Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Yeni Deniz Mecmuası

• *
  • Donatan Temsilcileri
Yeni Deniz Mecmuası
OP: 20 Nisan 2017, 10:38:35
Yeni Deniz Mecmuası'nı Matay önerdiği günden beri takip ediyorum. Bana kalırsa deniz konusunda daha iyi bir dergi pek mümkün değil. Enis Batur, Selim İleri gibi edebiyatçıları da desteklediği, yazılar, öyküler yayınladığı dergi, her teknede muhakkak olması lazım gelen bir yayın özelliğini taşıyor.

Önemli gemi kazalarından, deniz savaşları tarihine, denize özgü edebiyattan, ilginç deniz adamlarına kadar 200 sayfalık dergi. Şiddetle öneririm. 3 ayda bir yayınlanan dergiyi düzenli alarak desteklerken bizler de yepyeni ufuklara bakabiliriz, diye düşünüyorum.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 20 Haziran 2017, 15:46:39 Gönderen: Hasan Toparlak »
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Ynt: YENİ DENİZ MECMUASI
#1: 20 Nisan 2017, 13:15:30
Tekne komşum önermişti, bende ilk sayısından beri alıyorum, her ne kadar makalelerin tamamını okuyamasam da.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Donatan Temsilcileri
#2: 22 Nisan 2017, 09:58:15
Kütüphane konusu açıldığından beri ben de Yeni Deniz Mecmuası’nı yazmak istiyordum.  İlk sayısından itibaren kendisini geliştiren çok faydalı bir dergi. Edebi ve tarihçi yönü ve biraz da teknik konuyla her sayısında daha çok gelişiyor. Bir dergiden çok yazılı bir belgesel dizisi gibi. Üç ayda bir çıkması nedeniyle sindire sindire, ağır ağır okumak müthiş keyif veriyor. İçerik kalitesi ve tarzıyla bana biraz da Heyamolahey forumunu anımsatıyor. 
  • IP logged

• *
#3: 23 Nisan 2017, 21:51:00
Zaten üç ayda anca bitiyor.. Süper bir yayın.. desteklenmeli..
  • IP logged

• *
  • Arayanlar bulamaz , bulanlar arayanlardır
#4: 24 Nisan 2017, 12:34:10
Nerde satiliyor bu mecmua? Yani bayilerde oluyormu? YAda d&r'da yoksa ozel siparis mi veriliyor
Ben ilk 5 sayisini bir web sitesinden demin siparis verdim. Sizin yazdiginiz gibi ise 1-2 ayda anca okurum.
  • IP logged
I need your clothes your boots and your motocycle

#5: 24 Nisan 2017, 14:17:45
Bülent kaptan link verir misin ilk 5 için
teşk.
  • IP logged

• *
#6: 24 Nisan 2017, 15:16:06
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#7: 24 Nisan 2017, 16:52:02
Nerde satiliyor bu mecmua? Yani bayilerde oluyormu? YAda d&r'da yoksa ozel siparis mi veriliyor
Ben ilk 5 sayisini bir web sitesinden demin siparis verdim. Sizin yazdiginiz gibi ise 1-2 ayda anca okurum.

Büyük D&r larda var. Ben  Marmara forumun içindeki mağazada bulmuştum.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#8: 02 Mayıs 2017, 22:05:41
Olmaz böyle bir dergi. Her bir sayısı bir kitap kadar dolu. Ciddi zaman ayırmak lazım. İnanamıyorum böyle bir dergiye....
  • IP logged

• *
#9: 02 Mayıs 2017, 22:57:22
Az resim olan 220 sayfa ama her sayfa 2 sütun yani 400 sayfa sayılır. Bu nasıl bir çalışma ürünü anlamıyorum....
  • IP logged

