Düşündüm, düşündüm, "Sanda'nın seyir defteri" dersem olmayacak. Neticede daha seyre çıkmış değiliz. Ben de seyir planları dedim. Kısmetse seyirden sonra da " Sanda'nın seyir defteri"ni yazarım...
Bu seneki seyir planlarımızı yapıyoruz. Ama tabii bir sürü bilinmeyen olunca, siz dostlara da sorup, danışıp seyir planlarımızı ona göre de şekillendirelim dedik. Ne demişler çok danışan az yanılır
Şimdi efendim, bu sene kısmetse seyir planlarımızda Kuzey Ege var. Gezdik, bitirdik demek asla mümkün olmasa da Güney Ege'de epeyce seyredince bu sene de rotayı kuzeye doğru tutalım diye düşündük. Kuzeyden kasıt nedir derseniz, Bakırköy çıkışlı, Çanakkale'den sonra ya saatin tersi yönde; Gökçeada, Saros körfezi, Güneyli, Enez, Dedeağaç, Samothraki, Thasos, Kavala, Halkidiki yarım adaları, Limnos, Çanakkale, Bakırköy. Ya da Limnos'tan başlayıp saat yönünde bir tur... Sizce hangisi daha kolayına olur?
Planlar bu şekilde ama dediğim gibi zamanla netleştireceğiz kısmetse. Tarih arağılı da temmuzun sonundan ağustos sonuna kadar.
Öncelikle, bu tarihlerde bu rotayı yapmış olan reislerin değerli fikirlerini, yorumlarını merak ediyorum;
O rota için uygun zaman mı, hakim rüzgarlar nedir, gidilip görülesi bir rota mıdır yoksa boşa vakit kaybı mı olur??? Gidilir ise, mutlaka görülmesi, uğranması gereken limanlar, koylar nerelerdir, uğranılmaması gereken yerler nerelerdir???
Bir de, vize ve çıkış işlemleri ile ilgili yardımlarınızı rica ediyroum dostlar; Yunan vizesi en kolay nasıl alınır, hangi belgeler lazım, nereye başvurulur, alması ne kadar sürer?
Bakalım planlar nasıl şekillenecek, rüzgar bizi hangi sahillere götürecek... Göreceğiz kısmetse!
O halde, seyir heyecanı başlasın
We are like islands in the sea, separate on the surface but connected in the deep!