Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Kingston Vanaları ve Kovanlar

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
Kingston Vanaları ve Kovanlar
#15: 18 Nisan 2017, 00:12:38
Aman diyeyim, en büyük kabusum...

Gerçekten önemli Hakan reis , tekne durduğu yerde bir bunlardan bir de vanaları açık tekneye giren fareden batarmış. Değiştir onları, sarı bile olsa (çok uygun fiyatları) yenile bence de.

Karaya alınca ilk işim. Şu nitelikli plastik olanlarıyla değiştireceğim.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2017, 09:53:19 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
#16: 18 Nisan 2017, 01:54:01
Dostlar,
Bana kizmazsaniz ufak bir düzeltme yapmak isterim.Bahsettiginiz valfler dilimize her ne kadar kinistin veya kiristin  vanası olarak geçmis ve kullanılıyorsa da doğrusu Kingston vanasidir.
Katkıda bulunmak istedim.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2017, 09:53:30 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »
Saygı, Sevgi ve Selametle. Netsel Marina - Marmaris Dimple Y/Y

• *
#17: 18 Nisan 2017, 02:14:37
Dostlar,
Bana kizmazsaniz ufak bir düzeltme yapmak isterim.Bahsettiginiz valfler dilimize her ne kadar kinistin veya kiristin  vanası olarak geçmis ve kullanılıyorsa da doğrusu Kingston vanasidir.
Katkıda bulunmak istedim.

Çok teşekkürler Kaan reis ,kızmak ne demek bunu istiyoruz biz zaten ,kusurlarımız da görülsün biz de öğrenelim. Bizim çarkçılar çabuk duyuyor ,düzeltirler başlığı şimdi. :)

Bu arada sizden de paylaşım bekliyoruz uzun etmeyin arayı. C:-)

Selam ve sevgiler.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2017, 09:53:41 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »

• *
#18: 18 Nisan 2017, 02:21:36
Öcal Reisim,
Nazik cevabına teşekkür ederim. Forumumuz gerçekten incelikle ilerlemekte.Vakti zamanında bende yanlış bilir idim Sağ olsun bir sohbetimizde sevgili Teoman Arsay ağabeyim hatamı düzelterek doğrusunu anlatmış ve ben de aydınlanmış idim.
Elbette fırsat oldukça katkıda bulunacağım..
Çok Sevgi ve Selamlarımla
  • IP logged
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2017, 09:53:59 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »
Saygı, Sevgi ve Selametle. Netsel Marina - Marmaris Dimple Y/Y

R

Recep Ertürk

Ynt: Kingston Vanaları ve Kovanlar
#19: 04 Nisan 2018, 20:02:23

Bu durumda "trudesign vanalar Kingston vanaları döver" mi oluyor?
Maliyeti de herhalde zıplatır türdendir..
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

#20: 05 Nisan 2018, 03:53:39
Burak reis. HR  kalitesi boşa değil demekki.30 yıll çok uzun bir süre.ayni vanalrdan ülkede bulma şansınız yok denecek kadar az.ancak bir akrabam denizalti komutanı.deniz altilarinda kullanılan vanalardan bahsetmişti.yarin bunların tedariki ile bilgi alabilirim isterseniz.askeri ihalelerdeki belli saettanmeler var.yanlis hatırlamıyorsam denizalti almanya da bir tersanede yapılmış.vanalrda alman maliydi.
  • IP logged

R

Recep Ertürk

#21: 05 Nisan 2018, 10:27:45
Biraz daha bilgi edinmek istiyorum vanalar konusunda..
O nedenle konuyu güncelledim. Pek yol aldığım söylenemez.

Anlamadığım ilk şey vana ve fittings'lerinin (flanş) ayrı ayrı satılıyor olması.
Teknede vana değişimi deyince benim aklıma bağlı oldukları plastik boruya kadarki değişim geliyor. Ama ticari şekli böyle değil. Ayrı ayrı satılıyor.

Korozyondan korumak hiç mümkün değil mi? Her birisine tutturulmuş ve kelepçe ile sıkılmış bakır teller nerede toplanıyor bilmiyorum ama su altı vanalarının hepsinde böyle bir şey gördüğümüzde bundan ne anlamamız gerekiyor?

Vanaların karşılaştığı arızalar daha çok tuvalet giderinde sanırım. Kekamoz ve küresel vananın kireçlenmesi ile mi alakalı?

Vanaların yapım malzemesi konusu..

