Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Hap şeklinde Kadans - Göcek seyri

• *
Hap şeklinde Kadans - Göcek seyri
OP: 27 Eylül 2021, 12:07:27
Gerekli hazırlıklar sonrası 5 Eylül günü Marmaris Yat Marinadan ayrılıp, 1 gece Ekincik'te demirleyip ertesi sabah Göcekteki malum koyumuza (Kille) demir attık. 2 kez aynı koyda demir yerimizi değiştirip, "insanoğlu bir kuş misali nerdeen nereye" dedik. 1 kez atık verdik, su ikmali yapmadık,  7 saatlik bir seyir ile 25 Eylül akşamı marinaya 7 saatlik bir seyir ile dönerek hızlı bir toparlanma ile Ankara'ya döndük.

• IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#1: 27 Eylül 2021, 13:55:51
Ne yani 20 günün özeti bu mu şimdi.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#2: 27 Eylül 2021, 14:45:01
Ne yani 20 günün özeti bu mu şimdi.

;D ;)

Ahmetcim alargada bir o yana bir bu yana döndük.

Teknede en gerekli şeyin vakum makinesi olduğunu öğrendik. Bir öğünlük vakum paketleri yaptık etleri. 20 gün etlerimiz pespembe idi buzdolabında. Üzeri streç kaplı su dolu bir kapta vakum torbasında güneş altında 3-4 saat beklettiğimiz bonfileler muhteşemdi.

Bir kez seyyar balıkçıdan aldığımız Lagos'u hüplettik hanımla. Gelene gidene koy muhtarı gibi oraya atma buraya at dedim.

Suyumuzu son güne kadar idareli kullandık. Her denizden çıkışında duş alan restoran iskelesi (ya da marina) denizcilerine acıyarak baktık. 20 gün sonra dönüşte duş alınca gerçek rengimizin daha koyu olduğunu anladık.

Muhteşem dolunayı seyrettik.

Çakıl sabah ve akşam karaya çıkarıldı, o sırada dalından incir yenildi. Bir keresinde incir derdine düşmüşken rüzgarın önüne katıp götürdüğü botu yakalama sırasında efor testi yapıldı. Yetişilemeyince yakınlardaki bir tekne ekibinden yardım alındı.

Radarımız bozulduğu için son gün sabah yola çıkılabildi..

Velhasılı bir yığın aktivite de bende sözel yetenek yok..
  • IP logged
« Son Düzenleme: 27 Eylül 2021, 14:53:15 Gönderen: Hasan Toparlak »

• *
  • Donatan Temsilcileri
#3: 27 Eylül 2021, 16:42:51
Hasan reisim ,

Vakum olayı benimde istediğim bir olay , ben tekneye gelirken ufak ufak vakumlatıp getiriyorum siz hangi marakayı kullanıyorsunuz
  • IP logged

• *
#4: 27 Eylül 2021, 18:48:17
Hasan reisim ,

Vakum olayı benimde istediğim bir olay , ben tekneye gelirken ufak ufak vakumlatıp getiriyorum siz hangi marakayı kullanıyorsunuz

Lavion VS-100 diye birşey, internetten aldım. Laptop, yumurta pişirici, kahve öğütme makinası ve bunu çalıştırsın diye birde 600 Wattlık bir invertör aldım. Seyre çıkmadan kasaptan aldım çeşitleri, kendim teknede vakumlayıp koydum buzdolabına (derin dondurucumsuya).
  • IP logged
« Son Düzenleme: 27 Eylül 2021, 18:50:22 Gönderen: Hasan Toparlak »

• *
  • Donatan Temsilcileri
#5: 28 Eylül 2021, 10:52:04
Teşekkürler , ufakcık birşeymiş yerde kaplamaz
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#6: 28 Eylül 2021, 18:14:18
Hasan reisim ,

Bizde kavurmaları vakumlatıyoruz. çok başarılı.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Donatan Temsilcileri
#7: 10 Kasım 2021, 23:45:23
Daha birkaç gün önce Kadans’la karşılaştık. Hasan Reis kızı öyle bir sarıp sarmalamış ki rahatça kışlayacağı belli. Aklımıza bu  seyir öncesi havuzluktaki yarım saatlik sohbetimiz geldi. Çakıl’la daha çok çok haşır neşir olmuştuk gerçi😊
Kadans’ın iki bilge kaptanı hap şeklinde diyorsa da aslında dolu dolu keyifli bir tatil olduğuna eminiz. Zaman hızlı geçsin de ilkbaharda yine buluşalım. Birlikte o meşhur koya seyir yapalım mutlaka...
  • IP logged

Yukarı git