Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Hürriyet Teknesi ve Trawler fiyatı.

• *
Hürriyet Teknesi ve Trawler fiyatı.
OP: 07 Eylül 2017, 23:18:55
Şurada , şöyle bir konu geçmiş bir soru sormuştum.Kaan Reisten  Cevap gelmedi , başka fikir belirtecek varmı arkadaşlar. :)

Öcal abi, O resimde ki Diesel Duck işte... Seahorse sanırım

Bayılıyorum böyle teknelere. Karadeniz dahil tam bizim sulara göre , eğer hep buralarda olacağımı bilsem başka bir tekne tipine kafayı çevirip bakmam bile.  :)

15 yaşındakiler 350,000$ sıfırları 650,000$-1,000,000$ arası.

Artık senin tekneyi de bana bağışlarsın o zaman abi...
Hem zaten gitmezsin bir yerlere. Al bence bunlardan bir tane  ;D ;D ;D

Nerdee bizde o paralar Kaan cım. :) .
Direği elimizle kendimiz koyarız uygun bir tekne bulup yeterki o işe karar verelim merak etme.  :) C:-)

Şuradaki tekneyi nasıl buldun.? :)

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-deniz-araclari-yelkenli-tam-bir-klasik-464277621/detay
  • IP logged
« Son Düzenleme: 07 Eylül 2017, 23:21:08 Gönderen: Öcal Turan »

T
  • *
Ynt: Hürriyet Teknesi ve Trawler fiyatı.
#1: 07 Eylül 2017, 23:23:47
Sonradan mı ekledin abi, ben bu mesaja baktığım da yoktu ?

Bu tarz teknelere, daha doğrusu, direksiz haliyle gözüm o kadar alışık ki... Bana hiç cazip gelmiyor... 
  • IP logged

• *
#2: 07 Eylül 2017, 23:36:37

Bu tarz teknelere, daha doğrusu, direksiz haliyle gözüm o kadar alışık ki... Bana hiç cazip gelmiyor...

Parasına bak ama Kaan Reisim:) , nerdee 350.000 nerede 25.000 hem 110 HP bakımlı Volvo , simrad otopilot vs. vs var üzerinde ve içi masif maun.Dışı ireko , İşini görmezmi. ?
Bu da motor Sailor , hem Foça regatta da dereceye de girmiş yelkenle diye duydum. ::)

Kopya vereyim , gövde Ahmetlerin oradan ,aslı alamatra ,balıkçı ,Kuruca Şile yapısı ve kestane. :)

• IP logged
« Son Düzenleme: 07 Eylül 2017, 23:40:56 Gönderen: Öcal Turan »

• *
#3: 07 Eylül 2017, 23:39:12
Teknenin adı Sıdıka. Benim tekne karadayken hemen yanımda arkalı önlü duran 2 tekneden birisi. İkisi de Ercan abinin teknesiydi. Ersin reisin bahsettiği meşhur Ercan abi.  :) 4 ay boyunca bakım yaptı tekneyi satışa çıkarmadan önce. Son resimlerini koymamış hala.
Ercan abi emekli makine mühendisi. Argon kaynağıyla kendi yaptığı koçboynuzlarını Burak reisle beraber görmüştük. Piyasada satılan fabrikasyondan farkı yoktu. Ağzımız açık kaldı :) Çok detaycı ve becerikli ellerde bakımı yapıldığını söyleyebilirim.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 07 Eylül 2017, 23:43:22 Gönderen: Oğuzhan Oğuz »

• *
#4: 07 Eylül 2017, 23:43:04
Teknenin adı Sıdıka. Benim tekne karadayken hemen yanımda arkalı önlü duran 2 tekneden birisi. İkisi de Ercan abinin teknesiydi. Ersin reisin bahsettiği meşhur Ercan abi.  :) 4 ay boyunca bakım yaptı tekneyi satışa çıkarmadan önce. Son resimlerini koymamış hala.

Gelince gidip bir oturalım o teknede Oğuzhan . !O__
  • IP logged

• *
#5: 07 Eylül 2017, 23:46:20

Gelince gidip bir oturalım o teknede Oğuzhan . !O__

Sanırım bağlandığı yer Samatya'daydı ya da Tarabya'da. Bizim orada değildir Öcal abi ama istersen atlar gideriz de sorun değil :)
  • IP logged

T
  • *
#6: 08 Eylül 2017, 00:02:43

Parasına bak ama Kaan Reisim:) , nerdee 350.000 nerede 25.000 hem 110 HP bakımlı Volvo , simrad otopilot vs. vs var üzerinde ve içi masif maun.Dışı ireko , İşini görmezmi. ?
Bu da motor Sailor , hem Foça regatta da dereceye de girmiş yelkenle diye duydum. ::)

Kopya vereyim , gövde Ahmetlerin oradan ,aslı alamatra ,balıkçı ,Kuruca Şile yapısı ve kestane. :)

Alana, satana hayırlı olsun abi.
  • IP logged

• *
#7: 08 Eylül 2017, 00:15:29
Ercan bey e bu resimleri göster kendi davet edecektir zaten. :)

Kaan bu tekne , öyle trawlerlere param yetmeyince , benim Kuşadasında ellerimle dizayn ettiğim ve üç sene uğraşarak yaptığım eski teknem. İki kişi için ideal bir motor yelkenlidir ve İstanbul dan Marmaris e kadar , her havada çok gezdirmiştir beni ve ailemi. 2004 te işlerim bozulunca satmıştım.

