Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: wifi güçlendiriciler

• *
wifi güçlendiriciler
OP: 10 Temmuz 2017, 16:45:28
Herkese merhaba,
Wi-Fi Booster denilen wifi güçlendiricileri konusunda bilgisi olan
kaptanlardan tavsiye almak isterim.
Bad boy,wiire, Ubunti gibi bazı yükselticiler var, kullanan var ise
önerilerde bulunmalarını dilerim, yoksa bir USB anten ve router ile mi halletmeye çalışayım.
Saygılarımla
Aygün Özçer
S/Y Albatros
  • IP logged
YOLO
You Only Live Once

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
Ynt: wifi güçlendiriciler
#1: 10 Temmuz 2017, 17:34:44
Ben airties Air 4430 kullandım. Yayın alabileceğiniz bir yere koyup doğrudan yayını aldığınız istasyon adı ve şifresi ile giriş yapıyorsunuz. Çok uzaktan bilgisayarın görmediği bir çok istasyona kolaylıkla bağlandım. Yalnız 220 V ile çalışıyor.

USB'den bağlanılan dongle da kullandım, USB kablosu ile teknenin bimini üstüne koyup kamara girişinde kullanabiliyordum. Tek antenlisi ve çift antenlisi var. Tek antenlisi yeterli oluyordu ama çift antenlisi daha güvenilirdi. USB kablosu 3 metreden daha uzun olamıyor, daha yükseğe koymak için USB hub kullanabilirsiniz. Hub bir aracı gibi hareket ediyor ve her hub için 3 metre daha uzağa gidebiliyorsunuz. Dongle'lar içeride kullanmak için olduğundan sürekli dışarıda bırakmak isterseniz, bir naylon torbaya koyup alttan bağlayabilirsiniz. 

Yükselticileri çok inceledim, ancak vericileri yüksek olsa da sahil istasyonu aynı güçte yayın yaptığı için daha uzak mesafeden yayın alabileceklerine inanmıyorum.

• IP logged

• *
#2: 10 Temmuz 2017, 17:55:54
Güçlendiricileri  bende çok inceledim  .Kullanan dostlarım  Bad boy  tavsiye ediyor.
  • IP logged
S/Y EGEBEY1

• *
wifi güçlendiriciler
#3: 10 Temmuz 2017, 21:52:09
  • IP logged
« Son Düzenleme: 10 Temmuz 2017, 21:58:10 Gönderen: Hasan Toparlak »

• *
#4: 10 Temmuz 2017, 22:23:45
Hasan reisin kullandığı cihaz gibi dahili panel antenli tercih ederseniz daha iyi yayın alabilirsiniz. Ben tp-link 5210 kullanıyorum gayet başarılı bir cihaz. Burada önemli olan yayını alan cihaz değil yayını basan cihazın çıkış gücü ve aradaki engellerin sinyali zayıflatmasıdır. Cihaz seçerken zayıf sinyalleri daha iyi alabilmeniz için High Gain yani yüksek kazançlı cihaz seçmenizi tavsiye ederim.
  • IP logged
Bazıları oturur ve hayatı seyreder; bazıları denize açılır ve hayat onları seyreder!  M/Y HIZ

• *
#5: 11 Temmuz 2017, 00:33:23
4 yıldır Bad boy xtreme kullanıyorum ve gözlemim çevremdeki tüm uzun yol yapmış olanlarında bunu veya bir önceki jenerasyonunu kullandıkları şeklinde.
Başkaları doğru dürüst marina internetin bağlaşmazken rahatlıkla film seyredebiliyorum.Ayrica içerideki dağıtıcısı sayesinde tüm konuklarım wi-fi bağlantı yapabildiği gibi komşu teknelere geçtiğimde dahi internet iletişimim devam ediyor.Zamanında sevgili Nezih Kılınçkını bana yollamıştı ki kendisi de kullanıyor.Pek çok gece bu sayede skype üzerinden okyanus ötesi görüştük,görüşüyoruz.
Tavsiye ederim.
  • IP logged
Saygı, Sevgi ve Selametle. Netsel Marina - Marmaris Dimple Y/Y

• *
#6: 11 Temmuz 2017, 00:40:48
İlave etmeliyim ki bad boy ün anteni kıç üstünde bağlık,yanı direk tepesinde değil.Eger öyle olsa menzili çok daha uzak olacak.
Peki ben şu an neredeyim?Netsel marina E pontonunda.
Nereleri görüyorum derseniz bilenler bilir Nil balık ı görüyorum ondan daha uzakta olan Liman restaurantı görüyorum.Anten direk tepesinde olsa biliyorum ki sitelerden de yayın alabileceğim.
Ancak bilmenizi isterim ki bu konforun maliyeti nakliye hariç 500 dolar civarında.
  • IP logged
Saygı, Sevgi ve Selametle. Netsel Marina - Marmaris Dimple Y/Y

#7: 11 Temmuz 2017, 15:28:13
   Konuştuğum uzunyolcuların hepsi bad boydan efsane gibi bahsediyorlar.
  • IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#8: 12 Temmuz 2017, 14:00:31
Moralinizi bozmak istemem ama bu yüksek güçlü wifi cihazlarını kullanmak Türkiye'de yasal değil. 100mW üstündeki güçler kullanılamıyor.

ve bu kurallar/limitler sizin internetiniz zor çeksin, film izlemeyin diye değil insan sağlığını korumak, çocuklarımızın beyin hücreleri yanmasın diye konulmuştur.

