Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Yolun açık olsun iyi denizci ve tüm Dadd filotillası ..

• *
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
https://youtu.be/0xm3ZmS01NM

Çok keyifli. Karadenizin mavisi başka güzelmiş. Selametle Mustafa reis  C:-)
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
https://youtu.be/0xm3ZmS01NM

Sabah sabah ne güzel geldi teşekkürler Mustafa reis , rüzgarınız kolayınıza olsun.
  • IP logged

• *
Selametle dönün inşallah, Mustafa Reis.
  • IP logged

• *
Rotamız Kozlu,yönümüz batı.
Sabah 6 da alarm çaldı.Gidip kapattım.Telefonu alıp havuzluğa çıktım.Gece geç yattık Tunca biraz daha uyusun diyerek kendimi havuzlukta  çiğle islanmış serin minderlerde bir güzel uyuttum .Uyandığımda saat 8 olmuştu.Çay kahvaltı hazırlık derken saati 9 ettik.51 mil batıya Kozlu'ya rota tuttuk.Deniz aşırı sakin.rüzgar tam pruvadan 6 mil ,süratimiz de 6 mil budurumda rüzgar 0.Motora kuvvet gidiyoruz.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
Mustafa ağbi,Rüzgarınız kolayınıza olsun,ilgiyle takipteyim..
  • IP logged
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

• *
  • Donatan Temsilcileri
Mustafa Reis,

Sizinle birlikte Karadeniz’de olmayı çok isterdik. Yazılarınız ve videolarınız sayesinde bir nebze de olsa Karadeniz’i yaşama fırsatı bulduk. Tadı damağımızda kaldı.  :)xx
Sizden, Burak Reis’ten ve geziye katılan tüm dostlardan daha çok anı bekliyoruz.

Mafia kurulduğu zaman her kötü şeyin bir mafyası olmuş. İyilik, güzellik mafyaları da kuralım demişler. Bu iyilik mafyalarından birisini de  Kabaalioğlu Ailesi'ne vermişler herhalde :)

Dönüşünüz gidişinizden daha da güzel geçer umarım. Selametle.
  • IP logged

• *
Sağolun dostlar.Biriktikçe aktarıyoruz.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

T
  • *
Aldığım bilgilere göre herkesi deniz tutmuş..😀ý
Evet bende duydum.
Gökovada sallanmayı özledik

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
  • IP logged
« Son Düzenleme: 14 Temmuz 2017, 18:52:27 Gönderen: Tümay Gören »

• *
Kozlu'dan Ereğlı'ye,

Ereğli ye gelişimiz çok sakin denizde ,hiç rüzgarsız havada oldu.Niyetimiz gelecek fırtınayı burada atlatmak.Biraz önce Ahmet'le konuştum,pazar gecesi başlayıp salı geceye kadar sürecek hava var dedi.Aynı bilgiyi önceki gün Burak whatsup tan meteorolojık rüzgar haritasını da göndererek vermişti.Velhasıl dostlar zaten sevdiğimiz bir yerleşim olan  Ereğli'de duruma göre 3-4 gün kalacağız.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 15 Temmuz 2017, 09:43:26 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Efendim bir süredir forumda bir şeyler yazamadım,  bilgisayarım teknede kaldı, işyerinede gidemedim,telefondan da çok zor oluyor. Malumunuz olduğu üzere bir kaç yıldır Karadeniz'e çıkıp, İnebolu'ya gitmek istiyordum. Başından beri Mustafa Abimde bana eşlik edeceğini söylerdi. Oda Gideros Koyuna tekneyle girmek istiyordu. Geçen yıl tekne değişikliğinden bu planım yarım kalmıştı. Bu yıl ise Dadd ın organizasyonuyla gidelim diye plan yaptık. Fakat bazı insanlarda plan tutmuyor işte. Bu planımdan Yalova gezimizde Burak Reis'e bahsetmiştim. Kendisi vaktini ayarlayabilirse katılabileceğini söylemişti. Plan netleşince büyük bir sürpriz yaptı Leo ile biirlikte geldi.İnanılmaz mutlu olduk. Leo ve Burak mütevazılıkta limitlerdeler ve gerçekten kurt denizciler. Mustafa Abi ve Tunca zaten zaman zaman bahsettiğimiz üzere gerçekten kurt denizciler ve denize de çok yakışıyorlar.Neyse efendim Ralli başlangıcında Bakırköy de yakıt alımında buluştuk, bu esnada bizi Kemal Tesbihçi ve Aziz Eryavuz Reisler Selametlediler.Çok geçmeden motor seyriyle Boğazı tırmanmaya başladık ve Dadd Teknelerini Ortaköy önlerinde yakaladık. Keyifli bir boğaz tırmanışı ile Poyrazköy'e çıktık.ilk gün keyifli bir poyrazköy akşamı ve dinlenme ve sabah altı avara oluş. Bir önceki günden kalan ölü denizler eşek adasından itibaren sallan yuvarlan yolculuk, ne yaptıysak başlarda bir türlü yelken yapamadık ama sona doğru camadan vurmayı gerektirecek kadar bir yelken seyriyle Kefken'e geldik. Fakat hava beklediğimiz şekilde değişti.Karayelden fırtına yapacaktı. Hummalı bir şekilde kayıkları sağlama aldık.Muhtemelen iki gün burada sığınacaktık.Nitekim öylede oldu.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 16 Temmuz 2017, 00:24:35 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Neyse efendim seyrin bu bölümüne kadar herşey çok keyifli idi benim için. Asterix'te Leo, Burak , Ben ve oğlum Mustafa vardı. Baba Tunca'da ise Mustafa Abi ve oğlu Tunca vardı.Fakat ikinci gün İnebolu'da babamın rahatsızlanması nedeniyle tekneden ayrıllmak zorunda kaldım.Gerçek dostluk hikayesi bundan sonra başlıyor. Leo ve Burak  tekneme  sahiplik oğluma ise hamilik yaparak büyük bir fedakarlıkla seyre devam ettiler. Mustafa Abi hiç bir zaman kendilerini yalnız bırakmadı. Büyük bir dostluk örneği göstererek seyri tamamladılar. Sıkıntıya düşecek havalara da girdiler, keyifli yelken yapamadılar defalarca sırılsıklam ıslandılar. Gerisini kendileri yazarlar artık ben ayrıntıları orada olmadığım için bilemiyorum. Üzüldüğüm tek nokta kendi memleketimde bile misafirlerimi dostlarımı kendim ağırlayamadım onlarla beraber olamadım. Bu noktada gerçekten çok üzüldüm. Yine aynı şekilde Dadd teknelerine de çok yardımım ve evsahipliğim olamadı. Netice de o limanların çoğu benim bir dönem bulunduğum ve bildiğim yerlerdi.
Bu vesile ile  Leo , Burak , Mustafa Abi ve Tunca'ya minnettarım, ne kadar teşekkür etsem yeridir. Denize ve teknelere çok yakışıyorsunuz, keşke denizler sizin gibilerle dolu olsa.
Ayrıca benim içinde konu başlığı güzel şeyler yazan dostlara da çok teşekkür ederim.
Selametle efendim.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

