Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Yat sahibi madem kazıklayalım.(?)

• *
Ynt: Yat sahibi madem kazıklayalım.(?)
#30: 15 Haziran 2017, 15:16:02
Bu fırsatçılık konusu ilginç geldi. Benim de bir kaç ilginç anım var:

Adı lazım olmayan bir limanda bağlı teknem. Limandaki bir tekne satıldı ve alan kişiyle iyi arkadaş olduk. Adamcağız denizcilikte yeni ve bana güveniyor. Hali vakti de yerinde birisi.

Bir akşam üstü, hava sıfır. Limana döndük ama sıcaktan perişanız. Tam bağlandık, telefon çaldı. Yeni tekne alan arkadaşın marş basmıyormuş çekilmesi gerekiyor. Hemen halatları çözüp çıkacağım ama bu muhabbete şahit olan bir "usta" arkadaşımız vardı, bana "birader sen git dinlen ben şimdi yedekler getiririm onu benim kayıkla" dedi. Ben de safça teşekkür edip ayrıldım. Ertesi gün arkadaşın suratından düşen bin parça. Meğer bizim "usta" tekneyi yedekleme karşılığı iyi bir para istemiş. Ben dostluk için yapacağını sanmıştım, çok mahcup oldum!

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#31: 15 Haziran 2017, 15:32:41
Masal ilk geldiğinde, zaten pek akıllı sayılmam, o zaman tekne işini hiç bilmiyorum, kayıkta vibrasyon var, Usta ile konuşuyorum,
- Neden ustacım bu?
- Keçe
- Hımm, yapabilir misin?
- Tabii abi
- Kaç para maliyeti
-...... bi bi bi, binbeş... ikibin avro!
- O ha! Kalsın ben titrerim.

• IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#32: 21 Haziran 2017, 00:04:04
Dostların tavsiyesi ile yeni barınak girişimim oldu. Neyse barınakta gösterdikleri yer biraz rüzgar alıyor ve ben hazır tonozlara güvenemedim. Kendilerine söyledim tonozumu ben hazırlamak istiyorum diye, sağolsunlar kabul ettiler. Ama barınakta bu tonoz işlerini yapan takımın  haberi yok. Neyse yarım günlük bir uğraş ve yaklaşık 400 liralık masraf ile güzel bir tonoz sistemi hazırladım. Normalde pek bilinmeyen ve kullanılmayan cinsten. Önce bu takımdan birileri geldi .
-Bunu niçin yapıyorsunuz?
-Tonoz için.
-Yalnız burada bu işleri biz yapıyoruz.
-Tamam siz yapın zaten bu tonozu da siz atacaksınız, usül neyse uyacaz zaten.
-Ha tamam o zaman, bitince haber verirsiniz.
-Tamam ben hazırlayayım, size haber veririm.
-Ama bu nasıl tonoz , gemi mi bağlıyacaksınız? zincir çok uzun sonra bedene bu ağırlığa gerek yok ki biz taş bağlıyoruz, aynı işi görüyor zaten.
-Neyse ben sabır çektim ve meraklı bakışlar arasında işime devam ettim. Halatı zincir baklalarından geçiriyor olmam gariplerine gitti galiba. Sonrasında dalmışım halatın ucuna faşina yapıyorum, kendimi kaptırmışım, eski günlerde ki gibi mekiği elimde sayılamayacak hızlarda kullanmaya başlamışım anlaşılan ki amcanın biri meraklı bakışlarla sordu sen bunu nasıl bu kadar hızla kullanabiliyorsun diye. Garibine gitmiş olsa gerek yelkenli tekneyle uğraşan birinin çok hızlı mekik kullanabiliyor olması. Bende durumu çaktırmadım artık, öğrendik işte falan diye geçiştirdim. Muhtemelen anladı bu işten biraz anladığımı, başıma akıl vermeye gelenlere karışmayın şeklinde minik uyarılarda bulundu.
Sonrasında ekip geldi ve tonozu yükledik el arabasına götürdük balıkçı kayıklarının yanına. O da ne? Ben büyük alamotra ile atacaklar diye düşünürken kıytırık bir fiber sandala yüklediler benim tonozu. Arkasında küçük bir takma motor. Bende geleyim dedim beni almadılar sen bizi kıyıda karşıla dediler. Neyse hallederler diye düşündüm ama aklıma gelen başıma geldi. Tüm uyarılarıma rağmen üstüste yığdılar demiri zinciri ağırlığı. Az kalsın ellerini kollarını kopartacaklardı. Sonra deli gibi çektirip sermeye çalıştılar falan.  Bende bırakın dedim ben ayarlarım geri kalanını. Neyse en azından ağırlıktan sonraki zinciri kayıkla çektirerek serebildim. Sonrasında dedim su biraz biraz temiz olduğunda aşağıya inip düzenlerim artık dedim. Cevap abi sen uğraşma olurmu öyle şey burada o işi yapan arkadaşta var, söyleriz yapar. Neyse ben bıktım bu misafir tekne muhabbetinden dolayı kazıklanmaktan, en sonunda getirecem, bir plakalı tekne vericem dilekçeyi bakanlığa, bağlıyıcam beğendiğim barınağa.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#33: 21 Haziran 2017, 00:16:26
Ahmet'cim tonozu atmak değil  zincirini halatını,çıtasını hazır halde barınak sana vermeliydi.Bu onların sorumluluğu.Sana katılmak yerine teşekkür etmeliydiler.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

Yukarı git