Sığacık'ı terk ediyorum ...
Seferihisar'a göçüyorum. İki mesken arası goolge ölçümü ile 6 kolimetron.
Sağolsun Zuhal geldi. Hem göçü düzenliyor hem de benim Simba ile gidemeyeceğim uzak mesafeler ve uzun zaman aralığı işleri tamamlamama yardım ediyor.
İki gün önce Urla'dan 6mm 225 x 175 su kontrası aldım . 140 TL Yekeleyi lamine basamaya karar verdik.
Bugün Necdet ağabey ile gıda çarşısından 100 metre sizal halat ve 50 metre ıskota halatı aldık ıvır zıvırlarla birlikte 307 lira tuttu.
Bir sonraki tükkandan da 20 adet onluk halata radanza aldık. 15 TL
Sonra Gökhan Üstiş'in kesip hazırladığı daha makul ölçülü çarmıh ayaklarının gövde balantısı için 25 adet 8mm çaplı "faytoncu vidası" veya "kamyon kasası vidası " aldık somun ve pulları ile toplam 20 lira
İşimiz erken bittiği için zaten programda olan Aliağa gemi söküm satıcısına gittik. "Birilerinden" zamanında, elinde altı tane olup bir çiftine talip olduğum, "ham humla" gargaraya getirilen 2 adet kürek yerine, sağlam, 3.60 boyunda, tahlisiye filikası küreği aldım . Çifti 150 lira. İnsanlar garip; Orada, burada, mangalda kül komayanların aynı zamanda paylaşmasını hiç bilmediklerini görmek beni hâlâ şaşırtabiliyor.
- Böylece bayram süresince Ersin'in aldığı kasnaklar direğe uygun işlenecek. Başlandı bile.
- Direk üzerine çarmıh tırnakları bağlanacak.
- Bumba yatağı bitti direğe bağlanacak.
- Yeke kalıba basılacak.
- Kürekler boyanacak.
- Direk ve seren ile bumba boyları ayarlanacak ve donamları yapılacak.
-Direğin omurga ıskaçası ve üst boğazı bitti.
- Fırsat bulunursa direk dikilecek ve kontrolleri yapılacak.
- İçerisi astar boyası atılacak.
- Ncdet Ağabey çarmıhların üst başına kasa ve alt başlarına da radanzayı kasa ile bağlayacak. Sizal çarmıhları bezir ile yağlayacağım.
En ifrit olduğum ise 2016 ekim ayında aylığımdan arttırıp toparladığım 1.750 lirayı şaft- kovan- pervane- iç ve dış glenler- motor yatak cıvataları ve dümen iğnecikleri için ödemiştim.
Dün itibariyle aradan neredeyse 2 yıl geçtikten sonra iğnecikler hariç takımın tamamlandığı haberini "böyük başarı "olarak verdi XXX. Şimdi iğnecikleri bekliyoruz.
Bu arada halatları aldığım dükkanda UV dayanımlı bir tarafı lamine edilmiş, ithal olduğu söylenen, bir branda kumaş buldum. Yelkene uygun gibi görünüyor. Kumaş eni 330cm . M2 fiyatı 5 Avro.
Şimdi yelken dikimcilerinin bu kumaşı işleyip işlemeyeceklerini araştırmak gerekiyor.
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.