Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Şeytan'ın Bacağı

• *
  • Arayanlar bulamaz , bulanlar arayanlardır
Şeytan'ın Bacağı
OP: 29 Mart 2017, 16:07:26
2 yıl kadar önce Kaptığım mikrop neticesinde 2 yıldırdır kendi başıma yelken açma hayali kuruyorum. Biraz eğitim sonrasında 1 yıl kadar evvel ADB'mi aldım. Sonra yine eğitim , 1 hafta göcekte kiralık teknede kaptan ile sürekli yelken basmak derken Kasım sonunda İzmir'den tekne almak nasip oldu. Aralık sonunda maceralı bir şekilde teknemi getirip (Yine bilenler eşliğinde) Güzelceye bağladım.
O zamandan beri de kudurmuş vaziyette yelken diye sayıklıyordum. Önce ufak tefek eksikler sonra kötü hava koşullarının geçmesini bekledim. Şubat ortasından beri yelken yapamadığım her gün için acı çekiyordum. Bu arada motorla 2-3 kere marinadan dışarı çıkıp birkaç saat denizde geçirdik rüzgar yoktu açamadık daha doğrusu birinde genova'yı açtık ama yürüyemedik. Bu ay 2 kere yelken yapmak için tekneye gelip aşırı rüzgar ve deniz yüzünden (Hava durumundan gösterdiğinden çok fazla) çıkmaya cesaret edemedik. 1 kere geçen hafta bir bilen abimiz ile bana göre çok kötü havada (Yağmurda , 20-25 knot rüzgar , 1 m dalga)  çıktık. Deniz tuttuğu ve çok üşüdüğüm için 3-4 saat yelken yapıp geri döndük. Yani düne kadar kendi başıma hiç yelken yapamamıştım. 100-150 saat bilfiil yelken yapmış olmama rağmen kendime inanılmaz bir güvensizliğim vardı. Hep yanımda bilenlerle çıkmıştım acaba kendi başıma yapabilecekmiydim.....
NİHAYET DÜN bilmeyen bir arkadaşımla yani kendi bilgi ve tecrübemle denize çıktık. Muhteşem bir hava güneş ve dümdüz dalgasız denizde 8-10 knot poyraz görünüyordu.  Güzelce limandan çıktığımızda rüzgar çok daha azdı yine de yelkenleri açtık (İlk kez kendi başıma yelken açtım). Daha doğrusu açmayı becerebildik. Bir süre git gel  düşük hızda dolaştık. Sonra motor desteği ile baba burnuna geldik. Kıyıdan 50 m açıkta Motoru kapattığımızda açık yelkenler kendini salmış tekne yerine sayıyordu. Yemek yedik çay içtik günün bittiğini düşünüp , mıyışmış güneşlenirken hafif rüzgar başladı. Sonra bir anda kendimizi kıyıya paralel 5-5.5 knot hızlarda uçarken bulduk. 2-3 saat silivri büyükçekmece arasında 2 tur attık. Yıllardır hayalini kurduğum an bu andı. Dün benim için bir milattı. Umarım uzun yıllar sağlıkla huzurla kendimi bu konuda geliştirebilirim. Allah herkesi hayallerine kavuştursun.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 29 Mart 2017, 16:12:22 Gönderen: Bulent Berksan »
I need your clothes your boots and your motocycle

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Ynt: Şeytan'ın Bacağı
#1: 29 Mart 2017, 16:32:42
Selametle, hadi hayırlı olsun.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

T
  • *
#2: 29 Mart 2017, 16:35:39
Dediğiniz gibi şeytan'ın bacağını kırmışsınız. Gerisi kolay.
Selametle.
  • IP logged

• *
#3: 29 Mart 2017, 19:33:48
Böyle başlıyor tüm güzellikler.
Sağlıkla keyifle nice yıllar yelken yapmak nasip olsun, size bize, tüm sevenlere
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
#4: 29 Mart 2017, 21:48:10
Sevdiğiniz o rüzgar daim olsun :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
#5: 29 Mart 2017, 22:03:59
Nice mutlu , tekneli, kararınca rüzgarlı zamanlarınız olsun.

Bir de isminizin altındaki cümlenin anlamını çözebilsem ?0-?
  • IP logged

T
  • *
#6: 29 Mart 2017, 23:06:12

Terminatör 2 den bir replik  :)

https://www.youtube.com/watch?v=e3t3zC7M4cw
  • IP logged
« Son Düzenleme: 29 Mart 2017, 23:08:16 Gönderen: Tan Kaan Özkan »

• *
  • Arayanlar bulamaz , bulanlar arayanlardır
#7: 30 Mart 2017, 00:19:20
You forgot to say please Necip reis  8)
  • IP logged
I need your clothes your boots and your motocycle

• *
#8: 30 Mart 2017, 05:08:27
 :)xx :)xx

Gerçekten bir milat olmuş.. Bence yelken , dünyada uçmaktan önce yapılabilecek en güzel şey.. Verdiği haz inanılmaz..

Özellikle sert havalarda yelken yapacak isem, denize çıkmadan önce ciddi bir tedirginlik yaşarım. İçimden bir ses, özellikle o an teknesinde oturan birileri var ise " ne gerek var bu havada denize çıkmaya, otur teknende tembellik et, eksik işleri ile uğraş, bak şu, şu işler yapılmalı " gibi şeyler fısıldar.

