Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Shima'nın Seyir Defteri

• *
Ynt: SHIMA'NIN SEYİR DEFTERİ
#15: 01 Haziran 2017, 16:34:24
Komşum 3 veya 4 ünde Turgut Ella klüpte olmayı planlıyorum.Boş geçme.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#16: 02 Haziran 2017, 00:44:48
Tümay -ve sizin-başınıza gelenler, yardım edilmemesi konusunu düşünüyorum düşünüyorum, aklım almıyor. Bu nasıl iştir yahu!
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
    • instagram
#17: 02 Haziran 2017, 01:41:09
Kamil Reisim haddim olmayarak çok sevdiğim için 2 güzel koy önerisinde bulunmak isterim:

1.si Datça'dan çıkıp Kargı Koyunu geçtikten sonra Akvaryum ya da Armutlusu olarak bilinen koy...  36.41.379 N ve 27.40.575 E

2.si ise gerçekten aşık olduğumuz bir yer; Oğlanboğuldu adası. Datça'dan çıkıp Simi'nin arasından Bozburun Yarımadasına doğru rota tuttuğunuzda Kızılburun'a varınca yeşilova körfezi girişinde hemen kuzey iç tarafında kalır. Muhteşem bir yerdir... Aslında bir koy değil ancak kara ile önündeki kayalık korunaklı bir alan sağlıyor. Kayalığın doğusundan içeri girdikten sonra rüzgar durumuna göre ister adaya isterseniz karaya kıçtankara bağlanabilirsiniz.. 36.36.657 N 27.58.528 E
Keyifli seyirler...

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
  • Donatan Temsilcileri
#18: 02 Haziran 2017, 16:38:01
Kamil abi, bu Erman adlı çocuk, "Oğlanboğuldu" adından bile ürkmüyor, siz bilirsiniz artık :)
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#19: 02 Haziran 2017, 23:08:39
Erman kardeş tavsiyelerine teşekkürler.Ancak bu akşam Kurucabük teyiz.
Burada Aktur dan bir abimizi var teknesi tonozda durur.Bizi davet ettiler öğlen Datçadan çıktık geldik yanlarına demirledik.
Shima bu akşam Kurucabük te alargada.Yarın duruma göre kuvvetle muhtemel Turgut a Ella klube gideriz.
Bu arada kedimiz gittikçe ortama alışıyor artık güverteye zıplayıp teknenin etrafında dolaşıyor.Tabii ki seyirde aşağıda ve direğin dibine gidip yatıyor.
  • IP logged

• *
#20: 03 Haziran 2017, 16:44:39
Son durum şu: Tekne benim adımı taşıyor size ne her yer benimdir.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#21: 03 Haziran 2017, 18:01:25
Tam kraliçe
  • IP logged

• *
#22: 04 Haziran 2017, 10:17:56
Dün akşamı Ella'nın iskelesinde geçirdik.Burayı sevdik belki bu gün de yayılırız.
Bu arada Sarıyaz mahsun mahsun Matay kaptanını bekliyor .
  • IP logged

