Baba-Tunca bugün dönüşe geçti.
Ahmet (Kabaalioğlu)kardeşim bizi kendi ata evinde paşalar gibi ağırladı.Ahmet'i ve ailesini İnebolu'da tanımayan yok.Bir lokantaya girdim.Yanık sıfatlı bir yabancı dikkat çekiyor tabi.Hemen sorular başlıyor Nerelisin kime geldin?Ne iş yapıveriyon?Ahmetin arkadaşıyım onun evinde misafirim deyince devamı geliyor.Kimlerden oluyo?Kabaalioğlu deyince hemen tanıyorlar.Berber tanıdı.lokantacı tanıdı.taksiciler zaten tanıyor.Yani Kabaalioğlu Ahmet yaz adrese gerek yok.zarfa İnebolu yaz gönder.Eşime yöresel birşeyler aldım tanıdıktan.üstelik indirimli.Ahmetin tanıdığıyım de rahat rahat yaşarsın İnebolu'da..Düşünün Kabaalioğulları erkeklerinin milli mücadeleye katılmışlarının mavzerli fişeklikli kuva-i milliye giysili fotoğrafları şehir müzelerinde sergileniyor.Kurtuluş savaşında Ruslardan gönderilen ve İstanbuldan kaçırılan silahların Ankara'ya gönderilirken yapılan büyük fedakarlıkların ,hiçbir karşılık beklemeden yapılan çabaların birkısmı Ahmet'in ailesi tarafından yapılmış..Gurur verici.
İnebolu 'dan sabah 8 de halatları çözdük.Hava hafif gündoğusu.Telefon çaldı.Ahmet arıyor hava durmu bilgisi veriyor.Hep destek tam destek Sağol kardeşim.Kerempe burnundan sonra poyrazın artacağını uça uça gideceğimizi söylüyor.Gerçekten Kerempe'de rüzgâr tam iğnecikten.önce 21knt.sağnaklarda 24 ,-26knt esmeye başlıyor.Tunca hemen donanımı hazırlıyor.cenovaya gönder takıyor anayelkeni basıyor.Dümeni benden alıyor ve ben hafif gülümseyen suratımla keyifle havuzlukta oturuyorum.Burak ta Göcek'ten merak etmiş watsuptan soruyor.Hemen rapor veriyorum ve fotoğraf çekip gönderiyorum.Açıkçası Burak ve Leo'ya üzüldüm.keyifle yelken yapabilecekleri hava hiç olmadı.Ama tekrar gideriz ve acısını çıkarırız.
CİDE'ye doğru rüzgâr kalıyor.Hava neredeyse yanık.Cenovayı topluyoruz.Anayelken açık Kuruca şileye doğru devam edeceğiz. Saat 17 gibi Kurucaşile'ye bağlanıyoruz.Amacım ahşap tekne atölyelerini Tunca'ya göstermek.Biraz birşeyler atıştırıp taksiyle tekne atölyelerini dolaşmaya başlıyoruz.Yapılan tekneler hep birbirinin aynı motorlu balıkçı tekneleri.Birbirinin kopyası farklı boylarda tekneler.Kafamdaki tekneyi yapmalarını istediğim ustaların hiçbiri yaparım demedi.Senin dediğini yapana kadar bunlardan 3tane yaparım dediler.Sadece biri yaparım dedi.Bakalım fiyat teklifi verecek.mail adresime gönderecek sizlerle paylaşırım.
Şimdilik bukadar dostlar.
Devamı var....