Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Cyclades 2017 seyrimiz

• *
Ynt: Cyclades 2017 seyrimiz
#90: 17 Temmuz 2017, 12:50:41
Eyüp Korsanım,
Çok büyük keyifle okudum... Yazınız benim için de rehber olacak. Bunu fotoğrafsız bir şekilde bu kadar güzel anlatmanız da ayrı bir ustalık gerektirir hani...
Şimdi sıra fotoğraflarda sanırım  :D

Bu yazıyı toparlayıp, rehber gibi yapmamız lazım..  :)xx
  • IP logged

• *
#91: 17 Temmuz 2017, 14:19:26
Keyifle takip ediyorum fotoğraf da harika,yemek,dostlar,deniz, yelkenli,daha ne olsun..
  • IP logged
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

#92: 17 Temmuz 2017, 14:53:05
Paros ile Antiparos arasındaki sığlık geçit normal hava şartlarında geçilebilecek bir yer mi? Haritadan bakınca sanki çok küçük bir noktadan geçiş var gibi görünüyor derinlikler doğru ise.
  • IP logged

• *
    • instagram
#93: 18 Temmuz 2017, 00:35:23
Eyüp Reisim
Harika bir gezi, seyir notlarınız çok değerli. Paylaşımınız için çok teşekkürler.

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
  • Donatan Temsilcileri
#94: 18 Temmuz 2017, 10:28:30
Paros ile Antiparos arasındaki sığlık geçit normal hava şartlarında geçilebilecek bir yer mi? Haritadan bakınca sanki çok küçük bir noktadan geçiş var gibi görünüyor derinlikler doğru ise.
Hakan Reis, haritada kuzeyden inerken ortada görünen Remmatonisi adacığını iskelenizde bırakarak gözünüz derinliklerde, eliniz yüreğinizde geçebilirsiniz.
O yörede yaşayan denizciler hep kullanıyorlar bu yolu..
Biz, çok kötü bir kuzeyli havada ve dalgaların iyice yükseldiği ve tekneye kıçtan geldiği bir ortamda giderek kırılan cesaretimiz nedeniyle yarısından dönmüştük..

• IP logged

#95: 18 Temmuz 2017, 14:43:33
Hakan Reis, haritada kuzeyden inerken ortada görünen Remmatonisi adacığını iskelenizde bırakarak gözünüz derinliklerde, eliniz yüreğinizde geçebilirsiniz.
O yörede yaşayan denizciler hep kullanıyorlar bu yolu..
Biz, çok kötü bir kuzeyli havada ve dalgaların iyice yükseldiği ve tekneye kıçtan geldiği bir ortamda giderek kırılan cesaretimiz nedeniyle yarısından dönmüştük..

Eyüp reis; çok bilgilendirici özendirici ve sürükleyici bir gezi yazısıydı çok teşekkürler 
  • IP logged

• *
    • KUTUP YILDIZI
#96: 18 Temmuz 2017, 14:49:36
Eyüp hocam keyifli ve bilgi dolu bir yazıydı çok teşekkürler
  • IP logged
ВЛАДА / TEOS

• *
  • Donatan Temsilcileri
#97: 18 Temmuz 2017, 17:19:32
Eyüp hocam keyifli ve bilgi dolu bir yazıydı çok teşekkürler
Sevgili Can,
Forumda yazmandan çok mutlu olduğumu söylemeliyim.
Senin her yazını dikkatle okuyorum, katkıların paha biçilmez..

Gezimde senin de kulaklarını çok çınlattım.
Belki haberin vardır, içinde uzun süre yaşamayı da düşündüğümüz bir tekne arayışımız var.
Bu seyrimizde hem kendi kullandığımız tekneyi, hem de cevremizdeki tekneleri bu gözle değerlendirmeye çalıştım.
Bazı adalarda alargada kalmak zorunda olduk. Böyle olunca enerji çok kıymetli hale geldi.
Eşimin ve Ablamın yakınmalarını, merak etmeyin kendi teknemizde bu sorun olmayacak, bu konuda en iyi olanı tanıyorum, benim arkadaşım diye senden sitayişle bahsedip,kulaklarını çınlattık.. :)

Sevgiler..
  • IP logged

• *
    • KUTUP YILDIZI
#98: 18 Temmuz 2017, 17:31:54
Eyüp hocam çok teşekkürler düşünceleriniz için.

