Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: 2017 yılında teknelerimiz yerleri ve seyir planları

• *
  • Donatan Temsilcileri
Gece yola çıktık. Fakat geri dönmek zorunda kaldık. Oysa yolda mercimekli köfte yapmak gibi bir plan vardı. Sabah 6.30 sularında Alanya 'ya bağlandık. Herşey kabus gibi. Mürettebat sıkı. 4 gündür uykusuzum. Toplam 9 saat uykuylayim. Mersine döner dönmez kudümsuz adamı döveceğim.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 27 Haziran 2017, 15:59:22 Gönderen: Hasan Toparlak »
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
Serenity soluganlı Göcek Belediye Marina da 1 haftalığına bağlı. Yolu düşene ikramda bulunacak nöbetçi tekne de var :)

Yılmak yok Bülent reisim , sende mürettebat ta sağlam hem , devam. :)
  • IP logged

• *
    • instagram
Arefe günü sabah Kri-Kri suya inecekti...Dümen milindeki boşluğu 4 aydır almayan ustanın son gün aklına geldi.. sonra 3 saatte dümen palası takıldı indiğinde 18:00 sularıydı...
Tekne inince haliyle bir motor basayım dedim. Haftalarca uğraşıp gül gibi yaptığım sintinem motoru basmamla deniz suyu doldu. Egzoz borum çatlamış...egzozu yaparken mazot tankeri geldi; oh dedim doktor hastanın ayağına gelirmiş. Mazotumu alır Pazar çıkarım dedim.. kıydım paraya fulle abi dedim. Bu defa mazot tankından sintineye mazot akmaya başladı. Benim gülüm sintine bu defa mazot oldu..tabii ben sızıntı depodan veya bağlantılardan sanıyorum. Gece kabuslarla geçti. Pazar sabah 8'de soluğu marinada aldım. Baktım mazot seviyesi aynı. Sintine de bıraktığım gibi. Sızıntı yerlerini kontrol ettim. Sızıntı kesilmiş.Meğerse mazotu fulleyince olmuş bilemedim tabi neyseki tanktan sızıntı yokmuş.
Geldik efsaneye. Sintinede hali hazırda deniz suyu ve mazot dururken ben malum ihtiyaç marina tuvaleti yerine tekneyi kullanmayı tercih ettim. Tuvaleti basmamla birlikte pis su tankının oradan bir ses geldi.. dandik bağlantı kopmuş bu defa sintineye pis su da karıştı mı? Tam bayramlık olduk. Bıraktım  her şeyi bayram gezmesi yaptım. Pazartesi günü usta gelecek diye yine sabah 8'de marinanın yolunu tuttum. Öğleden sonra 4'te gelemeyeceği belli oldu..elektrik tesisatları şunla bunlar uğraşarak gün geçti. Bugün usta geldi pis su tankı girişi tamir edildi.. mazot tankı kontrol edildi. Sızıntının aşırı doldurmadan olduğu teyit edildi. Sonra girdim sintineye aklıma Hakan Tiryaki reis geldi... Nedir arkadaş bu zulüm? Gittim Koçtaş'tan ıslak kuru süpürge aldım. Sintineyi çekmeye başladım. Pis su, mazot ve deniz suyu sanırım toplam 60-70 litre boşaltmışımdır. Tamamını çektikten sonra bu defa sintineye temiz su, yağ çözücü ve ardından marin deterjan yaptım. Sonra 3-5 kova onu da çektim süpürgeyle. Tam 3,5 ay sonra çıkıp 1 saat turladım. Döndüm güverteyi boyadım kaymaz boya ile eve geldiğimde saat 22.00 idi... Bayram planları neydi nasıl geçti? Neyse bu gece huzurlu yatacam son zamanlarda bir tekne sahibi olarak bu bile bi'şey 😂😂😂

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
  • IP logged
« Son Düzenleme: 27 Haziran 2017, 23:26:43 Gönderen: Erman Yerman »
Akdenizli, Balıkçı

• *
Gece yola çıktık. Fakat geri dönmek zorunda kaldık. Oysa yolda mercimekli köfte yapmak gibi bir plan vardı. Sabah 6.30 sularında Alanya 'ya bağlandık. Herşey kabus gibi. Mürettebat sıkı. 4 gündür uykusuzum. Toplam 9 saat uykuylayim. Mersine döner dönmez kudümsuz adamı döveceğim.