Trawler mevzuu açılınca tesadüfen gördüm sahibinden.com da ve anılarım geldi gözümün önüne.

Oof of. Ne enerji varmışta neler yapmışız . :)

Demem o ki , fazla para kaptırmaya gerek yok , trawler yaparız.  8)

Aldığım hali ,

Tadilat hemen hemen bitmiş.

Bir kara bakımında , teknenin formuna ve dümen palasına bakarmısınız.? Dizayneri kim ise artık. :)

Yalıkavak ta, ikinci resimdeki şu an 26 yaşındaki oğlum, arkadaki gözlüklü de kimse artık. :)

• IP logged

T
  • *
#8: 08 Eylül 2017, 00:22:22
Tahmin etmiştim  :)

Aynı form, direksiz, yarım davlumbaz, k.çekmece kanalda yıllarca durdu bizim de. Kendi iskelemiz vardı, Adı Vatan'dı.
  • IP logged

• *
#9: 08 Eylül 2017, 00:30:45
Tahmin etmiştim  :)

Aynı form, direksiz, yarım davlumbaz, k.çekmece kanalda yıllarca durdu bizim de. Kendi iskelemiz vardı, Adı Vatan'dı.

Hanım  , buna uğraştığın zamanı ve parayı işine versen  şimdi bir tane işhanın vardı derdi . :)
O zamanlar google , forumlar filan da yoktu ,iğneyle kuyu kazıp kendi kendimize gemi mühendisliği tahsil ettik birde. 8)

Güzel günler yaşattı bana , helal olsun emeğim ve harcadığım para.
Yeni sahiplerine hayırlı olsun artık.
  • IP logged

• *
#10: 08 Eylül 2017, 00:41:25
Oooo konu nerelere geldi :) Burnumun dibindeki teknenin hikayesine bak :) Ercan abi o tekneyi bakımı yapmadan satmış hatta kaporayı almıştı. Alan adam fiber kaplatacağım deyince geri vermiş kaporasını. Sonra gerçekten ince ayrıntısına kadar bakımını yaptı. Farkettiğim kadarıyla teknesini tamir etmek deniz merakının 90% ı Ercan abinin. 2 tekne toplamda 23 aydan fazla karada kaldı. Ketch teknesi 15 ay falan kaldı hatta hala suya inmemiş olabilir. Zevki tekne refit etmek Ercan abinin. Son hali eminim çok güzeldir.
  • IP logged

• *
#11: 08 Eylül 2017, 00:48:37
Oooo konu nerelere geldi :) Burnumun dibindeki teknenin hikayesine bak :) Ercan abi o tekneyi bakımı yapmadan satmış hatta kaporayı almıştı. Alan adam fiber kaplatacağım deyince geri vermiş kaporasını. Sonra gerçekten ince ayrıntısına kadar bakımını yaptı. Farkettiğim kadarıyla teknesini tamir etmek deniz merakının 90% ı Ercan abinin. 2 tekne toplamda 23 aydan fazla karada kaldı. Ketch teknesi 15 ay falan kaldı hatta hala suya inmemiş olabilir. Zevki tekne refit etmek Ercan abinin. Son hali eminim çok güzeldir.

İyi yapmış , orjinalliğini bozdurmamış teknenin. O tekne su yapmaz , çok sık postaları ve iyi bir kaplaması vardı. Niye fiber kaplayacakmışki? Ercan bey e daha detaylı bilgi veririm gelince. :)
  • IP logged

B

Burak Doneray

#12: 08 Eylül 2017, 01:48:22
Ne mutlu sana Öcal reis kızına çok iyi bakılmış Bu his ve duygu fiberdede var ama bu kadarda güçlü değildir herhalde.Bu arada gözlüklerden tanıdım sensin o değiştir şu gözlükleri modası geçti 😎
  • IP logged

• *
#13: 08 Eylül 2017, 02:05:59
Ne mutlu sana Öcal reis kızına çok iyi bakılmış Bu his ve duygu fiberdede var ama bu kadarda güçlü değildir herhalde.Bu arada gözlüklerden tanıdım sensin o değiştir şu gözlükleri modası geçti 😎
[/quote

Kullanım veya bakım hatası olmazsa eskimeyecek cinsten yapmıştım ben onu. :)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 08 Eylül 2017, 02:07:56 Gönderen: Öcal Turan »

• *
  • Donatan Temsilcileri
#14: 08 Eylül 2017, 10:08:30
Öcal reis ,

Cidden elinize sağlık çok güzel bir iş çıkartmışsınız bayıldım.
  • IP logged

Yukarı git