Efendim malumunuz, Pazartesi günü DADD filotillası Karadeniz ' e çıkıyor. Gerçekten çok ciddi bir organizasyon oldu. Tüm limanlar titizlikle belirlendi. Kara programları oluşturuldu. Bildiğim kadarı ile Ahmet İnebolu yu ayağa kaldırdı.
Aslında , katılmak isteyebileceğim bir organizasyon . Fakat, bu sene kafayı taktım güneye gitmek istiyorum.
Neyse, programlar yapıldı artık.
Bu ve benzer seyirler hem yelkenciler arasındaki muhabbeti hem de farklı teknelerin performanslarını görmek açısından bence öğretici de..
Biraz önce Ahmet ile görüşürken , hala neden çıkmadığımı sordu. Ben de rüzgar yok dedim. Muhtemelen haklı olarak, zor bulursun Marmarayı bir daha böyle dedi ki bu mevsimde bu kadar durgun marmara gerçekten zor.
çok iyi bildiği, o zaman ne gerek vardı yelkenliye v.s. Gibi sabit fikirlerimi söylemedim bile.
Ahmet, çok sıkı yelkenciler ile atalarının yıllarca yelken ile seyir yaptıkları sulara galiba ilk defa bir yelkenli ile çıkacak.
Son denk kayıkçısı ile gezindiği ve ezbere bildiği deniz ve havada bu sefer kendi yelkenlisi ile seyir yapacak..
Muhtemeldir ki iflah olmaz bir yelkenci olarak geri dönecek.
Yolun açık olsun sevgili dostum ve tüm Dadd reisleri ... Rüzgarınız kolayına , puruvanız neta olsun..