Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Kıçtan takma motor bakımı..

• *
Kıçtan takma motor bakımı..
OP: 07 Haziran 2017, 22:43:20
Reisler selam.. Malum seyir günü yaklaştı. Kendimize doğrudürüst bir sandal bulamadık. Ben de sağolsun Ahmet in iki on botuna çöktüm. Alarga kalacak çok koy var. Düzgün bir bot şart oldu. Ancak  motoruna bakım gerekiyor. Anadolu yakasında baktıracağım kıçtan takma motorcu tanıyanınız var mı?

Ya da kendim yapabilirmiyim?
  • IP logged

• *
Ynt: Kıçtan takma motor bakımı..
#1: 07 Haziran 2017, 23:06:21
Ne sıkıntısı var, niçin baktıracan Ersin Reis.?
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#2: 07 Haziran 2017, 23:16:19
Abi genel bakıma ihtiyacı var.İki yıldır hiç kullanmadım. 2,5 hp Mercury iki zamanlı motor. En son kaldırdığımda çalışıyodu. Ama sağlıklı bir bakım gereklidir.Deposu temizlenmeli, bujisi, şamandırası falan kontrol edilmelidir diye düşünüyorum.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#3: 07 Haziran 2017, 23:19:40
Abi genel bakıma ihtiyacı var.İki yıldır hiç kullanmadım. 2,5 hp Mercury iki zamanlı motor. En son kaldırdığımda çalışıyodu. Ama sağlıklı bir bakım gereklidir.Deposu temizlenmeli, bujisi, şamandırası falan kontrol edilmelidir diye düşünüyorum.

Bence bunlar kendi yapabileceği işler , bir de şanzuman yağını kontrol etmek te fayda var.

Unuttum söylemeyi , bu karbüratör , buji filan temizliğini muhakkak botun üzerinde yapacak bir kaç kere ,şimdiden alışması ve yanında ufak bir tamir çantası taşımasında fayda var. :)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 07 Haziran 2017, 23:31:06 Gönderen: Öcal Turan »

• *
#4: 07 Haziran 2017, 23:30:14
YouTube videolarından bakarak yapabilirsin Ersin reis :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
#5: 08 Haziran 2017, 01:26:37
Reisler selam.. Malum seyir günü yaklaştı. Kendimize doğrudürüst bir sandal bulamadık. Ben de sağolsun Ahmet in iki on botuna çöktüm. Alarga kalacak çok koy var. Düzgün bir bot şart oldu. Ancak  motoruna bakım gerekiyor. Anadolu yakasında baktıracağım kıçtan takma motorcu tanıyanınız var mı?

Ya da kendim yapabilirmiyim?

Ersin reis tanıdık var kuçükyalıda hallettiririz.. Gelirken getir motoru basit bişeyse ben hallederim olmadı bizim barınağa yakın Nurettin usta var benim kıçtan takmayı onda bakım yaptırıyorum, oraya gideriz.
  • IP logged
Bazıları oturur ve hayatı seyreder; bazıları denize açılır ve hayat onları seyreder!  M/Y HIZ

• *
#6: 08 Haziran 2017, 07:08:38
Oğuz teşekkürler. Ahmet kürekler varmıydı onun?

Sen git kablo kanallarına bile ahşap boncuk bul, sonra git kıçtan şişme bot çek. Çok kötü bozacak göz zevkimi. Seneye şu sandal işini bitireceğim ama. Bu sene epoksiyi öğrendik, seneye  sandal tamamdır.
  • IP logged

• *
#7: 08 Haziran 2017, 07:55:02

Ersin reis tanıdık var kuçükyalıda hallettiririz.. Gelirken getir motoru basit bişeyse ben hallederim olmadı bizim barınağa yakın Nurettin usta var benim kıçtan takmayı onda bakım yaptırıyorum, oraya gideriz.
[/quote]

Oguzhan kaptanim, Nurettin ustanin telefon numarasi varsa ben de alabilir miyim?
3 senedir bakimini yapmadigim, sadece benzinini doldurdugum bir uvey evlat da bende var..

Selamlar

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#8: 08 Haziran 2017, 11:56:14
Oğuz teşekkürler. Ahmet kürekler varmıydı onun?

Olma mı.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#9: 08 Haziran 2017, 12:37:48

Oguzhan kaptanim, Nurettin ustanin telefon numarasi varsa ben de alabilir miyim?
3 senedir bakimini yapmadigim, sadece benzinini doldurdugum bir uvey evlat da bende var..

Selamlar

Sent from my iPhone using Tapatalk
[/quote]

Nurettin Usta 05423228106
  • IP logged
Bazıları oturur ve hayatı seyreder; bazıları denize açılır ve hayat onları seyreder!  M/Y HIZ

Z

Ziya Gunes

#10: 09 Haziran 2017, 13:56:28
İzmir'den alabilirsen ve ince işçiiliğine laf etmeyeceksen, garajımda bir Polliwog (2.13) yapmıştım.
Duruyor öyle.
İçinde birkaç nesil kedi yavruladı 2 yıl içinde.
  • IP logged

Yukarı git