Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: 1 kg alüminyum tüpten ne olur?

• *
1 kg alüminyum tüpten ne olur?
OP: 18 Nisan 2017, 07:13:46
Değerli Reisler,

Geçen hafta yaşgününde balon şişirelim diye bir helium tüpü aldık. Tüpün içini kullandık, dışı kaldı elimde. Tüp bildiğinin küçük yangın tüpü boyutunda. Atmaya kıyamadım.
Benim aklıma en azından hidrofor tüpü olarak kullanmak geldi.

Nasıl değerlendiririm başka fikri olan var mı?
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
Ynt: 1 kg alüminyum tüpten ne olur?
#1: 18 Nisan 2017, 10:45:26
TV yada radyo anteni. :)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2017, 10:59:49 Gönderen: Öcal Turan »

• *
  • Arayanlar bulamaz , bulanlar arayanlardır
#2: 18 Nisan 2017, 11:45:20
Hurda Buzdolabı kompresörü bağlayıp kazanlı güzel bir kompresörün olabilir.
  • IP logged
I need your clothes your boots and your motocycle

• *
  • Bilen bilir
#3: 18 Nisan 2017, 17:03:00
Tamam anladık doğum günün kutlu olsun. :)xx

Ben de bu ne anlamsız başlık diye düşünüp duruyorum sabahtan beri ;D
  • IP logged
DeDe

• *
#4: 18 Nisan 2017, 17:11:25
 8)

Bizim yaşgünümüzde balon mı olurmuş.
Oğlan 18 oldu.

Zaten yapacağımı buldum. Ağzına manşon monte edip, hidrofoa bağlayacağım. Böylece elimde bir hidrodof tankı olacak. Şimdilik daha iyi fikir gelmedi.
Dalmayı bilsem, regülatör takıp şu 5 dk'lık dalış tüpüne de çevirebilirdim. Ama heyhaaatt, daha oraya gelmedik.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2017, 17:20:01 Gönderen: Mehmet Atay »

• *
  • YAZDIKLARIMA O KADAR ÖNEM VERMEYİN.İHTİYAR İŞTE !!
#5: 18 Nisan 2017, 18:46:56
O boş tüpü  hidrofor sistemine bağlamanın hiç bir fonksiyonu olmaz.Hidrofor tüpü dediğimiz aletler hidroforlu sistemlerde hidrofor pompası dursa bile sistemde belli bir kullanım süresince ayarlı basıncı sağlar.Bunu yapabilmek için hidrofor tüpünün içinde hava ile sişirilmiş ve duruma göre yaylada desteklenmiş elastik başka bir tüp daha vardır.Hidrofor ilk çalışmadan evvel bu tüpün içinde hiç su yoktur,hava ile şişirilmiş iç tüp bütün tüpün içini kaplar,hidrofor pompası çalışmaya başlayınca bu tüpün içine su basmaya başlar ve hava dolu iç elastik tüp küçülürken basıncı artmaya başlar ve bunu tüpün içindeki suya uygular veya iletir,tüp içindeki basınç belli bir değere gelince hidrofor motoru durur ama tüpün içinde basınç uygulanmış su kullanılmayı bekler,musluğu açınca hidrofor motoru çalışmadığı halde basınçlı su akmaya başlar,taaaa ki sistemdeki su azalıp basıncı düşene kadar bu statik sistemle su akar sonra yine hidrofor pompası kısa süreliğine çalışıp tüpteki basıncı yükseltir.
Sizin elinizdeki tüp sadece boş bir kaptır ve yukarıda tarif edilen görevi yapamaz.
Saygılar
  • IP logged

