Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Teknede Dürbün Seçimi

• *
    • instagram
Teknede Dürbün Seçimi
OP: 13 Ağustos 2017, 22:00:10
Merhabalar,
Bir süredir teknede kullanmak üzere dürbün  arayışına girdim ancak karar vermekte zorlanıyorum. Aşağıda bir kaç maddede sıralamak gerekirse

- Bütün denizciler 7x50'de hemfikir midir?
- Dahili pusula özelliği ne kadar kullanışlı olur?
- Tekne hareketli olduğu için görüntüyü netleyen otofocus özelikli bir dürbün mü tercih etmeliyim?

Çok da pahalı olmayan ama denizde işime yarayacak kullanışlı dürbün tavsiyelerinizi bekliyorum

Saygılarımla...

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
  • S/Y ANABELLA (Sadler 32)
Ynt: Teknede Dürbün Seçimi
#1: 13 Ağustos 2017, 22:09:51
7x50,  teknenin sallanması sırasında görüntünün optimum iyi olduğu en uygun ölçektir.

Kağıt haritalar üzerinden mevki tayini yapıyorsanız pusulası olan dürbün yararlıdır.

Autofocus dürbünde tekne sürekli hareket halinde olduğu için net görüntü alamayabilirsiniz. Sürekli fokus etmeye çalışabilir.

Bunlara ek olarak bir de maliyet unsurları var.

Sent from my SM-G900FQ using Tapatalk

• IP logged
"Bilgeliğin dudakları anlamayacak kulaklara kapalıdır." --Kybalion

• *
    • instagram
#2: 13 Ağustos 2017, 22:29:28
7x50,  teknenin sallanması sırasında görüntünün optimum iyi olduğu en uygun ölçektir.

Kağıt haritalar üzerinden mevki tayini yapıyorsanız pusulası olan dürbün yararlıdır.

Autofocus dürbünde tekne sürekli hareket halinde olduğu için net görüntü alamayabilirsiniz. Sürekli fokus etmeye çalışabilir.

Bunlara ek olarak bir de maliyet unsurları var.

Sent from my SM-G900FQ using Tapatalk
Ali Reis'im teşekkür ederim.
Autofocusun faydalı olacağını düşünmüştüm..
Bushnell'e hayran olsam da uzak duruyorum...
Westmarine Tahiti modeli, Osculati, Plastimo ve Eterna markalı ürünler dikkatimi çekti...

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
#3: 13 Ağustos 2017, 22:58:41
Ali Kuban reisim önemli noktaları söyledi zaten. Alabiliyorsan Steiner al Erman reis. Pahalı ama bir kere almış olursun. :)

• IP logged

• *
#4: 13 Ağustos 2017, 23:48:07
7x50 denizde kullanılması gereken
Içinde pusulası olursa çok faydalı olur
Auto stablayzer özelliği var ise tadından yenmez.
Bir dönem Nikon dürbün leri sattım ve hali hazırda 15 yıldır Nikon 7x50 compass .otelini kullanıyorum.Pahalidir ama karşılığını verir.Ayrica bu dürbün kendi için de telemetrelidir de.
  • IP logged
Saygı, Sevgi ve Selametle. Netsel Marina - Marmaris Dimple Y/Y

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
#5: 14 Ağustos 2017, 06:45:35
7 x 50' den şaşmayın. Daha fazla yaklaştırma uzakları iyi görmenizi sağlar gibi görünse de sallantılı bir ortamda görmeniz mümkün olmuyor.  Dürbünde lens kalitesi çok önemlidir. Ben olsam ve de param olsa kesinlikle Zeiss Icon'u tercih ederim. Piyasa dürbünlerine göre pahalıdır ama dürbün kullandığınızın farkına varırsınız. Fark buzlu camdan gözlük yapmak ile adam gibi ölçülü mercek kullanmak arasındaki fark gibidir.

Dürbünde pusuladan ben sonuç alamadım. Dürbünle yeri bulup kerteriz pusulası ile yönü belirlemek bana her zaman daha kolay ve doğru geldi.   
  • IP logged

• *
    • instagram
#6: 14 Ağustos 2017, 11:57:31
7 x 50' den şaşmayın. Daha fazla yaklaştırma uzakları iyi görmenizi sağlar gibi görünse de sallantılı bir ortamda görmeniz mümkün olmuyor.  Dürbünde lens kalitesi çok önemlidir. Ben olsam ve de param olsa kesinlikle Zeiss Icon'u tercih ederim. Piyasa dürbünlerine göre pahalıdır ama dürbün kullandığınızın farkına varırsınız. Fark buzlu camdan gözlük yapmak ile adam gibi ölçülü mercek kullanmak arasındaki fark gibidir.