• *
#23: 04 Haziran 2017, 14:13:14
Sormayın...
O mahsun, ben mahsun.
Bu sene bayramlar da iyi gelmiyor, biraz da oğlanın yaz okulu meselesi vb var.
Biraz uzak kalacağız.
Şimdilik planlı tek tatil, Ağustos'un son iki haftası.
Ondan önce belki 3 günlük haftasonu kaçamakları olabilecek ancak.
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
#24: 09 Haziran 2017, 17:46:44
Turgut'tan avara olduk.Hesaba göre Bozburun'a gidip çıkış alacağız ve Yunan'a girip aşağıya kadar Yunan 'dan ineceğiz.Plan bu.Ama "denizde plan olmaz" demişler.E bir de Hakan Tiryaki ile ahbaplığımız da olunca işlerin ters gitmesi olağan.
Otopilot sapıttı.Okumuyor, gitmiyor , kafasına göre yönetim tarzı sergiliyor. Oysa biliyoruz ki kafasına göre yönetim zarar verir.! Neyse.Orasını burasını kabloları ayaküstü heryerini kurcaladık ama nafile.
Hemen plan değişti.Selimiye'ye girdim Giritimu 'nun iskelesine bağlandım.Aradım Marmaris Raymarine'den birilerini.Dediler abi çok yoğunuz oraya gelemeyiz.Tamam ülen ben gelirim o zaman.
Ertesi sabah Selimiye'den doğru Marmaris Netsel'e attım kendimi.Salı günü geldi Raymarine den bir arkadaş.Söktü götürdü ve önce bana telefonda 2.000 euroluk bir empas atıldı satış müdürümüdür nedir öyle biri tarafından.Yok yenilenecekmiş te yok bilmem ne.Tabii ben bir telekonferans(!) çekince bu arkadaşa yarım saat sonra aradılar nasıl olduysa cihazı kurtarmış söken delikanlı.Geldi taktı, çıkıp test ettik sorun yok. Yine de 170 euroya mal oldu bana.Yersen.
Ama tabii akşam olduğundan bir gece daha kaldık Netsel'de.Ama bu çok iyi oldu Kaan Erdem korsanım teknesini karaya almış oralarda imiş  geldi havuzluğumuza renk verdi.Güzel muhabbetinden feyz aldık.Birçok bilgileri paylaştık.Özellikle teknede yaşamak üzerine bana ve 2.kaptanıma küçük bir pencere açtı.O pencereden içeri göz atmak güzel olabilir.   

Sabah dedik ki madem buraya kadar indik bizim kıyılardan devam edelim o zaman.Çıktık Netsel'den , motor-yelken-motor vardık , Ekincik My Marinanın iskelesine ve de bağlandık.
My Marinanın sosyetik lokantasından görünüm böyle.

• IP logged

• *
#25: 09 Haziran 2017, 17:48:30

Ekincik'ten erkenden yola düzüldük.
Rota Fethiye Karacaören.Sağolsun Özgür korsanım orayı önerdi.Motor yelken 5 saatte Karacaören'e geldik.Burada Karacaören restoran var.Bir aile işletmesi.Önüne tonozlar atmışlar bağlanıyorsunuz sizi gelip botla alıyorlar.
Delikanlının adı Can:0542 321 94 48
Tonozların mantarları zayıf kalmış halat suyun altına çekiyor bazılarını çok dikkat etmek lazım.Burayı çok sevdik denizi de güzeldi.Hemen arkada Gemiler adası var.
Şöyle bir yer.

Sabah Karacaörenden erken çıkıp doğru Kalkan'a attık kapağı.Yoldan Hakan Tiryaki'yi aradım bana hiç oraya girme direk Kaş'a gel dediyse de dinlemedim onu ama kesin haklıymış.
Yoldan Kalkan belediye görevlisi Aydın beyi (0539 939 07 08) aradım ama orada olmadığını bizim girip kendimizin bağlanabileceğini söyledi.Bir de uyardı abi tonoz yok demir atacan ama tam ortaya yeni tonoz hattı döşedik henüz bağlayamadık mutlaka karşıya yakın demir at dedi.
Neyse geldik demiri attık bir insan evladı gelip yardım etmedi koltuk halatlarını hanım kıyıya atlayıp benden aldı.Her işimizi kendimiz yaptık.
Hakan'a bir kez daha hak verdim.
Bir de içerde dev bir motoryat bağlı ve bildiğin marangozlar içinde çalışıyor.Bütün limanda planya sesi ve talaş kokusu hakim.
Daha da buraya gelmem.
Yarın erkenden basıp Kaş'a gideceğiz.Umarım bu gece gürültü kesilir de uyuruz.

• IP logged

• *
#26: 09 Haziran 2017, 19:59:44
Abi ne güzel yazmışsin.. eline sağlık..
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#27: 09 Haziran 2017, 20:14:22
Ekincik'te pek bi güzelmiş.Selametle.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#28: 09 Haziran 2017, 23:54:09
Keyifle takip ediyorum  :) daha çok resim rica ederim  :) selametle
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#29: 11 Haziran 2017, 15:51:22
Eeeeee?
  • IP logged

Yukarı git