Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Bimini ve Sprayhood yenileme

• *
Bimini ve Sprayhood yenileme
OP: 25 Nisan 2022, 15:34:19
Selamlar herkese,

Sarıyaz'ın orijinal bimini ve sprayhood'u 9 yaşına geldi ve çeşitli yamalar ve eklemelerle ancak idare etti.
Artık değiştirme zamanı.
Marmaris civarında bir iki imalatçı ile görüşüyorum.
Sunbrella Plus alternatifi bakarken, uygun fiyata Sunbrella Plus buldum ve aldım.
Fakat, kumaş benden ama teklifteki işçiliğine dokunmayacağım dediğim bir firma, "biz böyle çalışmıyoruz" diyerek geri çekildi.
Bu tavırdan haliyle hoşlanmadım; işçiliğe saygı duyarken meğer arkadan bir gizli gelir daha bekliyormuş herhalde.

Şimdi bu konuda önereceğiniz kişi, firma isimleri varsa, merakla bekliyorum.
Bir de şunu tecrübe etmiş olan var mı aranızda: mevcut bimini ve sprayhood'u kalıp gibi kullanarak tekneye gitmeden imal etmek mümkün mü? Sonuç tatminkar mı?
Bu soruya cevap evet ise, o zaman sadece Marmaris ile sınırlı kalmayacağım demektir.

Sevgilerimle
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#1: 25 Nisan 2022, 21:49:47
Aynı durum benin de başımda, bende bimini yenileyeceğim fakat ustalar illaki gelip ölçü almak gerekir dediler.  Bence iyi bir usta mevcuttan bal gibi kalıp çıkarabilir.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#2: 26 Nisan 2022, 10:26:10
Ben 2 sene önce Şaban Bey (0533 6030996) diye bir biminiciye yaptırdım yeni bimini ve sprayhood. Marmaris'teki charter şirketlerin teknelerine de hizmet veriyordu o zaman. Yaptığı işlere baktım birkaç tane ve charter şirketinin ustabaşı ile konuşup referans alarak Şaban'a yaptırdım. Ben memnun kaldım. İsterseniz ona sorabilirsiniz.
Bende ok ısrar etmeme rağmen eski biminiyi kalıp olarak kullanmadı, kumaş sarkıyor ve esniyor yeni kalıp almam lazım dedi. Aslında işi kolaylaşmasına rağmen ısrar edince bende ikna oldum açıkcası...
  • IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#3: 26 Nisan 2022, 21:24:48
Marmaris'te genç başarılı bir yelkenci var bildiğim, birkaç yelken tamir işi yaptırdım, başarılı.

VMG Yelken
Doğukan Kandemir
+90 530 307 36 29

öZgür (mobil)

• IP logged
><(((º>

• *
#4: 30 Nisan 2022, 11:17:49
Daha yeni flok yelkeni yaptırdım.  Tayo Mar 'ın yelkenlerini hemşehrim Yelkenbiçer yapmış. Planları O'da olduğu halde eski yelkeni gönderdim ve tıpatıp aynısı geldi. Keza Alanya 'da bir minderci buldum. İyi bir usta ama tekneden anlamıyor elbette. Bir iki cırt yön hatası dışında mükemmel yelken klıfları dikti. Malum benim kılıflar çok oyuncaklı. aynı zamanda güneşlik olarak da kullanılıyor ve üç parçalı cırtlı filan falan. Yani demem o ki eski olanları kopya olarak kullanarak sıradan ama usta bir minderci ya da brandacı bile yapabilir. Öyle abuk paralar isteniyor ki biraz uğraşmaya değer bence.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#5: 05 Mayıs 2022, 08:13:16
Merhabalar ,

Marmaris değil yalnız Bodrum'dan önerebileceğim usta var hatta iki ortak çalışıyorlar arma ayarı da yapıyorlar , ben çok memnun kaldım .

*Zafer leyne 05357650462
  • IP logged

• *
#6: 05 Mayıs 2022, 15:51:53
Bikiniler sprayhoodlar dış etkenlere maruz kaldıkları için çekme ya da tam tersi bollaşma yapmış olabilirler. Bollaşma  ya da gerilim yapmış kumaşları yerlerinden çıkarttığınız zaman üstlerindeki gerilimlerden kurtulacakları için kısalma ya da tam terzi uzama yapabilirler. Bu yüzden eskisini gönderip yaptırmış olduğunuz yenileri geldikleri zaman eski yerlerine yakışamam gibi bir problem oluşturabilir.
  • IP logged

• *
#7: 09 Mayıs 2022, 10:38:03
Bayram tatili sebebi ile geç cevap veriyorum. Hoşgörün.

Hepinize değerli katkılarınız için teşekkür ederim.

Bu vesile ile geçmi bayramınız da kutlu olsun.