Dürbünde pusuladan ben sonuç alamadım. Dürbünle yeri bulup kerteriz pusulası ile yönü belirlemek bana her zaman daha kolay ve doğru geldi.
13.000 tl'yi verince ben zaten görürüm

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
#7: 14 Ağustos 2017, 12:41:45
Ucuzdur vardır bir illeti, pahalıdır vardır bir hikmeti derler. Oldukça pahal olduğunu biliyorum ama ithalatçısı ciddi bir indirim yapar.
  • IP logged

• *
#8: 14 Ağustos 2017, 13:06:04
Nitrojen dolum var, suda yüzüyor, pusula var , al böyle bir şey işini görür Erman reis. :)

http://urun.gittigidiyor.com/fotograf-kamera/konus-durbun-tornado-7x50-pusulali-272362008
  • IP logged

• *
    • instagram
#9: 14 Ağustos 2017, 13:19:56
Nitrojen dolum var, suda yüzüyor, pusula var , al böyle bir şey işini görür Erman reis. :)

http://urun.gittigidiyor.com/fotograf-kamera/konus-durbun-tornado-7x50-pusulali-272362008
Evet bu ürün çok karşıma çıkıyor ama aynı bedele westmarine tahiti modeli var. Sanki o daha güvenilir gibi...

http://www.yatdukkani.com/u2019/D%C3%BCrb%C3%BCnler/durbun-39-tahiti-39-7x50-su-gecirmez-pusulali.html

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
#10: 14 Ağustos 2017, 13:33:25

Evet bu ürün çok karşıma çıkıyor ama aynı bedele westmarine tahiti modeli var. Sanki o daha güvenilir gibi...

http://www.yatdukkani.com/u2019/D%C3%BCrb%C3%BCnler/durbun-39-tahiti-39-7x50-su-gecirmez-pusulali.html

Bunun gibi bir şey demiştim zaten. :)

Su geçirmez , kauçuk kaplı ,objektifin buğulanmaması için nitrojen doldurulmuş ve pusulası led aydınlatmalı olsun şimdilik yeter.

Zamanı gelince iyisinden bir şey belki ikinci el ve hesaplı bulursun (mercekler çok farkettiriyor özellikle geceleri), o zaman onu alırsın. C:-)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 14 Ağustos 2017, 13:35:07 Gönderen: Öcal Turan »

• *
    • instagram
#11: 14 Ağustos 2017, 13:50:50

Bunun gibi bir şey demiştim zaten. :)

Su geçirmez , kauçuk kaplı ,objektifin buğulanmaması için nitrojen doldurulmuş ve pusulası led aydınlatmalı olsun şimdilik yeter.

Zamanı gelince iyisinden bir şey belki ikinci el ve hesaplı bulursun (mercekler çok farkettiriyor özellikle geceleri), o zaman onu alırsın. C:-)
Çok teşekkür ederim Öcal Reisim.
Diğer reislere de değerli görüşleri için çok teşekkür ederim.
 Sanırım dediğiniz gibi uygun birşeyle başlayıp tecrübe, kullanım ve ihtiyaca göre ilerde daha iyi birşeye bakmak daha doğru olacaktır...

Satın almadan önce 2 haftam var. Reislerimizin değerli görüşlerini bekliyorum...

Saygılarımla,

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
#12: 14 Ağustos 2017, 13:57:35
Benim favorim şuradaki ama parası da özel yani. :)

http://www.eastmarine.com.tr/durbun-commander-global-7x50c-pusulali

• IP logged

• *
#13: 14 Ağustos 2017, 15:01:45
Erman reis,iki yıldır teknede dürbün var linkini attığım dürbün iki yıldır hiç kullanmadım.
Gerekte duymadım resmen tozlandı üzeri:)
Pahalı dürbünlerin illaki üstün özelikleri vardır,gerek varmı dersen bu özelliklere bana göre yok.

http://www.vatanbilgisayar.com/nikon-aculon-a211-10x42.html
  • IP logged
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

• *
    • KUTUP YILDIZI
#14: 14 Ağustos 2017, 15:05:04
Bilirsiniz eskiler bir ulaşım aracı sahip olmak için ( Bildiğiniz AT )
24 mıh
4 nal
bir eyer
bir kolan
bir yular ve
bir at gerekir derlermiş.

Bir mıhın 9.000 - 15.000 aralığında olduğu düşünülürse
at sahibi olmak hayallere kalıyor.

Arkadaşlar yapmayın etmeyin tamam ucuz etin suyu yavan olur felan ama,
uzaya fırlattığınız özel iletişim uydunuzun, yörüngesinimi kontrol edeceksiniz.

Tamam carl zeiss mercekler iyidir ama nihayetinde alacağınız sıradan bir dürbünle de
hemen hemen istediğiniz aynı sonucu alırsınız.
Nihayetinde 3-5 millik bir alanda ucuz olan dürbünle adayı siluet te olsa görürsünüz.
Carl zeiss ile adadaki ağaçları bile seçersiniz diyelim.

İşiniz paparazillik değilse alın gitsin üç beş yüzlük bir dürbün.
(yaklaştığınız ada topuğunda ki küçük kumsaldaki güneşlenen gençlerin ne marka güneş kremi kullandığını bilmek felan )
Haaa amaç benim roleksim var demekse elinizi tutan mı var olmuşkan tam olsun 50 - 60 bin bandında ürünlerde var.

• IP logged
ВЛАДА / TEOS

Yukarı git