Krom, kızıl bronz, sarı bronz (mu demeliyim? = pirinç) şeklinde bir korozyana dayanıklılık sırası doğru mudur?
Bir de bunların dışında sadece marka olarak duyduğumuz (başka marka var mı bilmiyorum) trudesign vanalar (plastik fiber karışımından mamul sanırım)..

Bir de mutlaka açılan miçoz deliğine tam uygun vana almak..
Ayrıca hız göstergesi için delik varsa kapatmak, çünkü o hız göstergeleri çok kısa zamanda kekamoz olup çalışmıyor. Onun yerine telefon veya GPS'li hız göstergesi kullanmak..

Derinlik göstergesini de teknenin içine bir yağ sıvısına oturtup denizle ilişkisiz modelini kurmak..

Vanalar, tekne altı delikler konusunda bilmem gereken başka neler var?

• IP logged
« Son Düzenleme: 05 Nisan 2018, 10:33:14 Gönderen: Recep Ertürk »

• *
  • Arayanlar bulamaz , bulanlar arayanlardır
#22: 05 Nisan 2018, 10:43:05
Cehaletimi mazur görürseniz biseyi merak ettim ...
Mutfak evyesinin gideri direk kabuktan dışarı açılıyor. Kabukta bir vana var ve vana üzerinde hortumla evyeye bağlanıyor. Vanaya bisey olmasa o hortum patlasa delinse diye bir ürperti bastı simdi beni. Vanayı devamlı kapalı tutamayacağımıza göre.....
  • IP logged
I need your clothes your boots and your motocycle

• *
#23: 05 Nisan 2018, 10:49:36
Şurada bahsetmiştik zamanında
piyasa normları açısından fazla birşey değişmemiş...

https://lotusseyirdefteri.blogspot.com.tr/search?q=vana
  • IP logged

• *
  • Arayanlar bulamaz , bulanlar arayanlardır
#24: 05 Nisan 2018, 10:55:19
Merem Hocam merhaba Hortum yırtılması delinmesi olayına değinmemişsiniz yazınızda.
  • IP logged
I need your clothes your boots and your motocycle

• *
#25: 05 Nisan 2018, 14:11:15

Ben denenme süresini doldurmamış malzemelerden korktuğum için teknemde şöyle bir vana kullandım ve karışım yaptım MErem reisim.

Kendisi korozyonun kolay etkilemesine karşı hakiki bronz , içerisindeki top değişik malzeme olmaması açısından krom değil , onun yerine yapışmayan ve kekamoz tutmayan değişik bir plastiğimsi-teflonumsu sert malzeme . Yerden de tasarruf ve çalışma kolaylığı sağladı kolu olmadığı için.

Selamlar ,

• IP logged

• *
#26: 05 Nisan 2018, 14:13:41
Merem Hocam merhaba Hortum yırtılması delinmesi olayına değinmemişsiniz yazınızda.

Hortum yırtılması delinmesini "su alma ve batma" konu başlığı altında incelemiştik...
  • IP logged

R

Recep Ertürk

#27: 05 Nisan 2018, 15:48:47

Çok teşekkürler..
Bilgiler çok yararlı ve değerli. Deneyime dayanıyor çünkü..
Çok çok teşekkürler..
  • IP logged

• *
#28: 05 Nisan 2018, 18:10:26

Ben denenme süresini doldurmamış malzemelerden korktuğum için teknemde şöyle bir vana kullandım ve karışım yaptım MErem reisim.

Kendisi korozyonun kolay etkilemesine karşı hakiki bronz , içerisindeki top değişik malzeme olmaması açısından krom değil , onun yerine yapışmayan ve kekamoz tutmayan değişik bir plastiğimsi-teflonumsu sert malzeme . Yerden de tasarruf ve çalışma kolaylığı sağladı kolu olmadığı için.

Selamlar ,

Resim çıkmamış galiba , linkini koyayım şuraya. :)

https://catalogue.guidisrl.it/en/marine-equipment/non-stick-valves/threaded-non-stick-valve-alex-full-flow-5.html
  • IP logged

R

Recep Ertürk

#29: 05 Nisan 2018, 19:06:46

Öcal reis teşekkürler..

Bu trudesign'ı yeni ve tecrübe edilmemiş buluyorsunuz anladığım kadarıyla.
Haklı olabilirsiniz.. Çünkü her şey sahada test edilince geçerlik kazanıyor. İddialar, sıkı reklam veya iyi pazarlama teknikleri yanıltıcı olabiliyor. Bir de ülkemiz taklit cennetidir ayrıca :)

Bu konuyu biraz daha çalışmak gerekecek :)

• IP logged

Yukarı git