Hoşmuş..
Şimdi efendim fikirlerim biliniyor da , hazır yeri gelmişken hem kayıtlarda dursun diye hem de bir mühendislik yaklaşımı sergileyeyim dedim.
Erman reis örneğinden gidelim. Sevgili Erman reis , bu buz dolabına ne koyacak? Hangi gıdasını saklayacak. ?
Kahvaltılıklardan başlayalım. Zeytin, peynir, domates, salatalık,sucuk, pastırma, zeytinyağı, tereyağı (belki, ama küçük kahvaltılık paketlerden alırsa ona da gerek yok), yumurta, reçel.
Bunların hiçbiri için buzdolabına gerek yok.
öğlen ya da akşam yemekleri için et ,tavuk ya da kıyma. Kapasitesi sınırlı buzdolapları için saklanması en tehlikeli gıdalar. Özellikle tavuk. Et ve kıymayı ise kavurup, tuzlayıp, yine saklayabilirsiniz. Zaten buz dolabınız varsa bile böyle yapınız. En geç iki gün içinde de tüketmelisiniz. Yani bu ürünler için de buz dolabına gerek yok.
Geriye içecekler kalıyor. O da soğuk içilenler. Bira, kola,soda,meyvasuyu,su. Su önemli. soğuk suyun mideye olan zararını biliyormusunuz bilmiyorum. Mide şikayeti olanlar bir soğuk su içmesinler ,bir haftada faydasını görürler.
Meyvasuları zaten şeker hastalığına davetiye. Geçiniz. Kola önemli. Tuvalet temizliğinde filan işe yarıyor. Ama soğuk kullanılınca etkisi değişmiyor. Gereksiz.
Geriye bira kaldı. Hadi diyelim birayı seviyoruz. Şöyle seyir sırasında soğuk bir bira iyi gider diyorsanız, o zaman alın bir buz kutusu, soğuk biraları atın içine , bir de dört liraya bir torba buz alın marketten, en az üç gün buz gibi tutsun her istediğinizi.
Buz dolabı, teknede en çok enerji çeken ancak en az gereksinim duyulacak ekipmandır.yok pardon, ondan önce elektrikli tuvalet var.
Bu buz dolabı yüzünden, büyük güneş paneli, bunu taşıyacak iğrenç taşıyıcı paslanmaz aksam ya da bimini üzerine takılan modeller kullanılıyor.
Bu sefer yelken yaparken bimini kapatılmıyor. Yelken yaparken bimininin kapalı olması gerektiğini bilmeyenler var. Ne oldu? Üzerinde güneş paneli olan biminiyi kapatamadık. O zaman ana yelkeni görmüyoruz ama.? Olsun. Ne gerek var ana yelkene. ? Aç cenovayı, biraz da motor, aç buz gibi biranı.. Daha ne dimi ama.
Yakında markacılar Türkler için ana yelkensiz tekne üretirlerse hiç şaşırmam.