Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Kingston Vanaları ve Kovanlar

• *
Ynt: Kingston Vanaları ve Kovanlar
#75: 08 Mayıs 2018, 11:06:59
Bende durum şöyle: Teknenin dışından takılan yivli parça, altına bol Sika, içeride yivli parçaya takılan pul ve somunu. Eğer hortum fazla bükülecekse dirsek ve küresel vana, yoksa doğrudan vana. Çekvalf hiç kullanmadım.
Sika'nın numarasını hatırlayamadım.

Su altında 292
  • IP logged

• *
#76: 08 Mayıs 2018, 11:14:54
Teflon sararak, hortum rekoru veya dirseği sonuna kadar sıkmadan sızdırmazlık sağlamak mümkün değil. İşlevler farklı...

Bu arada Sikaflex'in sitesinde su altı uygulama için özellikle bir ürün tavsiye edilmiyor. Biz 291 kullanıyoruz. 292 veya 295 de olur. 292'nin yapışkanlık özelliği daha fazla. Denizde vana değiştirmek istendiğinde sintine flanşına 292 kullanıp, teflon ile bağlanmış vanayı sökerken gövdede yerinden oynamamasını istemek amacıyla kullanmak mantıklı.
Ama karaya çıkıldığında somunu sökerek flanşı çıkartmak, 292 ile mümkün değil. Ancak taş motoruyla parçalayarak çıkartılabilir. 

Sızdırmazlık açısından  Poliüretan tüm malzemeler aynı işi görüyor...
  • IP logged
« Son Düzenleme: 08 Mayıs 2018, 11:16:36 Gönderen: Mehmet Erem »

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
#77: 08 Mayıs 2018, 11:21:56
Flanşı sökmeye niyetlendiğinizde değiştirmek amacı dışında çok az seçim vardır.  Değişztirecekseniz de Erem'in dediği gibi taş motoru kullanmak en doğrusu. Flanşın dış ağzını X şeklinde kesin, her parçanın altına bir skarpela veya tornavida takıp kanırtın, kırılsın, dört parçayı da kırdığınızda içeriden somun falan sökmeden tüm flanşı, vanayı, hortum ağzını bir kerede alırsınız.
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#78: 08 Mayıs 2018, 13:17:08
Daha geçen hafta tüm kovanları söktük. Daha doğrusu kestik. Yerlerine True Design kovan ve 316 vanalar gelecek. Sabitleme için 292, sızdırmazlık için teflon kullanacağım. Fotoğraftakilerin hiçbiri yok artık :)

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

R

Recep Ertürk

#79: 08 Mayıs 2018, 21:28:03

Tiryaki kaptan niye "TD kovan ve 316 vana"? Başlamışken hepsini uyumlu hale niye getirmiyorsunuz? Korozyon bu halde yine olmayacak mı? Küresel vana içi sertleşmesi sorunu çözülecek mi? Fiyatları da aman aman farklı değil sanki?

• IP logged

#80: 08 Mayıs 2018, 21:39:11

Tiryaki kaptan niye "TD kovan ve 316 vana"? Başlamışken hepsini uyumlu hale niye getirmiyorsunuz? Korozyon bu halde yine olmayacak mı? Küresel vana içi sertleşmesi sorunu çözülecek mi? Fiyatları da aman aman farklı değil sanki?
  Ben de merak ettim
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#81: 10 Mayıs 2018, 15:35:13
Tamamen fiyattan dolayı. 2 True Design fiyatına 7 tane 316 vana alabiliyorum. Yoksa tabi ki hepsi aynı olsa nefis olurdu.
True Design DN40 vana 389 TL. Ben 300 küsur verip bir DN40, bir DN32, bir DN 25 316 vana ve bir 1 1/2 316 kovan aldım.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
#82: 10 Mayıs 2018, 17:04:12
316 olduğu söylenen kovan ve vanalarda paslanma olabiliyor.
Hem taklitleri var, hem de bazı üniteleri 304 veya başka metalden yapıyorlar, deniz suyu ile karşılaşınca paslan olabiliyor. Aman dikkat!
Piyasada True Disegn olmayan muadili nispeten ucuz plastik vanalar mevcut. Gayet de başarılılar...
  • IP logged

R

Recep Ertürk

#83: 10 Mayıs 2018, 18:12:23

2 True Design fiyatına 7 tane 316 vana

7 vana çok fazla değil mi?
Gerçi sizinki iş teknesi ama yine de su altı için çok gibi geldi bana..

Piyasada True Disegn olmayan muadili nispeten ucuz plastik vanalar mevcut. Gayet de başarılılar...

Merem kaptan bunu keşke önce öğrenmiş olsaydım. Ama söyledikleriniz muadil ürünlerde tedirginlik varsa, en kötü ihtimal su üstü vana sistemi olarak bunları kullanmak sanırım daha iyi.
Önerebileceğiniz marka var mı?

• IP logged

Yukarı git