Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: 2017 yılında teknelerimiz yerleri ve seyir planları

• *
Keyifle, selametle gider geliriz Ahmetcim.

Selametle ,keyifle  inşallah Mustafa Hocam.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 29 Haziran 2017, 23:50:39 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »

• *
  • Donatan Temsilcileri
Güzel bir seyir olsun..
Selametle..

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

• *
Selametle. Hayirli yolculuklar

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

• *
Sürprizi ben söyleyivereyim.. Asterix mürettebatı..

Ahmet kendine çok iyi bir karadeniz takımı kurmuş. Bu seyir sonrası ya yelkenden soğur ya da yelkensiz bir yere gitmez.  :)
  • IP logged

• *
Tayo Mar , İstanbul da alesta vaziyette hava bekliyor. Scaklık inanılmaz. 2007 den beri böyle sıcak olmamış bu mevsimde . Cuma günü yani bu gün tam anlamı ile sıfır hava var. An itibarı ile evde açık olmayan hiç bir pencere yok. Bu semtin adı esen şehir. Yılın neredeyse her günü eser burada ancak şu an dal kıpırdamıyor.

Bu sıcakta motor seyri çekemem. Cumartesi sabahı hava biraz kıpırdayacak. Tayo Mar ve tüm yelkenleri cuma gecesi ya da yarın bu zamanlar barınaktan ayrılacak.
  • IP logged

• *
Zerdali bayramda iki gunluk Trilye ziyareti yapti. 8 Temmuzda bir haftalik Marmara adasi ve cevresi gezisi planliyor. Bolgede baglanilacak yerler. Barinak gorevli iletisim bilgileri tavsiyelere ihtiyacim var. Tayfa iki cocuk ve esimden olusunca kara baglantisi onem kazaniyor. Simdiden tum reislere tesekkurler.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

• *
Ersin Selametle..
  • IP logged
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

• *
  • Donatan Temsilcileri
Milos Adhamas limanda beton iskeleye kictankara bağlandık..

• IP logged

• *

Seyirdeki tüm reislere selametler.
Karadeniz gezisine katılan tekne sayısı bir hayli artmış.Güzel bir seyir olacak belli.
Ahmetcim katıldığın kısmını bol yaz , keyifle okuruz.
Ersin de sonunda çıkıyor.Yolu açık olsun.
Bol bol yaz demiyorum zaten yazmadan duramaz  ;D
Herkese bol keyifler.
  • IP logged
Her hata bir ders, ne hata biter ne de ders.(Mevlanadan denizcilere)

• *
 :)
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Serifos livadhi de tonoz aldık, kictankara bağlandık.

• IP logged

T
  • *
YENİ BİR AKSİYON PLANI
Sevgili dostlar artık o kadar internet bağımlısı olduk ki karaya çıkar çıkmaz  internet  arar olduk.  Özellikle   yunanistandaki    denizci dostlar  için bir sorun.
  Bu grubun kurulması tüm denizci dostların birbirlerini buluşması. Bunun için on course ve Aıs edinmelerini tavsiye ettik . Fakat dostlarım birbirlerini bulmaları ve gerekirse yardımlaşabilmedi için  internetin olmadığı  bir ortamda tekneler arası iltişim için  yeni bir uygulama başlatmak istiyor ve bu uygulamayı eleştirilerinize açıyorum.
  Şöyleki  tüm teknelerimizde 25 watt çıkışlı vhf yaklaşık 60 mil çapında ki daire etkili olduğu bilinmektedir. 
İçimizden birimizin tüm Gökovaya ve Hisarönü körfezine  hakim olmamız anlamına gelirki birde röle tabir edilen uygulamayla bu 90 hatta 120 millik alanda dahi iletişim sağlanabilir. 
 Benim bulunduğum bölge olan  Bodrumdan knidos knidosdan başka bir teknede  rodossa kadar uzanabilir. .  Kulaktan kulağa gibi
   Dostların internet iletişimi haricinde  kendi imkanlarımızı  en azından Telsizin sağlıklı iş gögüp görmediğini  denemek için.
TÜM EGEDEKİ KAPTANLARIN TELSİZLERİNİ VHF 09 doluysa VHF 14  DEN HER GECE 23 :45  24 : 00 bulundundukları yerleri telsizleri aracığı ile rapor etmeleri ve Türk amatör denizcilerin elle tutuşarak tüm Egede sesimizin ne kafar uzağa gideceğini deneyelim diyorum.
  Saygılarımla Tümay Gören
S/Y  ÖZİ
Not :
 Açık çağrı şekli
Denizci Dostlar burası ...... teknesi bulunduğum pozizyon  ...N
...E

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

• *
Bence harika olur...
Okyanus geçenler SSB telsiz ile yapıyor bunu sanırım.
  • IP logged

• *
21 haziran Didim cikisli, ve 07 temmuz didim girisli, sirasi ile;

Didim - Bordum gumusluk - bodrum turgutreis - samos - arki - patmos  - lipsi - leros - kalimnos - kos - kalimnos - kos - bodrum turgutreis -  didim..

211dm ilk turu tamamladik..

Herkesin bildigi ve fazla yapilan rota.. yine de bu bolgeler icin sorulari olanlara destek olmaya calisirim..

Denizlerde olanlara iyi seyirler.. ruzgariniz kolayiniza olsun..

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Ama bu senin ilk seyrin değil mi Yunan'a?
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

Yukarı git