Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Teknede Yıldırım Düşmesi

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
Ynt: Teknede Yıldırım Düşmesi
#45: 09 Eylül 2017, 14:51:24
Manyetik alanı engeleyen bir çözüm maalesef yok. Olsaydı ABD ve RUSYA şimdiye kadar tek güvenilir yön gösterici olan manyetik pusulalarımızı saptırırdı.
  • IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#46: 09 Eylül 2017, 19:15:10
Manyetik alan hiçbirşeye zarar vermez, sakınmanıza gerek yok, zaten dünya denilen dev mıknatısın üstünde yaşıyoruz! :D

Ama hareket eden bir manyetik alan içinde kalan iletken metaller üzerinde elektrik indüklenir (oluşur), işte bu zarar verir. (Jeneratörün çalışma prensibidir)

Bu riskin mevcut olduğu yerlerde (sık yıldırım-şimşek olan yerler, tekneler gibi) korunmak istenen cihazlar, tesisatlar topraklanmalı ve surge protector (aşırı gerilim koruyucu) donanım kullanılmalı.

Yüksek gerilim bir elektonik devre, çip vb üzerinde atlamalar yaparken kıvılcım çıkartır ve bu uygun ortam (toz, nem vb) bulduğunda yangına dönüşür.

Fırın içine konulan cihazların korunması için fırının gövdesinin topraklanmış olması gerekir.

öZgür (mobil)

• IP logged
><(((º>

• *
#47: 09 Eylül 2017, 20:24:01
Ben şunu anlıyorum.. Öyle bir dumum olduğunda arkama bakmadan, yelken motor, kürek ne varsa kaçacağım.
  • IP logged

• *
#48: 03 Şubat 2018, 23:19:25
Hurdalıktan bir otomobil kasası satın al, bir şekilde havuzluğa monte et. Hayatın kurtuldu demektir. Ama estetik kaygılar devreye girer.
  • IP logged
Güvenlik daha çok batıl bir inançtır. Doğada bulunmaz... Helen KELLER

• *
#49: 15 Mayıs 2018, 13:39:47
Yıldırım düşmesine karşı üzerinde çalıştığımız bir ürün var şu an son denemelerini yapıyoruz. Aktif olarak telekominikasyon kullelerinde senelerdir kullanılıyor. Bu sistem paratoner ya da yakalama çubuğunun aksine sizi yukarıdaki + yüklü bulutların görmesini engelliyor. Direğin tepesine konulan bir mekanizma ile - kutuplar polarize edilip dağıtıldığı ve - kutuplar tek bir noktada toplanmadığı için + kutup gelip oraya vurmuyor. ITU de denemeleri yapılmış patentli ve %100 başarı ile çalışan bir ürün. Fiyatıda uçuk kaçık birşey olmayacak. Biz maranize edip tekne büyüklüğüne direk tipine göre projelendirip sunuyoruz.
  • IP logged
IN BOOST WE TRUST

• *
  • Donatan Temsilcileri
#50: 15 Mayıs 2018, 13:41:15
Iyi.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

T
  • *
#51: 15 Mayıs 2018, 14:52:31
Alper reis, hoş geldiniz.

Sistemin, teori ve pratiğini, teknik detayları, üniversitenin yaptığı deneme çalışmaları ile birlikte yazabilirseniz biz de bilgileniriz, mutlaka ayrıntılı soracaklarımız olacaktır.

İlk mesajınızda bu şekilde yazınca, sanki tamamen reklam hatta "satıcı" mesajı gibi oluyor.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#52: 15 Mayıs 2018, 15:03:52
Alper reis ,

Hoş geldiniz , yıldırım düşmesinden önce sizden bir kendinizi tanıtan bir yazı rica etsek .
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
#53: 15 Mayıs 2018, 15:32:41
Alper reis ,

Hoş geldiniz , yıldırım düşmesinden önce sizden bir kendinizi tanıtan bir yazı rica etsek .