Yasal ve sağlıklı tek çözüm yüksek kazançlı ve yönlü anten kullanmaktır.

öZgür (mobil)

• IP logged
><(((º>

• *
#9: 12 Temmuz 2017, 16:29:16
Değerlendirmelere çok teşekkür ederim.

Özgür bey biraz açarsanız memnun olacağım, sadece alıcı durumunda olsak bile
sorun var mı?
Şimdiden teşekkürler
  • IP logged
YOLO
You Only Live Once

• *
#10: 12 Temmuz 2017, 16:57:36
Wifi sonuçta bir alıcı ve vericidir. Ana istasyona bağlanır ve sizin taleplerinizi ( web sayfası e mail vs ) vericisi ile istasyona gönderir. Bu tür vericilerin insan sağlığına zararlı olduğu uzun zamandır iddia ediliyor ancak uzun süre etkisinde kalmak gerekitğinden bu konuda yeterli çalışma yok.

Wifi güçlendiricilerin fiyatlarını öğrendikten sonra bir istasyona bağlanmak hiç de "bedava" gibi görünmüyor. Cep telefonu üzerinden bağlanmak çok daha ucuz olacakmış gibi görünüyor. Yine de hesaplamak gerekebilir. Oldukça ucuz olduğu için ben (Avea) Türktelekom kartını kullanıyorum. 
  • IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#11: 14 Temmuz 2017, 20:35:04
Özgür bey biraz açarsanız memnun olacağım, sadece alıcı durumunda olsak bile sorun var mı?
Ahmet hocamın dediği gibi, sizin kullanma şekliniz değil cihazın kendi özelliği önemli..

Bazen fark edilmese de;
- wifi cihazları
- kablosuz modemler
- cep telefonları
- bebek telsizleri
- bluetooth kulaklıklar
- araba uzaktan kumandası
- garaj kapısı kumandası
- kablosuz anons diyafon sistemleri

gibi uzaktan kablosuz etki-tepki sağlayan cihazların tümü TELSİZ VERİCİSİ dir.

ve tüm ülkelerde telsiz vericileri yerel ve uluslararası otoritelerin koyduğu kurallara/limitlere göre kullanılır.

Sağlık etkileri (kaygıları) dışında diğer cihazlara olumsuz etki etmeleri sebebi ile de limitler dışında kullanılmaması gerekir.

Çok ağır bir örnek olacak ama akılda kalması için bunu vereceğim;
siz daha hızlı film izleyeyim derken derken karşı binadaki bebek telsizi bloke olmuş ve bir bebek kusmuğunda boğuluyor olabilir..

Denizcilikteki kurallar gibi telsiz dünyasında da kurallar masa başında keyfe göre konulmuyor.
Kendi keyfimize göre esnetmek doğru değil.

Dediğim gibi bu konunun ahlaki ve yasal doğrusu yüksek kazançlı ve/veya yönlü anten kullanmaktır.

Ayrıca ucuz (bedava) bir çözüm aranıyorsa aşağıdaki yöntemlerin hepsini değişik zamanlarda denedim ve harika sonuçlar aldım;

• IP logged
><(((º>

• *
#12: 14 Temmuz 2017, 20:54:23
Evde yönlü anten işe yarıyor da denizde biraz zor görünüyor. Alargada antenin yönünü çevirmek pek de kolay değil. İkinci resimde görünen bağlantıyı arkasında alüminyum çanak olmadan kullanmak daha doğru görünüyor. Bu dongle'ların anteni değişebilenleri var. Ben biraz daha yüksek kazançlı anten ie değiştirerek iyi sonuç aldım. 
  • IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#13: 15 Temmuz 2017, 14:31:52
çok yönlü (omnidirectional) yüksek kazançlı şöyle COLLINEAR denilen antenler var;

ki yapmak istersen imalatı da çok kolay, hassas bir ölçü ile az miktar bakır kablo ile yapmak bedava..;

wifi için değil ama AIS alıcı için bunun 5m'liğini yaptım kullanıyorum, müthiş bir alım gücü var.
Alıcı işleri için tavsiye ederim.

verici işleri için özellikle wifi'da kendi collinear anteninizi yapmanızı tavsiye etmem, çok hassas ölçüler, SWR metreniz yoksa anten boyunu doğru ayarlamak çok zor. Çok para değil en yukarıda verdiğim 12dbi 'lik antenler.. parasının karşılığını verir.
  • IP logged
><(((º>

• *
#14: 16 Temmuz 2017, 23:18:20
Çok aydınlatıcı oldu teşekkürler
  • IP logged
YOLO
You Only Live Once

Yukarı git