Bi iki satır anlatsan.
Hem acılar  paylqştıkça azalır.
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
Sonra girdim sintineye aklıma Hakan Tiryaki reis geldi... Nedir arkadaş bu zulüm? Gittim Koçtaş'tan ıslak kuru süpürge aldım. Sintineyi çekmeye başladım. Pis su, mazot ve deniz suyu sanırım toplam 60-70 litre boşaltmışımdır.

Geçmiş olsun Erman Reis.
Her denizci bir gün pis su tankı ile uğraşacaktır , işin fıtratında var bu. :)
  • IP logged

• *
    • instagram
Sonra girdim sintineye aklıma Hakan Tiryaki reis geldi... Nedir arkadaş bu zulüm? Gittim Koçtaş'tan ıslak kuru süpürge aldım. Sintineyi çekmeye başladım. Pis su, mazot ve deniz suyu sanırım toplam 60-70 litre boşaltmışımdır.

Geçmiş olsun Erman Reis.
Her denizci bir gün pis su tankı ile uğraşacaktır , işin fıtratında var bu. :)
Ah Öcal Reis'im fıtratı kabul ettik de karadan suya inen teknenin ilk dakikalarında hepsi birden mi olur? İsyanım ondan... 😂😂

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
  • Donatan Temsilcileri
Sikinos limanında alargadayiz..

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

• *
Tayo Mar, seyre hazır,

ilave mazotu, tüm su depoları, kapadokya şarapları , cam damacana da yirmi litre suyu , tulumbası ile beraber.

Bu sene bir yenillik de var üstelik, sevdiğimiz bir dostun hediye ettiği solar , yirmi litrelik kampçı duşu..

Marmara için hava bekliyoruz efendim..
  • IP logged
« Son Düzenleme: 29 Haziran 2017, 11:55:32 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »

T
  • *
Dostum umarım güzel huzurlu bir seyir dilerim.
Sizle güneyde karşılaşmak dileği ile

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Alanya'yı sevmek zorunda kaldık. İyiyiz :)
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
  • Donatan Temsilcileri
Folegandros da iskeleye kictankara bağlandık..

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Asterix bol bol Hayırsız Ada, Çam limanı gider gelir eğer vakit bulursa uzak bir yerlere de gider, bir Karadeniz yapmak ister ama yapabilir mi bilinmez.
Herkesin pruvası neta , rüzgarı kolayına olsun. Selametle...

Can alıcı cümle
"bir Karadeniz yapmak ister ama yapabilir mi bilinmez"

Efenim bu hafta sonu  Asterix Teknesi Dadd Karadeniz Rallisi kapsamında, Kızılerik Fırtınasıyla birlikte  doğal partneri ve Abisi "Baba Tunca " Teknesi ile Karadeniz'e çıkıyor. Ekip sürprizlerle dolu, umarım hayal ettiğimiz gibi bir seyir olur. Şimdiden herkese Selamet dilerim.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
Keyifle, selametle gider geliriz Ahmetcim.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
Selametle.. Sürprizleri görsel görmek isteriz !
  • IP logged

• *
Asterix bol bol Hayırsız Ada, Çam limanı gider gelir eğer vakit bulursa uzak bir yerlere de gider, bir Karadeniz yapmak ister ama yapabilir mi bilinmez.
Herkesin pruvası neta , rüzgarı kolayına olsun. Selametle...

Can alıcı cümle
"bir Karadeniz yapmak ister ama yapabilir mi bilinmez"

Efenim bu hafta sonu  Asterix Teknesi Dadd Karadeniz Rallisi kapsamında, Kızılerik Fırtınasıyla birlikte  doğal partneri ve Abisi "Baba Tunca " Teknesi ile Karadeniz'e çıkıyor. Ekip sürprizlerle dolu, umarım hayal ettiğimiz gibi bir seyir olur. Şimdiden herkese Selamet dilerim.

Güle güle gidin gelin. Hepinizin denizler kolayına olsun Ahmet cim.
  • IP logged

Yukarı git