İyi bir hekim, iyi, bir denizci, iyi bir gezi yazarı ve bütün bunlardan daha önemlisi,
aydın düşünceli iyi bir insandan bunları duymak onur verici.

Sevgi ve saygıyla ekibe selamlar.
  • IP logged
ВЛАДА / TEOS

• *
  • Donatan Temsilcileri
#99: 18 Temmuz 2017, 22:30:51
Eyüp Reis,

Gezi yazınız bizim için çok değerli bir rehber oldu. Yazınız yeri gelmiş didaktik, yeri gelmiş teknik, yeri gelmis lirik olmuş. Hani "Satır arası" deyimi vardır;  bazı uzun konuşmalardan sonra analizciler konunun özünü anlatırlar ya... Siz kendi satır aralarınızı kendiniz analiz edip bilinmesi gereken bilgilerin tamamına yakınını tam dozunda vererek hekimliğinizin de hakkını vermişsiniz.
 :)
Bu arada ekibiniz çok iyiymiş. Önceden koyduğunuz kurallar, görev dağılımı ve birbirinize  uyumunuzla örnek bir ekip olmuşsunuz. Tekne tatili kimlerle yapılır? Kaptanın ve tayfanın sorumlulukları? Yapılması ve yapılmaması tavsiye edilenler vb. Ayrı bir konu başlığı olursa sizin ve diğer reislerin deneyimlerinden faydalanabiliriz. Bu tarz bir tatilde teknenin  ve sevdiklerinizin sorumluluğunu alırken tatilin de tadını alabilmek çok önemli. Ben de size ve ekibinize selam ediyorum. Rehberliğiniz ve paylaştığınız değerli bilgiler için teşekkür ediyorum. Darısı başımıza. Nice güzel seyirlere.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 18 Temmuz 2017, 22:32:25 Gönderen: Mücahit Karabaş »

• *
  • Selamlar
#100: 18 Temmuz 2017, 22:38:45
Eyüp Bey,
Çok sade ve aynı zamanda fevkalade detaylı anlatımınız çok değerli bir rehber olacak. Teşekkürlerimle, sağlıcakla kalın

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
#101: 19 Temmuz 2017, 00:31:55

Seyir yazılarını oldum olası hep sevmişim,hep keyif alarak okumuşumdur.
Bir kaç kere yazdığımdan dolayı da anı yazmanın ne kadar zor olduğunu,hafızayı zorlamasını ve emek ve Zaman gerektirdiğini bilirim.
Eyüp hocam, emekleriniz için gerçekten teşekkürler .Keyif alarak okudum ve bilgilendim.Bu sade ve öğretici dilinizle umarım bundan sonraki gezilerinizi de paylaşırsınız.Size ve gezinizde size eşlik eden bu uyumlu ekibinize sevgiler.
  • IP logged
Her hata bir ders, ne hata biter ne de ders.(Mevlanadan denizcilere)

• *
  • Teknede yaşamak..tekneyi yaşamak..
    • Rota Atlantik
#102: 19 Temmuz 2017, 09:13:05
Eyüp ağabey, elinize sağlık nefis bir yazı oldu.. Daha da fotoğraf vs var ise kışa boş kalanlar ben de dahil ekler bir albüm yaparız eğer istersen..
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#103: 20 Temmuz 2017, 10:27:26
Eyüp Reis,

Gezi yazınız bizim için çok değerli bir rehber oldu. Yazınız yeri gelmiş didaktik, yeri gelmiş teknik, yeri gelmis lirik olmuş. Hani "Satır arası" deyimi vardır;  bazı uzun konuşmalardan sonra analizciler konunun özünü anlatırlar ya... Siz kendi satır aralarınızı kendiniz analiz edip bilinmesi gereken bilgilerin tamamına yakınını tam dozunda vererek hekimliğinizin de hakkını vermişsiniz.
 :)
Bu arada ekibiniz çok iyiymiş. Önceden koyduğunuz kurallar, görev dağılımı ve birbirinize  uyumunuzla örnek bir ekip olmuşsunuz. Tekne tatili kimlerle yapılır? Kaptanın ve tayfanın sorumlulukları? Yapılması ve yapılmaması tavsiye edilenler vb. Ayrı bir konu başlığı olursa sizin ve diğer reislerin deneyimlerinden faydalanabiliriz. Bu tarz bir tatilde teknenin  ve sevdiklerinizin sorumluluğunu alırken tatilin de tadını alabilmek çok önemli. Ben de size ve ekibinize selam ediyorum. Rehberliğiniz ve paylaştığınız değerli bilgiler için teşekkür ediyorum. Darısı başımıza. Nice güzel seyirlere.

