Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: İYONYA - destek bekliyor.

• *
Ynt: İYONYA - destek bekliyor.
#90: 12 Nisan 2018, 22:37:42
Soner Emre Üstün resin elindeki arızalı yanmar motoru gözden çıkarmış,satarsa alıp revizyonunu yapıp,Cem ağbinin tekneye liman kaydı yaptırılazmı?kanuni konuda hiç bir bilgim yok bilgisi olan bir reis varmı ? liman kaydı yaptırılabilirse.
Arızalı motoru bir şekilde toplarız,piston,sekman,rektefiye bunlar sorun değil,işyerimde bunları el birliği ile toplayabiliriz hep beraber.
Tanıdığım dizelci arkadaşım var dizel konusunda yardım alabilirim.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 12 Nisan 2018, 22:43:01 Gönderen: Ali Ünalan »
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

• *
#91: 12 Nisan 2018, 22:54:16
Cem abi yukarıda yazdıklarım olmaz ise.
Hallolur bu işler el birliğiyle , siz merak etmeyin.
  • IP logged
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

S

Servet

#92: 13 Nisan 2018, 09:15:48
Soner Emre Üstün resin elindeki arızalı yanmar motoru gözden çıkarmış,satarsa alıp revizyonunu yapıp,Cem ağbinin tekneye liman kaydı yaptırılazmı?kanuni konuda hiç bir bilgim yok bilgisi olan bir reis varmı ? liman kaydı yaptırılabilirse.
Arızalı motoru bir şekilde toplarız,piston,sekman,rektefiye bunlar sorun değil,işyerimde bunları el birliği ile toplayabiliriz hep beraber.
Tanıdığım dizelci arkadaşım var dizel konusunda yardım alabilirim.
[/quote

Yeni imal teknelere,sıfır motor koyma zorunluluğu var sanırım.
  • IP logged

O

Oktay Eryılmaz

#93: 13 Nisan 2018, 09:44:20
Servet Reisin söylediği kesin ise

Bence Biz bu destek mesajlarını yazmaya devam edelim
Sezon başladı başlayacak

• IP logged

N

Niyazi Ağaçdiken

#94: 13 Nisan 2018, 11:55:50
Oktay abi, yine "Reis" e dönmüşsün bu sabah.
Dün akşam "Kaptan" demeye başlamıştın.  ?0-?

• IP logged

O

Oktay Eryılmaz

#95: 13 Nisan 2018, 12:30:01
Doğru kızmayacağından emin olduklarıma Kaptan veya Eksiz direk ismi ile , kızabilme ihtimali olanlara REİS diye yazıyorum.
O kadar dikkatliyim ki kimseyi kızdırmak üzmek istemiyorum.
Valla aslında şimdi fark ettim diken üstünde yazıyorum.

Kibar kibar mız mız cız bız :) :) :)

Ama içimde şu ERSİN BÖKE ile söyle doyasıya kavga etmek geçiyor nedense... :) :) :) ;D ;D ;D

• IP logged
« Son Düzenleme: 13 Nisan 2018, 12:32:14 Gönderen: Oktay Eryılmaz »

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
#96: 13 Nisan 2018, 13:33:48
Motor bir tekneden çıkmışsa, satışını limandan gerçekleştirip başka bir tekneye işlenebiliyor(du). Limanla görüşmekte yarar var .
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#97: 13 Nisan 2018, 15:00:59
Değerli arkadaşlarım, değerli reisler,
Bu motor işini size açmadan önce araştırmaya başlamıştım.
Şimdi ayyuka çıktı.

Kısaca bazı bilgileri paylaşmak isterim.
- Bugün Liman Başkanlıkları tarafından aranan CE direktifi kapsamındaki tip onay sertifikası zorunluluğu 2005 yılından beri geçerlidir. Ancak şimdi sıkı denetime tabi oldu.

- Yerli üretim ve/ya motorun ithali ve marinize edilmesi sonrasında yetkili laboratuardan alınması gereken bu tip onay sertifikasını verecek kurum/kuruluş Türkiye'de olmadığı gibi laboratuar da yok.

- Böyle bir laboratuarın tam teşekküllü kurulumu maliyetinin 100-150 milyon Avro olduğu konuya  vakıf olanlar tarafından dile getiriliyor.

- Marin motorların yurt dışında bulunan laboratuar ve kurumlarda tek bir model için  test ve belgelendirme bedeli ise 60.000 avro.

- Bugün itibariyle ulaştığım bir başka bilgi de bundan 7-8 ay öncesine kadar yerli bir firmanın sağladığı motor CE uygunluk belgesinin kabulünü de  de Bakanlık liman başkanlıklarına gönderdiği bir yazı ile yasaklamış.

- Diğer konu "gezi tekneleri" yönetmeliğine göre yeni tekneye yeni motor mecburiyeti. Yani eski bir motor, kaydı olsa bile yeni tekneye takılamıyor.

• IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

N

Niyazi Ağaçdiken

#98: 16 Nisan 2018, 01:02:28
Reisler/kaptanlar/arkadaşlar,
Sezon başladı başlayacak.... Bir makine konumuz var dı  :)
Hatırlatayım dedim.... ;)
  • IP logged

N

Niyazi Ağaçdiken

#99: 19 Nisan 2018, 15:45:50
Oktay Abi... bir de bu konu var. Biliyorsun excel yok yanımda... bununda hesaplamaya başlayıver lütfen...  :P  :P

Haydi reisler bu konu da up!!
  • IP logged

O

Oktay Eryılmaz

#100: 19 Nisan 2018, 16:08:14

Niyazi canım kardeşçim
Bu konu önemli ama bir elin parmağı kadar olduk anca ...
Reislerimizin reaksiyon göstereceğini umuyorum.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#101: 30 Nisan 2018, 09:11:48
Arkadaşlar,
Banka hesap numaralarının kaldırılmasının gerekçesi şudur;

2860 sayılı Yardım Toplama Kanununa göre yardım toplama faaliyeti izne tabiidir. Muhtemelen burada yapılacak duyuru ile başımıza hiç bir şey gelmeyecekti. Ama yine de böyle bir riske girmenin anlamı olmadığını düşündüm. Bunun yerine İyonya dostları, kendi aralarında çok rahatlıkla iletişime geçip, aynı işi yapabilirler dedim.

Bu banka hesap numaralarını kaldırmanın sorumluluğu bana aittir.

Bu arada tavsiye ederim; Svetlana Boym;  Başka Bir Özgürlük; sayfa 199, ilk paragraf.

Sevgiler.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
    • Classicboats Turkiye
#102: 12 Haziran 2018, 22:04:29
Sığacık'ı terk ediyorum ...
   Seferihisar'a göçüyorum.  İki mesken arası goolge ölçümü ile 6 kolimetron.

Sağolsun Zuhal geldi. Hem göçü düzenliyor hem de benim Simba ile gidemeyeceğim uzak mesafeler ve uzun zaman aralığı işleri tamamlamama yardım ediyor.

İki gün önce Urla'dan 6mm 225 x 175 su kontrası aldım . 140 TL Yekeleyi lamine basamaya karar verdik.

Bugün Necdet ağabey ile gıda çarşısından 100 metre sizal halat ve 50 metre ıskota halatı aldık ıvır zıvırlarla birlikte 307 lira tuttu.

Bir sonraki tükkandan da 20 adet onluk halata radanza aldık. 15 TL

Sonra Gökhan Üstiş'in kesip hazırladığı daha makul ölçülü çarmıh ayaklarının gövde balantısı için 25 adet 8mm çaplı "faytoncu vidası" veya "kamyon kasası vidası " aldık somun ve pulları ile toplam 20 lira

İşimiz erken bittiği için zaten programda olan Aliağa gemi söküm satıcısına gittik. "Birilerinden" zamanında, elinde altı tane olup bir çiftine talip olduğum, "ham humla" gargaraya getirilen 2 adet kürek yerine, sağlam, 3.60 boyunda, tahlisiye filikası küreği aldım . Çifti 150 lira. İnsanlar garip; Orada, burada, mangalda kül komayanların aynı zamanda paylaşmasını hiç bilmediklerini görmek beni hâlâ şaşırtabiliyor.  :-[

- Böylece bayram süresince Ersin'in aldığı kasnaklar direğe uygun işlenecek. Başlandı bile.
- Direk üzerine çarmıh tırnakları bağlanacak.
- Bumba yatağı bitti direğe bağlanacak.
- Yeke kalıba basılacak.
- Kürekler boyanacak.
- Direk ve seren ile bumba boyları ayarlanacak ve donamları yapılacak.
-Direğin omurga ıskaçası ve üst boğazı bitti.
- Fırsat bulunursa direk dikilecek ve kontrolleri yapılacak.
- İçerisi astar boyası atılacak.
- Ncdet Ağabey çarmıhların üst başına kasa ve alt başlarına da radanzayı kasa ile bağlayacak. Sizal çarmıhları bezir ile yağlayacağım.

En ifrit olduğum ise 2016 ekim ayında aylığımdan arttırıp toparladığım 1.750 lirayı şaft- kovan- pervane- iç ve dış glenler- motor yatak cıvataları ve dümen iğnecikleri için ödemiştim.
Dün itibariyle aradan neredeyse 2 yıl geçtikten sonra iğnecikler hariç takımın tamamlandığı haberini "böyük başarı "olarak verdi  XXX. Şimdi iğnecikleri bekliyoruz.

Bu arada halatları aldığım dükkanda UV dayanımlı bir tarafı lamine edilmiş, ithal olduğu söylenen, bir branda kumaş buldum. Yelkene uygun gibi görünüyor. Kumaş eni 330cm . M2 fiyatı 5 Avro.
Şimdi yelken dikimcilerinin bu kumaşı işleyip işlemeyeceklerini araştırmak gerekiyor.

• IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
    • instagram
#103: 13 Haziran 2018, 08:31:11
Kolaylıklar dilerim Cen reisim..

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
#104: 14 Haziran 2018, 10:32:24
Cem reis merhabalar,

Ben bu sene yelkenleri değiştirmiştim. İhtiyacınız olması durumunda yedeğe aldığım ana yelkenimi size (bedelsiz) verebilirim. Ana yelkenin güngörmez yakası üzerinde bir karış kadar yerinde sadece bir dikiş yapılması lazım, ama yine de diğer yerlerin de bir kontrol edilmesinde fayda var.

Yelkenin kendisini ölçmedim ama teknemin direk ölçüleri şöyle:
I: 13.20m
J: 3.78m
P: 11.35m
E: 4.20m

https://postimg.cc/image/k2vhrxcef/

• IP logged

Yukarı git