Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Tekne için Buz Yapıcı Makine

• *
Tekne için Buz Yapıcı Makine
OP: 08 Haziran 2017, 04:12:43
Reisler buz makinesi almayı düşünüyorum. Teknesinde buz yapıcı makine kullanan reislerimiz varsa ne marka ve performansı hakkında yorumlarını bekliyorum.
  • IP logged
Bazıları oturur ve hayatı seyreder; bazıları denize açılır ve hayat onları seyreder!  M/Y HIZ

• *
Ynt: Tekne için Buz Yapıcı Makine
#1: 08 Haziran 2017, 07:10:33
Oğuz kesin almalısın. Bu yaz çok lazım olacak.. 8)
  • IP logged

• *
#2: 08 Haziran 2017, 12:40:48
Oğuz kesin almalısın. Bu yaz çok lazım olacak.. 8)

Az önce aldım sipariş ettim.. ;D  ;)
  • IP logged
Bazıları oturur ve hayatı seyreder; bazıları denize açılır ve hayat onları seyreder!  M/Y HIZ

• *
#3: 08 Haziran 2017, 12:56:41
Benim vardı.
Bir tatile çıkarken, kalabalıktık. Oğluma dedim ki, bu buz makinesini arabanın bagajına koy, bu kutuyu da çöpün yanına...
Tatilden döndüğümüzde kutu arabanın bagajındaydı. :-(
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
#4: 08 Haziran 2017, 13:03:39
Benim vardı.
Bir tatile çıkarken, kalabalıktık. Oğluma dedim ki, bu buz makinesini arabanın bagajına koy, bu kutuyu da çöpün yanına...
Tatilden döndüğümüzde kutu arabanın bagajındaydı. :-(
:)

• IP logged

• *
#5: 08 Haziran 2017, 13:10:30
Benim buzdolabı ,termostatını değişmeme rağmen (motoru ile aynı marka Danfos) 
Minumum ayarda bile dört kenar duvarına denk gelen ne varsa donduruyor . ::) İyi yönden bakarsak ; Akşamdan kenara diz su şişelerini  , ertesi sabaha buzun hazır. Kapat istersen dolabı ,buzluk niyetine kullan akşama kadar , enerji tasarrufu da oluyor. :)
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#6: 08 Haziran 2017, 13:34:23
Minumum ayarda bile dört kenar duvarına denk gelen ne varsa donduruyor . ::) İyi yönden bakarsak ; Akşamdan kenara diz su şişelerini  , ertesi sabaha buzun hazır. Kapat istersen dolabı ,buzluk niyetine kullan akşama kadar , enerji tasarrufu da oluyor. :)

Benimkin de şişeler sabaha patlamış oluyor Öcal Abi.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • YAZDIKLARIMA O KADAR ÖNEM VERMEYİN.İHTİYAR İŞTE !!
#7: 08 Haziran 2017, 13:42:28
Öcal termostat tan çıkan madeni borunun en sonundaki şişman kısmını  dolap içinde başka yerlerle koyup uygun  noktayı deneme yolu ile bulmak lazım.
  • IP logged

• *
#8: 08 Haziran 2017, 14:55:58
Öcal termostat tan çıkan madeni borunun en sonundaki şişman kısmını  dolap içinde başka yerlerle koyup uygun  noktayı deneme yolu ile bulmak lazım.

Termostat ın ölçme ucunu diyorsun abi. Zaten en soğuk yerde duruyor. ::)
  • IP logged

• *
    • instagram
#9: 08 Haziran 2017, 15:17:15
Oğuzhan yazana kadar almışsın hayırlı olsun... geçen gün Metroda gördüm 220 v. ama fiyatı çok uygundu

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
  • YAZDIKLARIMA O KADAR ÖNEM VERMEYİN.İHTİYAR İŞTE !!
#10: 08 Haziran 2017, 15:39:18

Evet doğruda  hani özel gömme bir yerde duruyor,orayı sıcak su ile yıkayalım ve ölçme ucunu oraya takarken etrafına termal ısı iletme macunuda sürelim diye düşünüyorum.
  • IP logged

• *
#11: 08 Haziran 2017, 16:11:39

Evet doğruda  hani özel gömme bir yerde duruyor,orayı sıcak su ile yıkayalım ve ölçme ucunu oraya takarken etrafına termal ısı iletme macunuda sürelim diye düşünüyorum.

Şimdilik dursun abi , bozma riskini alamam ,dinlenince yapayım. :)
  • IP logged

• *
#12: 08 Haziran 2017, 20:07:03
Oğuzhan yazana kadar almışsın hayırlı olsun... geçen gün Metroda gördüm 220 v. ama fiyatı çok uygundu

Teşekkür ederim beklemedim aldım. 220v olan cihaz aldım 12v olanlar çok geç buz yapıyor. Aldığım ürün 180watt, ortalama 300-400watt bir inverter ile rahat çalışabilir.

İlk çalıştırmada buz yapması 15 dakika sürüyor, 15dakikadan sonra her 8 dakikada 12 adet buz yapıyor. Yani ortalama 1 saatte 84 adet buz.. Yeterli bence.  :)
  • IP logged

• *
#13: 08 Haziran 2017, 23:24:31

Teşekkür ederim beklemedim aldım. 220v olan cihaz aldım 12v olanlar çok geç buz yapıyor. Aldığım ürün 180watt, ortalama 300-400watt bir inverter ile rahat çalışabilir.

İlk çalıştırmada buz yapması 15 dakika sürüyor, 15dakikadan sonra her 8 dakikada 12 adet buz yapıyor. Yani ortalama 1 saatte 84 adet buz.. Yeterli bence.  :)

artık ramazandan sonra deneriz  !O__  ;D
  • IP logged

• *
#14: 09 Haziran 2017, 01:15:00
Ramazandada deneriz kolaya buzda atmayalım mı yani..  ;D

makine için ups/inverter çalışmasını yaptım yarın takarız :)

Ups boşta 0,7A akım çekiyor, yükte 7A makul seviyede elektrik tüketimi. 90A akü ile 7-8 saat buz yapar aralıksız :)
  • IP logged

Yukarı git