Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: 2 yılda bir yangın tüpü mü alacağız ?

• *
2 yılda bir yangın tüpü mü alacağız ?
OP: 08 Mayıs 2017, 22:15:25
Bugün sigorta poliçesini incelerken yangın tüplerinin tarihi geçikse zarar tazmini olmayacağı ibaresini görünce tüplerin tarihine baktım biraz geçmiş.  :)

2 yılda bir bunları atacak mıyız ? Atmadan önce ailecek bir yangın tatbikatı yapalım bari de işe yarasın.

İnternetten 4 yıl dolum garantili tüp ilanlarını gördüm. Ne ola ki?
  • IP logged

• *
Bugün sigorta poliçesini incelerken yangın tüplerinin tarihi geçikse zarar tazmini olmayacağı ibaresini görünce tüplerin tarihine baktım biraz geçmiş.  :)

2 yılda bir bunları atacak mıyız ? Atmadan önce ailecek bir yangın tatbikatı yapalım bari de işe yarasın.

İnternetten 4 yıl dolum garantili tüp ilanlarını gördüm. Ne ola ki?
Benim teknedeki yangın söndürme tüpü eskiydi. Bir yangın söndürme cihazı firması gelip bakımını yaptı ve bir sertifika verdi.01.04.2018 e kadar geçerli.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
Oğuzhan Reis,

Sertifika deyince aklıma takılıp bir taradım interneti. Yeni tüp de alsak sanki sertifika olmazsa bir eksiklik gibi.

"-Tekne yangın teçhizatı ve sertifikalarının güncel ve yeterli olması teminatın geçerliliği açısından şarttır. Tekne
yangın teçhizatı ve sertifikalarının güncel ve yeterli olmaması durumunda yangın rizikoları ve yangın
rizikolarına bağlı her türlü rizikonun teminat dahilinde olmadığı taraflar arasında kararlaştırılmış ve kabul
edilmiştir. Tekne yangın teçhizatı ve sertifikalarının güncel ve yeterli olması eksper raporu ile tespit edildiğinde
söz konusu rizikolar da teminata dahil edilebilecektir.
"

Aşağıdaki adresteki firmalardan Marmaristeki ile bir görüşeyim ben yarın..

http://www.ubak.gov.tr/BLSM_WIYS/TKYGM/tr/HTML/20130314_102101_70138_1_64.html
  • IP logged
« Son Düzenleme: 08 Mayıs 2017, 23:06:03 Gönderen: Hasan Toparlak »

• *
Ben 1 yeni tüp aldım 1 tane de bakım yaptırdım resimdeki sertifikayı verdiler bana

• IP logged

• *
2 yılda bir yangın tüpü mü alacağız ?
#4: 08 Mayıs 2017, 23:04:47
Sertifikanın altında firmanın denizcilik müsteşarlığı onaylı olduğu yazıyor. Onaylı firma ile alış veriş yapmak gerekiyor.

• IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Evet Çiçeği burnunda Türk Bayraklı tekne sahipleri, aramıza hoşgeldiniz. Tüplerin göstergesi yeşil bile olsa tarih ve sertifika önemli, daha bir sürü önemli şey var aslında. Mesela artık telsizler için her yıl 75 TL ödeyeceksiniz Ocak ayında.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
Evet Çiçeği burnunda Türk Bayraklı tekne sahipleri, aramıza hoşgeldiniz. Tüplerin göstergesi yeşil bile olsa tarih ve sertifika önemli, daha bir sürü önemli şey var aslında. Mesela artık telsizler için her yıl 75 TL ödeyeceksiniz Ocak ayında.
Sitem sezdim Ahmet reis :)

• IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı

Artık sitem edemeyiz şartlar eşitlenmeye başladı.
  • IP logged

• *

Artık sitem edemeyiz şartlar eşitlenmeye başladı.
Tamam anlaştık :)

• IP logged

• *
  • S/Y Pigeon
Türk Bayrak olunca can yeleklerinin sertifakası olması da gerekiyor.
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
Yetkili firmayı aradığınızda yeni tüp getirip eskilerini alıyor. Atla deve bir para da değil. Yangın tüpü motorcunun kaskı gibidir, bir kere lazım olur, varsa hayat kurtarır.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Türk Bayrak olunca can yeleklerinin sertifakası olması da gerekiyor.

