1) Arma ayarımın doğru olduğunu düşünüyorum. Liftinlerim sağlam. Armamın sağlam olduğunu düşünüyorum.
2) Yelkenlerim 3 yaşında. Güneş yanığı yok.
3) Zİnciri uzun seyirde bağlarım. Sigortasını kapalı tutarım. Kavelatanın sıkılığını kontrol ederim. Hırça mapasına kolayca kesilebilecek şekilde bağlıdır. Oraya bir de bıçak bağlamayı hep unutuyorum. Ama seyirde kaptan bensem şort giyip bir bıçağı hep kemerliğimde taşırım.
4) Kaportalar bu yıl iş görür, ama seneye muhakkak bakıma gereksinimi var.
5) Sintine pompalarım çalışır vaziyette, kontrolleri yapıldı.
6) Tuvalet vanasını hava sertlemeye başlayınca kapatırım. Dİğer vanaları da öyle.
7) Depo hep doludur.

Serpinti körüğü, güneşlikler sağlam şekilde bağlı. Panellerin son derece sağlam olduğunu düşünüyorum.
9) BOt mataforada sağlam şekilde bağlı.
10) Sancak vardavela yeterince sağlam değil. Değişecek. Can ipim yalnızca iskele tarafta. O da, Boş mandarın ana direk dibinden makara ve kaportadaki kilite kadar uzun. Burası hayli eksik yani. Başta çalışacağım zaman, direk dibindeki mapaya kendimi bağlanma halatıyla bağlamayı planlıyorum kafamda. Bağlanma aparatlarım seyir sırasında el altında, açıkta. Kokpite çok rahatlıkla iki yandan bağlanabiliyorum.
11) Çikolata, konserve, abur cubur, en az 3 günlük. Seyir sırasında tekneyi terk çantası hazır. Kişi başı 1,5 litre su, birer konserve yiyecek, çakı, fener, işaret fişeği.
12) Otopilotumun manuelini okumadım. Yok. Hassasiyet ayarlarını senin öğreteceğini varsayıyorum.
13) Dümen tel pala kontrolünü yapıyorum. İyi görünüyor.
14) Kıyafetlerim iptidai. Çocuklar mezun olunca sağlam bir şeyler almayı düşünüyorum.
15) Şanslı, tekneye gelmez.
16) Vantilatör var. Onun dışında cam bardak ve sair için oldukları dolaba seyirden önce kağıt peçetelerle koruma yaparım.
Yoruldum

Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.