Yelkenleri hazırlamaya başladığımda , rüzgarın uğultusu, bir meydan okuma gibi gelir. Bildiğiniz korkarım. Denize çıkmamak için bir sürü mantıklı sebep sayar içimdeki o ses. Sonuçta , çoğunlukla tek başıma yelken yapıyorum ve sert bir havada ve kışın yelken yapıyorsam, en çok korktuğum denize düşmektir. Sonuçta Tayo Mar denize yakın bir tekne ..

Ancak içimdeki ses ne kadar mantıklı şeyler söylese de daha doğrusu O bunları saydıkça ben den daha hızlı hareket etmeye başlarım. Çünkü dediklerine kanıp , yelkene çıkamayacağım diye korkarım.

Özellikle ana yelkeni açıyorsam, bu an , adrenalinin tavan yaptığı andır. Ana yelken açılır açılmaz tekne yürümeye başlar. Bu sırada çok çabuk, trinket ve flok açılmalıdır. Hele Bocurum da açık ise Flok ve trinketin açılmasındaki gecikme , Tayo Mar 'ı çılgın gibi rüzgar üstüne döndürüverir. Oysa ki ben , Flok ve trinketi , ana yelken çalışırken açmak isterim. Floğun iskotasını koç boynuzuna voltalarken, tekne zaten yatmış ve hızla yol alamaya başlamıştır.

İşte bu an sonrası en mükemmel andır. Tekneniz rüzgrın o ilahi gücü ile yürümektedir ..  O yüzden hissettiklerini her halde buradaki herkes çok iyi anladı Bülent Reis.. Konu başlığı çok doğru olmuş. Şeytanın bacağını kırmışsın.. Hep böyle keyifli seyirler yapman dileği ile..     
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#9: 30 Mart 2017, 09:19:43

Özellikle sert havalarda yelken yapacak isem, denize çıkmadan önce ciddi bir tedirginlik yaşarım. İçimden bir ses, özellikle o an teknesinde oturan birileri var ise " ne gerek var bu havada denize çıkmaya, otur teknende tembellik et, eksik işleri ile uğraş, bak şu, şu işler yapılmalı " gibi şeyler fısıldar.

Yelkenleri hazırlamaya başladığımda , rüzgarın uğultusu, bir meydan okuma gibi gelir. Bildiğiniz korkarım. Denize çıkmamak için bir sürü mantıklı sebep sayar içimdeki o ses.   

Ben hep o sesi dinlerim. :) :) :)
  • IP logged

• *
#10: 30 Mart 2017, 09:28:29

Yelkenleri hazırlamaya başladığımda , rüzgarın uğultusu, bir meydan okuma gibi gelir. Bildiğiniz korkarım. Denize çıkmamak için bir sürü mantıklı sebep sayar içimdeki o ses.   

Hadi gidelim! diyen olunca hemen yelkenleri basıyorsun ama.☺
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
#11: 30 Mart 2017, 09:35:41

Gerçekten bir milat olmuş.. Bence yelken , dünyada uçmaktan önce yapılabilecek en güzel şey.. Verdiği haz inanılmaz..

Yelkenleri hazırlamaya başladığımda , rüzgarın uğultusu, bir meydan okuma gibi gelir. Bildiğiniz korkarım. Denize çıkmamak için bir sürü mantıklı sebep sayar içimdeki o ses. Sonuçta , çoğunlukla tek başıma yelken yapıyorum ve sert bir havada ve kışın yelken yapıyorsam, en çok korktuğum denize düşmektir. Sonuçta Tayo Mar denize yakın bir tekne ..

Ancak içimdeki ses ne kadar mantıklı şeyler söylese de daha doğrusu O bunları saydıkça ben den daha hızlı hareket etmeye başlarım. Çünkü dediklerine kanıp , yelkene çıkamayacağım diye korkarım.

Özellikle ana yelkeni açıyorsam, bu an , adrenalinin tavan yaptığı andır. Ana yelken açılır açılmaz tekne yürümeye başlar. Bu sırada çok çabuk, trinket ve flok açılmalıdır. Hele Bocurum da açık ise Flok ve trinketin açılmasındaki gecikme , Tayo Mar 'ı çılgın gibi rüzgar üstüne döndürüverir. Oysa ki ben , Flok ve trinketi , ana yelken çalışırken açmak isterim. Floğun iskotasını koç boynuzuna voltalarken, tekne zaten yatmış ve hızla yol alamaya başlamıştır.

İşte bu an sonrası en mükemmel andır. Tekneniz rüzgrın o ilahi gücü ile yürümektedir ..  O yüzden hissettiklerini her halde buradaki herkes çok iyi anladı Bülent Reis.. Konu başlığı çok doğru olmuş. Şeytanın bacağını kırmışsın.. Hep böyle keyifli seyirler yapman dileği ile..   

İşte ben o sesin sahibini bulup kendisiyle evlendim :)  :) :) :)
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#12: 30 Mart 2017, 09:39:30

Hadi gidelim! diyen olunca hemen yelkenleri basıyorsun ama.☺

O başka  . İşin içinde Mustafa abim olunca işler değişir. Sesin sahibini küpeşteden denize ittiriveririm.
  • IP logged

• *
#13: 30 Mart 2017, 09:41:04
Bu iş bisiklete binmeye benzer Bülent reis. Bir kez pedalları çevirip denge de durdunmu arkası gelir.  Zaten bir reisin dediği gibi ipi çekip yelkeni kasınca gidiyor ,ipleri gevşetince duruyor .:)
Selametli ve zevkli seyirleriniz hep olsun.
  • IP logged

• *
#14: 02 Nisan 2017, 14:19:14

Terminatör 2 den bir replik

Teşekkürler, ama kastettiğim cümle fotonun altındaki, mesajın değil :)
  • IP logged

Yukarı git