• *
#6: 18 Nisan 2017, 21:25:20
O boş tüpü  hidrofor sistemine bağlamanın hiç bir fonksiyonu olmaz.Hidrofor tüpü dediğimiz aletler hidroforlu sistemlerde hidrofor pompası dursa bile sistemde belli bir kullanım süresince ayarlı basıncı sağlar.Bunu yapabilmek için hidrofor tüpünün içinde hava ile sişirilmiş ve duruma göre yaylada desteklenmiş elastik başka bir tüp daha vardır.Hidrofor ilk çalışmadan evvel bu tüpün içinde hiç su yoktur,hava ile şişirilmiş iç tüp bütün tüpün içini kaplar,hidrofor pompası çalışmaya başlayınca bu tüpün içine su basmaya başlar ve hava dolu iç elastik tüp küçülürken basıncı artmaya başlar ve bunu tüpün içindeki suya uygular veya iletir,tüp içindeki basınç belli bir değere gelince hidrofor motoru durur ama tüpün içinde basınç uygulanmış su kullanılmayı bekler,musluğu açınca hidrofor motoru çalışmadığı halde basınçlı su akmaya başlar,taaaa ki sistemdeki su azalıp basıncı düşene kadar bu statik sistemle su akar sonra yine hidrofor pompası kısa süreliğine çalışıp tüpteki basıncı yükseltir.
Sizin elinizdeki tüp sadece boş bir kaptır ve yukarıda tarif edilen görevi yapamaz.
Saygılar

Peki ne yapabilir onu da söyle Hüseyin abi.?
  • IP logged

• *
#7: 18 Nisan 2017, 21:34:11
Doğrusunu söylemek gerekirse hiç bir şey yapılmaz çünkü vanası özel,vananın gövdeye vidalandığı pasonun dişi, çapı özel.Tüp fazla basınca dayanıklı değil.Yani teknede taşıyıp yer kapladığına değmez diye düşünüyorum.
  • IP logged

• *
#8: 18 Nisan 2017, 21:50:02
Fırat okuyanlar  :)

• IP logged

• *
#9: 18 Nisan 2017, 22:01:53
Doğrusunu söylemek gerekirse hiç bir şey yapılmaz çünkü vanası özel,vananın gövdeye vidalandığı pasonun dişi, çapı özel.Tüp fazla basınca dayanıklı değil.Yani teknede taşıyıp yer kapladığına değmez diye düşünüyorum.

Radar rellektörü de olmaz mı şöyle üçgen üçgen yaprak gibi açsak.  ;D
  • IP logged

• *
#10: 18 Nisan 2017, 22:05:55
Fırat okuyanlar  :)

Bir çok tanıdığım kişi bunu okuyor demek ki.  ;D
  • IP logged

• *
#11: 18 Nisan 2017, 22:09:44
Değerli Reisler,

Geçen hafta yaşgününde balon şişirelim diye bir helium tüpü aldık. Tüpün içini kullandık, dışı kaldı elimde. Tüp bildiğinin küçük yangın tüpü boyutunda. Atmaya kıyamadım.
Benim aklıma en azından hidrofor tüpü olarak kullanmak geldi.

Nasıl değerlendiririm başka fikri olan var mı?
Yüksek basınca dayanıklıysa içine Yüksek basınçlı hava doldurun. Dinginizi sönük taşır acil durumda şişirmek için kullanabilirsiniz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
#12: 18 Nisan 2017, 22:26:17

Radar rellektörü de olmaz mı şöyle üçgen üçgen yaprak gibi açsak.  ;D
Elbette olur da uğraştığına değer mi bilemem.
  • IP logged

• *
#13: 18 Nisan 2017, 22:40:00
Ok. Mesaj alındı. Teşekkürler.
Geri dönüşüm uzmanı sokaktaki vatandaşlarımızdan birine verilecek artık.
  • IP logged

• *
#14: 18 Nisan 2017, 23:05:33
Bi uygun üniversite bulsak da sana fahri mühendis ünvanı verdirsek...
Sen de rahat etsen ; biz de.
Artık Sütçü Imam mı olur, Nişantaşı Üni. mi olur ?
  • IP logged

Yukarı git