• *
#10: 02 Mayıs 2017, 23:23:22
Bugun yaklaşık 1.5 saatimi verdim ve ancak 29. Sayfaya gelebildim  ?0-?
Çok enteresan şeyler okudum. Birini sizlerle paylaşmak istiyorum.
 Darwin in HMS beagle gemisi ile yaptığı 5 yıllık seyir konu edilmiş. Beagle gemisinin ölçüleri beni şok etti...3-5 kişilik ailemiz ve en babası 4-5 kişi misafir senede maksimum 30-40 gün geçirdiğimiz 10-. 12 m lik tekneler bize küçük geliyor ve 14-15 m tekne almaya calisiyoruz ya... Adamlar 27.43 m x 7.32 m lik 3 direkli bir gemicik ile 5 yıl dünyanın en zor denizlerini okyanuslarını 70 dn fazla mürettebat ve bilim adamı ile gezmiş bilimsel çalışmalar yapmışlar. Gemide 7 top , 7 tane de kürekli ve yelkenli tekne daha taşınmakta idi (geminin esas görevi hidrografi yani haritacılık idi. Hiç bilinmeyen körfezler denizler kıyılar gezilip haritalanıyordu bu sebeple küçük teknelere çok iş düşmekte idi) bunlardan biri kıç matarorasına asılı kayık , iskele be sancak kıç omuzluklardaki mataforalara asılı 7.6 m lik 2 balinacı filikası , yine grqndi ve mizana direkleri arasında ters çevrilmiş 2 balina filikası , pruva ile grandi direkleri arasında ise 8 m lik bir yawl ve onun üzerine oturan 7 m lik bir kotra?
Sormak istiyorum arkadaslar bu ölçülerde bir tekne bu kadar insan bu kadar techizat bu kadar süre nasıl nasıl nasıl??? Onlar insansa biz neyi biz insansak onlar ney?
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#11: 02 Mayıs 2017, 23:55:31
Boyu değil işlevi. Beklentiler. Biri aşağıda diğeri yukarıda değil bana kalırsa.
34 feet teknem var. Asgari konforu sağlıyor, 2,5 kişi için. İçinde mutluyum. Bir diğeri bundan memnun olmayabilir, ne biri kahraman ne bir öteki denizden bihaber.

Doğan S'im vardı. Afili de bir rengi vardı. Böyle koyu eflatun. Cakalı cakalı gezer, Adana Malatya arasını ( o zaman otoban neyin yok) 3,5 saatte alırdım. Aklıma geldikçe bacaklarım titrer. Aynı yolu, şimdi, yolun 2/3'ü otoban, 4 saatte gidiyorum.

Nihayetinde unutmamız gereken şu bence, en konforlu yelkenli bile, bir hayli şeylerden vazgeçmeyi gerektiriyor.

Bugün DADD'ın telefon açtığı ağabey 40 feet şahane bir tekneye biniyor. Ama aynı adam 6,5 metrelik tekne ile Mersin Bodrum geçmiş yıllar önce. 480 mil yol. Arada bir de Antalya körfezi var.

Herkes kendinin kahramanı.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
Ynt: Yeni Deniz Mecmuası
#12: 22 Haziran 2017, 14:50:57
Kırmızı Kedi'den geldiler. 

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#13: 21 Temmuz 2019, 13:34:49
Malum medya grubu kitapçı zinciri ve dağıtım şirketiyle birlikte futbol başkanına satıldıktan bir süre sonra bazı yayınlara ulaşmamız çok zorlaştı. Bunlardan birisi de Yeni Deniz Mecmuası idi. Daha önce bazı süpermarketlerin dergi reyonunda bile satılırken şimdi pek çok kitapçıda bile zor bulunuyor. Derginin Haziran sayısını almaya daha dün fırsat bulabildim. Kadıköyde Mephisto Kitabevinden alabildim nihayet.
Yeni Deniz Mecmuasını anlatmaya gerek yok. Aşağıdaki kapak fotoğrafında birbirinden değerli konuların bir kısmı görülüyor. Kapağa sığmayan içerik de ayrıca nefis.

Temmuz ayı Naviga Dergisi de çok güzel. Çetin Kent harika bir Knidos yazısı yazmış. Makalenin yazıldığı  gün belki biz de oradaydık. :) Knidos, tarihi ve doğal güzelliği ile gerçekten ilham verici bir yer.

Yazın teknenin havuzluğunda yayılıp bu dergileri okumak büyük keyif. 8)
Hastasıyız...
  • IP logged
« Son Düzenleme: 21 Temmuz 2019, 13:50:09 Gönderen: Mücahit Karabaş »

• *
  • Hep gülelim birbirimize, saygı ve sevgi ile.
#14: 22 Temmuz 2019, 14:23:46
Mefisto bana uzak. Acaba rumeli tarafında bir yerde varmı. Bakıyim bir. Yelken Dünyası dergisi eskisi gibi değil. Eskiden çıksın diye iple çekerdik gününü. Şimdi bu ikisi var sadece. Naviga ve Deniz Mecmuası. :)
  • IP logged

Yukarı git