B

Burak Doneray

Ahmet reis ben teşekkür ederim güzel davetin ve misafirperverliğin için. Mustafa reis ve şu an ralliye devam eden denizci arkadaşlarımız dönünce çok güzel şeyler paylaşılacaktır. Senin de yazdığın gibi bizim yaptığımız rota   İstanbul, Poyrazköy, Kefken, Ereğli, Kozlu, Bartın, Amasra, Cide, İnebolu limanlarınaydı beklemelerle 7 gün sürdü toplam 300 deniz mili yapıldı. Denizde sadece bir gün sert hava ile karşılaşıldı oda 53 millik Kefken Ereğli arasındaki rotaydı. 10,5 saat 63 deniz mili yaparak ve son 23 mil gerçekten zor şartlarda tamamlandı. Zor şartlar derken eğer ön yelkenimiz yırtılsaydı sadece motor seyri ile Ereğliye varamayacağımız ve girişini bilmediğimiz yedek liman seçtiğimiz Akçakoca limanına girmenin dalga boyundan ve yönünden dolayı tehlikeli olduğu bir gündü. Biz Karadenizden keyif aldık çokta ıslanmadık en azından ben hiç ıslanmadım. (Denize girmek sayılmazsa) Sende olsaydın çok daha güzel olurdu. Gezi yazısı yazmayı sanırım beceremem bu yüzden bu ralli bittikten sonra çok güzel yazılar yazılacaktır bende bekliyorum neler yapmışız. Bu konuda algım çok kapalı. Teşekkürler emeği geçenlere.
Selam ve sevgiler.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 17 Temmuz 2017, 08:09:44 Gönderen: Hasan Toparlak »

• *
Kefken'e doğru Ereğli den yola çıktığımızda hava çok bulutlu ama rüzgarsızdı. Yöre balıkçıları poyrazla yelkenini doldurur.Güzel gidersin demişlerdi.yola çıkınca rüzgâr batı karayelden tam kafadan ve çok hafif gelmeye başladı.Sadece anayelken açık motora kuvvet ilerlemeye başladık.Karadeniz klasiği ya pruvadan ya pupadan esiyor.Karadenizde doğuya ya da batıya değil kuzey-güney doğrultusunda seyahat etmek lazım.Rotamız yelkene uygun olamadı bir  türlü.
Akçakoca 'yi geçip Karasu Kocaali önlerinde rüzgar 110° ye dönünce cenovamızı da açıp Geniş apaz yelken motor seyre başladık.Süratimiz5,5-6,5 mil arası .Kahvemiz var,ney-kanun cd miz var.Rüzgarımız var,sağlığımız yerinde daha ne olsun.Çok şükür.
 Tunca  "Baba ben kamaraya inicem.pusula 264° dümen sende" deyip gidince .Havuzlukta yalnız kaldım.Az zaman geçince rüzgâr tam 115°den 12 knt.esmeyeye başlayınca motoru rölantiye aldım .4-5 knt.arası gitmeye başladım.motoru tamamen kapattım.Kefken adası kuzeyine kadar buşekilde gittim.Tunca kalkınca iskeleye kırıp dümeni Kefken balıkçı barınağına çevirdim.Bir saat sonra Barınağa girdik.Bir önceki gelişimizde olduğu dostlukla karşılandık.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

Yukarı git