Halil Abi "Denizde çatışmayı önleme tüzüğü" de bulundurulması gerekiyormuydu? Balıkçılarda mecburiydi de özel tekneyi bilemedim.
  • IP logged

• *
ADF'den...

http://www.adf.org.tr/images/docs/ozel%20teknelerde%20emniyet%20techizati%20ek-4%202014-15.doc

ÖZEL TEKNEDE BULUNDURULMASI ZORUNLU ASGARİ EMNİYET TEÇHİZATI
1.   Can Yeleği, her teknede seyirde teknede bulunan kişi sayısı kadar (balıkadam elbisesi giymiş kişiler için gerekmez) bulunacaktır.
2.   Çocuk Can Yeleği, her teknede seyirde teknede bulunan çocuk sayısı kadar bulunacaktır.
3.   Can simidi, tekne boyu 10 metreden ve sürati saatte 7 deniz milinden az teknelerde aranmaz. Tekne boyu 10 metreden az ancak sürati saatte 7 deniz milinden yüksek olan tekneler ile boyu 10–15 metre arasında olan her teknede bir adet can simidi (at nalı şeklinde de olabilir) bulunacaktır. Boyu 15–24 metre arasında olan her teknede birisi ışıklı ve 20 metre savlolu olmak üzere SOLAS tipi 2 adet can simidi bulunacaktır.
4.   Uluslararası Denizde Çatışmayı Önleme Tüzüğü’nün öngördüğü şekilde Seyir Fenerleri, Siyah Küre, Kampana, Düdük ve benzeri teçhizat ile Manyetik Pusula her teknede bulunacaktır.
5.   Yangın Söndürme Tüpü; bir ve daha fazla motoru ve sabit yakıt tankı bulunan teknelerde, motor dairesinde veya motor kutusu dışında motor başına 1 adet 6 kg.lık; kapalı güvertesi olmayan, takma motorlu ve taşınabilir yakıt tanklı teknelerde 1 adet 2 kg.lık; kamaralı teknelerde her kamarada 1 adet 2 kg.lık, Kuzinesi olan teknelerde kuzine yakınında 1 adet 2 kg.lık bulunacak, sertifikalı olacaktır.
6.   Radar Reflektörü, Tehlike bayrağı ve El Feneri her teknede bulunacaktır.
7.   Pis Su Tankı; tuvaleti olan teknelerde bulunacak, kişi başına günde en az 2 litre x 2 günlük birikime uygun hacimde olacaktır.
8.   Pis Su Güverte Boşaltma Flanşı; pis su tankı olan bütün teknelerde bulunacaktır.
9.   Denize Çöp Atılmasının Yasak Olduğunu Belirten Levha; MARPOL uyarınca boyu 12 metreyi aşan bütün teknelerde bulunacak, herkesin göreceği bir yere asılacaktır.
10.   Uluslararası Denizde Çatışmayı Önleme Tüzüğü Kitabı ve Can Kurtarma İşaretleri Tablosu her teknede bulunacaktır.

ÖZEL TEKNEDE BULUNDURULMASI ÖNERİLEN EMNİYET TEÇHİZATI

Denizde can ve mal güvenliğinin sağlanması düşünülerek; tekne boyu, teknede bulunan kişi adedi, seyir bölgesi ve süresi değerlendirilerek, daha fazla teçhizat ile seyre çıkılması; teknede, el maytabı, duman kandili, hizmet botu, can salı, balta, ayna, termometre, barometre, dürbün, seyir haritaları, pergel, paralel cetvel, kalem, silgi, yangın battaniyesi, Amatör Denizci Elkitabı, VHF ve/veya SSB telsiz telefon, GPS, RADAR, EPIRB, SART cihazları ve GSM telefonu bulundurulması önerilir.
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Teşekkürler bu güzel bilgi için. Bu konu ayrı bir başlık istiyor gibi, kopyalayıp ayrı başlıkta yayınlıyorum izninizle.
  • IP logged

• *
Rica ederim; izin ne demek?
Madem artık çoğumuz Türk Bayraklı olacağız, bilelim yükümlülüklerimizi.
Üniversite yıllarımda, (1985'miş ilk baskısı) Haluk Şahin'in gazete yazılarından derlediği yazılarından oluşan, okurken hani güleriz ağlanacak halimize deriz ya, tam bu örneğe çuk oturan bir kitabı vardı: Türk Olmak Kolay Değil.

http://www.iletisim.com.tr/kitap/turk-olmak-kolay-degil/7284#.WRG842YcQ2w
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

Yukarı git