Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Karadeniz Çektirmesi

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
Ynt: Karadeniz Çektirmesi
#30: 02 Ocak 2017, 18:11:10
Ersin o teknede yelken yapabilmek için önce ciddi bir gözden geçirmek gerek. Direk, arma... bakımsız oluyor genelde. Bu deplasmanda teknede yelken işi şaka değil. Benim gözüm korkar.
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

T
  • *
#31: 02 Ocak 2017, 18:14:08
En az iki gabyar lazım  ;)

• IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#32: 02 Ocak 2017, 18:21:49
Nefis!
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

T
  • *
#33: 02 Ocak 2017, 18:29:49
Bence de.
Kurucaşile yapımı, Adı Cumhuriyet.
  • IP logged

• *
#34: 02 Ocak 2017, 19:44:51
Yelken planlarını çalışabilecek bir tanıdık biliyorum.. :)

Hayali bile güzel.. Tabi ki ciddi bir iş.. Bırak direğini ,Hayır 3 yıldır yerinden kıpırdamadı.. Ne durumdadır acaba?
  • IP logged
« Son Düzenleme: 02 Ocak 2017, 19:48:26 Gönderen: Ersin Böke »

• *
#35: 02 Ocak 2017, 19:54:19
Donatırken, şu şekilde çalışılabilir. Direkler , ince cidarlı çelik borudan üretilir. Yelkenleri de bildiğin ucuz brandadan dikilir.  Gabyar anladığım kadarı ile sereni oluyor, yine çelik profilden yapılır. Ciddi maliyet tutmaz. Yürür mü yürür. Ciddi para da tutmaz. Adalar a bir çektirme ile ve yelken ile gezecak adam bulunur herhalde..O kadar da uçuk bir proje değil.

• IP logged

T
  • *
#36: 02 Ocak 2017, 20:08:10
Bence,
böyle bir çektirmeye ahşaptan başka bir şey değdirmek, ruhuna ihanet gibi gelir.
Gabyar, sadece yelkenlerden sorumlu tayfa.
  • IP logged

• *
#37: 02 Ocak 2017, 21:32:36
Akıllı köprü ararken deli dereyi geçermiş..  Gabyar ne onu da öğrendik bugün.. :)

Bu arada Ahmet ile konuştum. Şevval İnebolu da duruyormuş. sahibi satmaya çalışıyormuş. 2009 yapımı. Yepyeni bir çektirme. ancak yelkenleri fotoğrafa göre çok oransız duruyor ve sanki torsuz dikilmiş.  Yelkenler sanki doğru tasarlanmamış gibi. BUnların arma detayı ile ilgili bilgiyi nereden buluruz ? Kaan.. ? Sn . Cem Gür?
  • IP logged

T
  • *
#38: 02 Ocak 2017, 21:36:00
  • IP logged

• *
    • instagram
#39: 02 Ocak 2017, 21:47:47
Belki aramızda görenler olmuştur. Simi'de bu çektirmelere çok benzeyen eski bir balıkçı kayığı var. Aynı formda mıdır acaba?

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
#40: 02 Ocak 2017, 21:48:57
Yahu buldum izledim onu. Benim derdim çektirilerin yelken planları.. Onları nerden bulucam..
  • IP logged

• *
#41: 02 Ocak 2017, 21:55:46
https://www.youtube.com/watch?v=BgFI6qC0MVU

Ben buna zamanında video bile yapmışım.. Zaten çektiri diyince bir tek benim bu video geliyor iyimi.. Şaka gibi..
  • IP logged

T
  • *
#42: 02 Ocak 2017, 22:09:13
Arması hakkında en iyi bilgiyi Ahmet bulabilir sanırım.

Bir de Çoban yatçılık da vardır detayı diye düşünüyorum
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#43: 02 Ocak 2017, 23:08:12
Arması hakkında en iyi bilgiyi Ahmet bulabilir sanırım.

Bir de Çoban yatçılık da vardır detayı diye düşünüyorum

Benim dedelerim, büyük dayım ve onların jenerasyonundan olanlardan bir kaç kişi benim çocukluğumda yelken kesip biçiyorlardı. Hepsi rahmetli oldular. Ama benim bildiğim kadarıyla ellerinde bir plan yoktu, ölçüp biçip küçük hesaplarla kesiyorlardı, sonrasında diktiriyorlardı. Onlardan duyduğum şuydu "asıl iş yelkeni kesmek , ondan sonrası terziliktir diyorlardı. Belki şevvali yapan Mustafa Abide vardır bu tarz planlar, İnebolu'ya gidince sorarım. Ama Bartın , Kurucaşile taraflarında mutlaka birilerinde vardır. Ben de Çoban Yatçılıkta en detaylı hali vardır diye tahmin ediyorum.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

e

erdal duran

#44: 02 Ocak 2017, 23:44:47
Acaba diyorum, daha küçük boy (12m civarı), yelken performansını arttırmak için daha hafif (mesela epoksi lamine) ve salma ekleyerek, ama bunların dışında dış görünüş ve armada hiç bir orijinalliğini bozmadan(iç planı yaşanabilecek şekilde tasarlayarak) üretilebilir mi? Üretilebilirse beklentilerimizi karşılayabilir mi?
  • IP logged

Yukarı git