Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: TASMANYA'dan

• *
    • Classicboats Turkiye
TASMANYA'dan
OP: 28 Aralık 2016, 22:03:07
Bu havadislerin verilmesini ben rica ettim. Öyle ya koca dünya üzerinde sadece Heyamola Hey okuyanları yazanları takipçileri yok. Her Allahın günü dünya denizlerinde haber değerinde bir şeyler vuku buluyor. Biz de rastladıkça, fırsat buldukça  paylaşalım takip edelim istedik.

Amaç ufkumuzu genişletmek.

İlk havadisi takıntılı olduğum “tarihi miras” konusu ile ilgili seçtim.1642den beri “Çukurülkeler”  her türlü zenginliklerini çalmış olsalar da âlicenaplıklarından bir şey kaybetmemişler.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hollanda'dan MyState Avustralya Ahşap Tekneler Festivali için gelen en çok beklenen ürünlerden biri, ahşap oymacı Tiemen Pasterkamp'ın el yapımı olağanüstü bir büstü. Büst  başka bir usta tüccar, Hollanda  ” gemisinde marangoz da olan  Pieter Jacobsz’u  tasvir ediyor.

Abel Tasman tarafından komuta edilen”Heemskerk, 1642’de Ada kıyılarını ziyaret eden ilk Avrupa gemisidir.  Tasman hava ve deniz koşullarını çok sert ve kıyıyı çok tehlikeli buldu, Pieter Jacobsz’a  Hollanda bayrağı ile kıyıya yüzmesini emretti, böylece Hollanda devleti ve güçlü VOC veya Hollanda Doğu Hindistan Şirketi için bu topraklar tescil edildi.

Ahşap ustası Tiemen Pasterkamp, Amsterdam yakınlarındaki Lelystad'daki ünlü Batavia Tersanesinde çalıştı. Batavia Tersanesi 17.yy denizciliğinde kilometre taşlarından biridir. Gemi ustası 1629 yılında Batı Avusturalya kıyılarında batan Batavia adlı gemiyi inşa etti.

Hollanda günümüzde de bu tarihi mirasını ayakta tutmaya çabalıyor.
https://www.facebook.com/Bataviawerf.fansite/videos/1197820563594191/

Büst  Tasmanya Müzesi ve Sanat galerisinde Ahşap Tekneler Festivali boyunca 10-13 Şubat 2017’de sergilenecek.

Hollanda gemiciliğinde önemli bir kesit ve Hollanda siyasi ve toplumsal yapısını anlayabilmek için
http://www.fullfilmizlesin.com/michiel-de-ruyter-admiral-2015-turkce-dublaj-izle/

• IP logged
« Son Düzenleme: 28 Aralık 2016, 22:05:56 Gönderen: Cem Gür »
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
  • Donatan Temsilcileri
Ynt: TASMANYA'dan
#1: 29 Aralık 2016, 00:37:07
Abi devam lütfen.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#2: 29 Aralık 2016, 01:40:29
Elinize sağlık yazı için, filmide seyrettim tavsiye ederim efendim.  :)
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#3: 29 Aralık 2016, 09:43:08
Elnize sağlık filmi en kısa süre içersinde izleyeceğim .

Teşekkürler.
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#4: 29 Aralık 2016, 11:44:41
Hollanda gemiciliğinde önemli bir kesit ve Hollanda siyasi ve toplumsal yapısını anlayabilmek için
http://www.fullfilmizlesin.com/michiel-de-ruyter-admiral-2015-turkce-dublaj-izle/

• IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

C

Cengo

#5: 29 Aralık 2016, 13:05:58
Çok güzel bir film tavsiye ederim.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#6: 30 Aralık 2016, 10:57:25
BU gece izlerim.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#7: 30 Aralık 2016, 11:52:12
Bende ilk fırsatta izleyeceğim.Açtım şöyle bir baktım bir saatten fazla. Geniş bir zamanda sinema kuşağı tadında izleyeyim dedim.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#8: 30 Aralık 2016, 18:57:11
Ben biraz önce bitirdim.
Gerçekten güzel bir filmmiş.
  • IP logged
Her hata bir ders, ne hata biter ne de ders.(Mevlanadan denizcilere)

• *
#9: 30 Aralık 2016, 19:01:39
Kenan reis.. bu aada kullandığın avatarda çok iyi çıkmışsın valla..
  • IP logged

• *
#10: 05 Ocak 2017, 00:21:01
Kenan reis.. bu aada kullandığın avatarda çok iyi çıkmışsın valla..

Sağol Ersin,

Nerden baksan yine 6-7 senesi vardır resmin.

Ben gençkene yanii :)
  • IP logged
Her hata bir ders, ne hata biter ne de ders.(Mevlanadan denizcilere)

• *
#11: 20 Mart 2017, 01:24:15
2 ayı geçti seyredeli. Gündemde Hollanda var ya hani, iyi ki seyretmişim diyorum.

Tarihlerini bilmediğimiz topluluklar hakkında yorum yapmak doğru değil.

Başbakan (pensionary) ve kardeşinin linç edilişleri.. Organlarının kapışılması..

Hala müzede imiş parmak ve dil..
  • IP logged
« Son Düzenleme: 20 Mart 2017, 01:27:00 Gönderen: Hasan Toparlak »

Yukarı git