Efendim, malum , Tayo Mar da makaraların tadilatını fırsat buldukça yapıyoruz. Orjinalleri meşe.. Ancak çoğu çatlamış ve çürümüştü. Ayrıca metal saplamalar sürekli kaymakta idi
Resimde , orjinal , ancak artık kullanım ömrünü doldurmuş eski malara ve yerine yaptığım yeni makara var. Bu sefer saplamalar ahşap ve epoksi ile yapıştırıldı. Akajunun rengi çok güzel. Yağlanınca kıpkızıl oluyor. Ahşap yanakları biraz etli yaptım.
Böylece mkaranın paslanmaz çelik mili ahşaptan dışarı çıkmıyor. Ahşap oyuğun içinde kalıyor.
Bu da kaba zımpara sonrası hali..
Sırada seri üretim biri büyük , diğeri üç küçük makara imalatı daha var. Ahşapları kesildi. Ölçüler alındı. Yarın sabahtan delikleri açılp, epoksi ile yapıştırılacak ve ahşap saplamalar ile birbirlerine tuturulacaklar.
Geriye çift dilliler kaldı. Çift dilliler büyük olduğundan yapımı daha kolay. Yaza kadar biterler.
Şimdi bu bitmiş olan fotoğrafta görülenin yarın ince zımparası atılacak, kimyasal ile emprenye edilecek ve yağlanacak. Sancak flok malarası olur kendileri..
Özellikle bu son yaptıklarımın fırdöndülerini iptal ettim, kaynattırdım. Flok ucunda fırdöndülü makara halatın gam yapmasına neden oluyor..