Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Marmaris Yılancık Adası

Z

Ziya Gunes

Marmaris Yılancık Adası
OP: 07 Temmuz 2017, 11:05:00
Yılancık adasının kuzey yüzü tahditli sahada kalıyor (askeri)
Marmaris - Ekincik seyrinde, yine de adayı sancağımıza alarak geçebilir miyiz?
Yoksa güneyinden mi dolaşmak gerekiyor?
  • IP logged

• *
Ynt: Marmaris Yılancık Adası
#1: 07 Temmuz 2017, 11:19:31
Guletler içeriden gidiyor bazen ancak ben hep güneyinden gittim. Son seferimde artık Türk Bayrağım var deneyeyim dediysem de aklıma adaya yaklaşıp atış talimi yapan hücümbot gelince vazgeçtim.
  • IP logged

• *
#2: 07 Temmuz 2017, 11:56:26
Ziya Reis; tatbikat vb. bir durum olmadıktan sonra,  ki böyle durumlarda da kesinlikle sg telsizden anons eder, yılancık adasını sancağınızda bırakarak ekincik yönüne gidebilirsiniz :)
iyi ve keyifli seyirler :)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 07 Temmuz 2017, 11:58:36 Gönderen: Hasan Toparlak »
korkarak yaşıyorsan, yalnızca hayatı seyredersin.... (nietzsche)

• *
  • Donatan Temsilcileri
#3: 07 Temmuz 2017, 12:03:48
Ziya Reis; tatbikat vb. bir durum olmadıktan sonra,  ki böyle durumlarda da kesinlikle sg telsizden anons eder, yılancık adasını sancağınızda bırakarak ekincik yönüne gidebilirsiniz :)

Koyulaştırdığım söz hakkında o kadar emin olmayalım. Avara yelkenlisine DKK helikopteri atış alanına giriyorsunuz diye anons ettikten sonra, geri dönerler, yolda SG botuna anonsla Kalkan'a gitmemizde bir sakınca var mı diye sorarlar, niye ki diye yanıt gelir, atış talimi varmış derler, SG atış taliminden haberdar değildir. Mayıs 2017.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

Z

Ziya Gunes

#4: 07 Temmuz 2017, 12:13:55
Korkutma beni Bülent.
  • IP logged

• *
#5: 07 Temmuz 2017, 13:05:18
Korkutma beni Bülent.
Ziya reis korkulu rüya görmektense uyanık kalmak evladır.
Oralardan daha yeni geldim.Yılancık adası iskelende , yılancık bankı sancağında kızılburuna rota tut,gir Ekincik'te bağlan güzel bir yemek ye kafan dinç olsun.
Evladımız yaşında genç ve heyecanlı astsubay çocuklarla telsizde tartışma.
Neta pruva.
  • IP logged

Z

Ziya Gunes

#6: 07 Temmuz 2017, 13:37:20
Anladım. Teşekkürler
  • IP logged

• *
#7: 07 Temmuz 2017, 14:01:13

Koyulaştırdığım söz hakkında o kadar emin olmayalım. Avara yelkenlisine DKK helikopteri atış alanına giriyorsunuz diye anons ettikten sonra, geri dönerler, yolda SG botuna anonsla Kalkan'a gitmemizde bir sakınca var mı diye sorarlar, niye ki diye yanıt gelir, atış talimi varmış derler, SG atış taliminden haberdar değildir. Mayıs 2017.

Bülent reisim; mayıs 2017 deniz kurdu tatbikatında, henüz marmaris çanağındayken tatbikat olduğundan ekincik yönüne gitmememiz için SG bizi ve liman çıkışı yapan tüm tekneleri uyarmıştı.
Elbette tedbiri elden bırakmamak gerek ama gözümüz pruvamızda kulağımız telsizimizin 16 ncı kanalında seyir edersek sorun olmadan geçebiliriz. 
  • IP logged
« Son Düzenleme: 07 Temmuz 2017, 14:05:43 Gönderen: Engin Açıncı »

• *
#8: 07 Temmuz 2017, 14:16:51
Anladım. Teşekkürler
Ziya reis; ekincik belediye iskelesine yanaşmak isterseniz aşağıdaki telefonu arayabilir 30-40 mt demir döşeyip iskeleden koltuk alabilirsiniz. su ve elektrik var.
erol engin +90 (554) 437 17 14
@ yemek yerseniz hiç bir bedel almıyorlar, yemezseniz de 50 tl verip helalleşirsiniz   ;)
nuri ustanın elinden barbunya tava, köy tereyağında sarmısaklı soya soslu yerli karides ve roka salatası... tavsiye ederim 😉
  • IP logged
« Son Düzenleme: 07 Temmuz 2017, 14:22:05 Gönderen: Engin Açıncı »

Z

Ziya Gunes

#9: 07 Temmuz 2017, 14:21:17
My Marinanın iskelesine bağlanacağız. Birkaç arkadaşla orada buluşacağız.
Onlar restaurantta biz teknede yiyeceğiz.
Gece bağlı kalıp pazar günü döneceğiz
(Böyle söyleyince, "deniz bu belli olmaz" diyor içimden bir ses ama..)
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#10: 07 Temmuz 2017, 14:24:06
Köy icinde Ekincik pansiyon ve sahibi Tahir var.. arkadaşımdır.. limon, portakal ağaçları içinde, kocaman çınarın gölgesinde tertemizdir..

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

• *
#11: 07 Temmuz 2017, 14:25:14
Keyfiniz bol olsun..
o zaman bld.iskele Ekincik'e bir daha gitmek için vesileniz olur 😊
İyi seyirler,selamlar..
  • IP logged

E

Erol Akyigit

#12: 17 Kasım 2017, 11:28:15
Biraz geriden takip etmişim başlığı, kusura bakmayın.
Bülent'in bahsettiği Mayıs 2017 geçişimde başımıza gelenler, kendi başına bir başlık gerektirecek cinsden traji komik bir öyküdür. Bir ara yazarım.
Yılancık adası ile ilgili olarak, kuzeyinden geçmek de tahdit anlamında bir sakınca yoktur, tehdit anlamında zaman zaman olabilir :-) sıkça askeri harekat yapılan bir bölge. Asıl dikkatinizi çekmek istediğim ise; Yılancık adasının batısında ki Turnalı Kayası'nın BRB (Fl 2) 4s şamandırası 4-5 sene önce ki bir geçişimde, tehlike yaratacak  şekilde taramış idi. Marmaris istikametine orsa çekiyordum, derinliğin hızla azalması ve su renginden uyanıp, tramola atarak kurtulmuştum. Kıyı emniyete email ile bildirmiştim o zamanlar, geri dönmediler. Düzeltildi mi bilmiyorum. Yakın zamanda geçip fark eden oldu ise, bilgi rica ediyorum ben de..

Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

Yukarı git