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#8: 15 Mayıs 2022, 18:17:07
Sizin kayık Marmaris'te miydi abi?
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#9: 16 Mayıs 2022, 09:45:07
İyi haftalar

Evet Marmaris'te...
Ama herkesin eli dolu, o nedenle tavizsiz dönemdeler.
Ben de inat ettim bu yuları vermeyeceğim diye.
Zaten kumaşı aldım, koydum kenara.
Kış gelsin, eller rahatlasın, o zaman gündeme alacağım konuyu
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#10: 16 Mayıs 2022, 11:28:47
Tam doğrusunu yapmışsınız.
Çok fena para istiyorlar işi iyi olanlar.
İyice araştırmak lazım hem uygun fiyatlı hem de güzel iş yapan biri için.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#11: 17 Mayıs 2022, 09:55:45
Ben kızdım dikiş makinesi arayışına girdim, bir o eksikti makine parkımda. Şimdi limanda bana yer vermelerini bekliyorum, hanım eve koydurmaz çünkü ama ilk fırsatta alacağım. Bu nedir arkadaş ya. Bir tanesine biminiyi gönderdim bir yıl oldu hala gelip ölçü alacak. Konu komşuya eşe dosta da yaparız anlayan gelir kendi diker, yada makineyi alır gider kendi yerinde yapar. Ama kesin kararlıyım. Bu makineler hakkında bilgisi olan paylaşırsa faydası olur.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#12: 17 Mayıs 2022, 10:39:35
Ben kızdım dikiş makinesi arayışına girdim, bir o eksikti makine parkımda. Şimdi limanda bana yer vermelerini bekliyorum, hanım eve koydurmaz çünkü ama ilk fırsatta alacağım. Bu nedir arkadaş ya. Bir tanesine biminiyi gönderdim bir yıl oldu hala gelip ölçü alacak. Konu komşuya eşe dosta da yaparız anlayan gelir kendi diker, yada makineyi alır gider kendi yerinde yapar. Ama kesin kararlıyım. Bu makineler hakkında bilgisi olan paylaşırsa faydası olur.

Bu makineler hakkında bilgim yok , yalnız düzgün ölçü alınması çok ama çok önemli olduğunu üçkere gelinip gidilmesine rağmen bir türlü oturmayan biminiden sonra anladım usta ismi vermeyim şimdi  :D :D.
  • IP logged

• *
#13: 17 Mayıs 2022, 20:37:27
Herhangi bir dikiş makinesi satan, sanayi tipi olmalı, bir mağazadan çadır, branda dikiş makinesi istiyorum derseniz işinize yarayan bir makine vereceklerdir. Sıfır almak yerine ikinci el makine almak daha avantajlı olabilir. Zamanında deri konfeksiyon sektörü eski yeşil kafa denen Brother makineleri piyasadan toplayıp dişli ve plaka değişikliği ile kullanmışlardı.
Çadır ya da buransalar kalın kumaşlar oldukları için kullanılacak olan dikiş ipliklerinin de kalın ve deniz şartlarına uygun olmasına dikkat etmek gerekiyor. Halen varmıştır bilmiyorum ama Denim dikerken 50 numara Koban marka iplik kullanıyorduk. İplik kalın olacağı için çağanızın büyük olmasına dikkat etmek gerekiyor. Yoksa devamlı alt iplik biteceği için ek yapmak gerekecektir ve Buda dikişin dayanıklılığını düşürür.
Temmuz ortası gibi Türkiye’ye ,İstanbul, geleceğim. Eğer isterseniz makine alımı için yardımcı olabilirim.
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#14: 18 Mayıs 2022, 08:35:47
Herhangi bir dikiş makinesi satan, sanayi tipi olmalı, bir mağazadan çadır, branda dikiş makinesi istiyorum derseniz işinize yarayan bir makine vereceklerdir. Sıfır almak yerine ikinci el makine almak daha avantajlı olabilir. Zamanında deri konfeksiyon sektörü eski yeşil kafa denen Brother makineleri piyasadan toplayıp dişli ve plaka değişikliği ile kullanmışlardı.
Çadır ya da buransalar kalın kumaşlar oldukları için kullanılacak olan dikiş ipliklerinin de kalın ve deniz şartlarına uygun olmasına dikkat etmek gerekiyor. Halen varmıştır bilmiyorum ama Denim dikerken 50 numara Koban marka iplik kullanıyorduk. İplik kalın olacağı için çağanızın büyük olmasına dikkat etmek gerekiyor. Yoksa devamlı alt iplik biteceği için ek yapmak gerekecektir ve Buda dikişin dayanıklılığını düşürür.
Temmuz ortası gibi Türkiye’ye ,İstanbul, geleceğim. Eğer isterseniz makine alımı için yardımcı olabilirim.

Çok teşekkür ederim, sağolun. Tekstil işinde olan bir arkadaşıma söyledim, uygun bir ikinci el makine bakıyor, sanırım küçük bir modifikasyonla branda dikiminde kullanılabilecekmiş.
  • IP logged

Yukarı git