Alper kardeşim,

Benim gözümde yüzünü tanıyabileceğimiz yakışıklı bir fotoğrafını koyana kadar yok hükmündesin.

Buradan DT lerine de bir sorum olacak ''bu arkadaşın telefonu sizde var mı yani gerçek birisi mi?''

Adama yazı yazıyor bir şeyler söylemeye kalkyoruz.Telefonumuza ''abi sazan olma''diye mesaj geliyor.

Yoğurdu üflemekte yarar var.
  • IP logged
DeDe

• *
  • Selamlar
#54: 15 Mayıs 2018, 15:40:54
Alper Reis bildiğim geko üyesi. Aynı zamanda akü ve solar ürünlerinde satış işinde

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
#55: 15 Mayıs 2018, 15:56:58
Kemal biladerim,
inanın ben hatırlamıyorum.Çok zaman oldu geko ya girmiyorum ve de şurada tanıdığım kişilerin çok azı ile görüşmüşlüğüm var.
Açıklamanız için teşekkür ederim.Sizin kefaletiniz benim için yeterlidir.
Fotoğraf konusunda hala israr ediyorum ama.
Bu arada direk konuya girmesi ise reklam koktu,hoş olmadı.
Her zaman profesyonel arkadaşların burada olmasından çok memnunum.
Hatta bizler için ürettikleri ürünleri burada konu açarak tanıtmaları gerektiğini düşünüyorum.
  • IP logged
DeDe

• *
  • Selamlar
#56: 15 Mayıs 2018, 16:14:41
Kemal biladerim,
inanın ben hatırlamıyorum.Çok zaman oldu geko ya girmiyorum ve de şurada tanıdığım kişilerin çok azı ile görüşmüşlüğüm var.
Açıklamanız için teşekkür ederim.Sizin kefaletiniz benim için yeterlidir.
Fotoğraf konusunda hala israr ediyorum ama.
Bu arada direk konuya girmesi ise reklam koktu,hoş olmadı.
Her zaman profesyonel arkadaşların burada olmasından çok memnunum.
Hatta bizler için ürettikleri ürünleri burada konu açarak tanıtmaları gerektiğini düşünüyorum.

Utku Abi
Profesyonel arkadaşların emeklerinden para kazanıyor olmaları beni hiç rahatsız etmez, bilakis birileri kazanacaksa tanıdıklarımın olmaları tercih nedenim olur. Yeterki hak ve hukuk çerçevesinde olsun. Benim için bazı paylaşımların reklama kaçmasıda çok dert değil. Aksi halde nasıl haberdar olabiliriz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
#57: 15 Mayıs 2018, 17:31:35
iş yoğunluğumdan dolayı maalesef profilimi tamamlayamadım kusura bakmayın. Reklam amaçlı bir yazı yazmadım. Söylemek istediğim şu okuduğum birkaç yazıda yıldırım düşmesine karşı korunamayacağı söylenmiş. Ondan dolayı bu şekilde bir yazı yazdım. Teknik içeriğini istiyorsanızda sonuna kadar cihazın teknik sınırına kadar yazabilirim ki vereceğim değerler laboratuar değerleri olur.
  • IP logged
IN BOOST WE TRUST

• *
  • Donatan Temsilcileri
#58: 15 Mayıs 2018, 17:37:53
Yaz Alper Reis,
Ama o değerlerin didik didik edileceğini bil :) İşimiz bu, sorgulamak. Öyle yol alıyor, öğreniyoruz.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
  • Bilen bilir
#59: 15 Mayıs 2018, 17:51:07
Hoş geldin Alper biladerim.
Bana dede diyebilirsin öncelikle onu yazayım.
Hassasiyetimi bağışla son zamanlarda ortalık karıştı da o bakımdan şeyettim.
Hani sizin geliştirdiğiniz ''fake üye savar'' falan varsa bizim foruma öncelikle o lazım.
Ha ''gerilim düşürücü ''gibi aletler de yarayışlı olacaktır.
  • IP logged
DeDe

Yukarı git