Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: 1909 yılına İngiltere de çekilmiş .. İngiliz iş tekneleri..

B

Burak Doneray

Çok güzel bir çekimmiş 1909 yılı teknelerin balıkçıların  güzelliğine bak .
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye

:)xx :)xx
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
Benim ilgimi arkadan çektikleri dingiler çekti. Daha başka videolarda da sert havada dingi çekiyorlar. Heveslendim dingileri görünce..

Bir de farkındamısınız? Adamlar full arma giderken sepetleri çekiyor.

Bir başka bilgi, malum bunlar , istiridye avcı tekneleri, Falmouth taki denizcilerin söylediği ise kendi tekneleri quay punts ların daha hızlı olduğunu idda ediyorlarmış. Ama nedense isteidye tekneleri ile asla yarışmıyorlarmış.  :)
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Bence final şahane.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
Reisler bunlar da trawlermiş..
  • IP logged

• *
Burada da yelken seyrinde nasıl trol attıklarını gösterir bir video var. Ahmer bu video da senin dedelere gelsin..

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
1931 yılında sloop hayli varmış göründüğü üzere.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
Efendim bu konuda bilgili amcalar yazışıyorlar.. İlginç bilgiler var. Şimdi benim ilk videosunu koyduğum tekneler istridye tekneleri.

Bir üye , falmouth teknelerinin bu istirdye teknelerinden daha hızlı olduğunu idda eden Falmouth lular olduğunu , ancak hiç bir şekilde istiridye tekneleri ile yarışmayı kabul etmediklerini yazdı.. Biraz dokundurdu yani..

Meğer hikaye başkaymış.. Bu işleri bilen bir amca durumu anlattı.

Efendim bu istiridyeler sığlıkt olurmuş. O yüzden istridye tekneleri yine omurga salma ancak daha draftı düşük teknelermiş.  Oysaki falmıuth quay punt, denilen ( Tayo Mar da bu sınıfa giriyor ) iş tekneleri , daha derin draftı olan ve düz gitmek için derin omurga salması olan teknelermiş.

Bu istiridye teknesi yarışları , nispeten sığ sularda yapıldığından , daha derin salmalı Falmouth quaylar bu pistlerde Yarışamazlarmış.

Ner şeyin bi şeyi var yani..

İlgimi çeken ise onurga salma derinliği arttıkça tekneyi bir line üzerinde tutmak dah kolay oluyormuş.

• IP logged

T
  • *
Kafamda artık ne kadar yer ettiyse, şu Falmouth kelimesini her gördüğümde gözümde canlanan sadece Falmouth Cutter 34 oluyor (28 de ayrı güzel )
  • IP logged

Yukarı git