Eyüp Bey,
Çok sade ve aynı zamanda fevkalade detaylı anlatımınız çok değerli bir rehber olacak. Teşekkürlerimle, sağlıcakla kalın

Seyir yazılarını oldum olası hep sevmişim,hep keyif alarak okumuşumdur.
Bir kaç kere yazdığımdan dolayı da anı yazmanın ne kadar zor olduğunu,hafızayı zorlamasını ve emek ve Zaman gerektirdiğini bilirim.
Eyüp hocam, emekleriniz için gerçekten teşekkürler .Keyif alarak okudum ve bilgilendim.Bu sade ve öğretici dilinizle umarım bundan sonraki gezilerinizi de paylaşırsınız.Size ve gezinizde size eşlik eden bu uyumlu ekibinize sevgiler.

Eyüp ağabey, elinize sağlık nefis bir yazı oldu.. Daha da fotoğraf vs var ise kışa boş kalanlar ben de dahil ekler bir albüm yaparız eğer istersen..

Sevgili Dostlar, çok teşekkürler..
Hala seyirde olan veya seyri biten denizci dostlarımız var. Onlarda yazarsa cok iyi olacak.
Çünkü, anılar içinde geçen minik bir cümle veya detay başka denizci için çok faydalanacağı bir bilgi olabiliyor.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#104: 20 Temmuz 2017, 10:29:50
Seyir ve gezi harcamalarımız;

23 günlük gezimizin tüm harcamaları günlük olarak bir excel dosyasına kaydedildi.
Aklınıza gelebilecek tüm harcamalar bu dosyada var.

İlk gün ve son 2 gün hariç tüm kahvaltılarımızı teknede yaptık. (erken seyre çıktığımız günlerde kahvaltıyı basit yöntemlerle geçiştirdik)

Öğle yemeklerimizi de ilk haftalar evden yapılıp getirilen diyet kurabiye vb, meyva, kuruyemiş vb şeklinde yaptık.
Teknede çocuk olmadığı ve yaş ilerlediği, diyet, sağlık vb kaygılarla fazla yememeye çalıştık diyebilirim. Açıkçası çok da aramadık mükellef öğle yemeklerini.

Akşamları alargada mecburiyetten teknede olmadığımız zamanlar haricinde hep dışarıda yedik.
Ya biz bulamadık güzel yerleri, ya da bize özgün lezzetli yerler yoktu, birde hep deniz ürünü, hep meze ve aynı şeyleri yemek bir süre sonra sıkıcı oluyor.

Yazıda da bahsettiğim gibi evden vakumlanmış et, peynir vb yiyecekler tüm seyir boyunca bozulmadan sakladık. Kavurma vb gibi bozulması zor olan gıdaları öneririm.
Yine evde hazırlanmış, benim menemen altlığı dediğim domates, biber den hazırlanmış şişelere doldurulmuş gıdalar yemek yapmayı kolaylaştırdı.
Sanırım bu son yazdıklarımı hanımlar daha iyi anlayacaklar.

Tekne alışverişini Marmarisden yapmıştık.
Tüm alışverişler, yeme içme harcamaları, cafe vb harcamalar, liman ücretleri, elektrik, su, gümrük giriş, çıkış vb harcamalar, gittiğimiz adalardaki otobüs, taksi, araba kiraları dahil, dediğim gibi aklınıza gelen tüm harcamalar, kuruşu kuruşuna hesaplandı. Tekneye Mazot dahil, internet ve sim kart vb dahil..

4 yetişkin kişi olarak bu gezinin tüm maliyeti 4705 tl oldu.

Az mı çok mu? sizlerin değerlendirmesine bağlı..

Elbette çok fotograf çektik, bazılarını buradan paylaşırım.

Sevgilerle..
  • IP logged

Yukarı git