Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: İLK TEKNEMİ ALDIM ADI REST

E
  • *
Ynt: İLK TEKNEMİ ALDIM ADI REST
#15: 01 Mayıs 2021, 12:27:19
Mustafa bey merhaba,Cem Gür'ün vefatı hepimizi üzdü,bilgi paylaşayı seven yardımsever bir insan olduğunu anlıyordum yazılarından,mekanı cennet olsun iyi insanmış.Sizde Tayfur bey'in telefonu varmı?Tekne adı Cemre mi?Selam ve saygılarımla.
  • IP logged

• *
#16: 01 Mayıs 2021, 12:53:10
Emrah bey Cemre'nin yeni sahibi Tayfun bey'in telefonunu özel ileti ile gönderiyorum.Kendisinin de haberi var.Burada epey tanıdığımız usta var,elimizden geleni yaparız diyor.Ayrıca buradan da paylaşırsanız.Aşamalardan biz de haberdar oluruz.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 01 Mayıs 2021, 13:01:43 Gönderen: Mustafa Ertör »
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

B

Burak Doneray

#17: 01 Mayıs 2021, 20:38:49
Emrah kaptan Ersinden rica edelim resimleri yüklesin siteye Ahşap tekne konusunda benim  bilgim sıfıra yakın  .Arma konusunda ve iş planlamasında fikrimi yazabilirim .Şu güzel kızı gerçekten merak ediyorum.Küçük tekneleri hele ahşapsa çok seviyorum. Selamlar.
  • IP logged

E
  • *
#18: 01 Mayıs 2021, 20:58:27
Burak bey merhaba,Ersin bey'e mesaj attım fotoları yükleyebilirse memnun olurum,selamlar
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#19: 01 Mayıs 2021, 23:31:54
Resimleri önce Whatsapp tan kendinize gönderin, böylelikle otomatik boyutlandırılmış olur. Sonrasında da bu yazdığımız ileti kutusunun altında görülen ekler ve diğer seçenekler menüsünden her ileti için 4 adete kadar yükleyebilirsiniz.
İkinci alternatif Burağın söylediği gibi hızlı resim sitesine yükleyip , linkini oradan kopyalayıp ileti altına yapıştırarak yapabilirsiniz.
üçüncüsü bana da gönderebilirsiniz sizin için yüklerim. Telefonum 0532 beşyüzseksendört 46 24
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#20: 02 Mayıs 2021, 01:22:03
Evet resimler geliyor.
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#21: 02 Mayıs 2021, 01:26:29
epeyce iş var , kolaylıklar dilerim. Direği yokmu, birde o makine ne markadır?
  • IP logged

E
  • *
#22: 02 Mayıs 2021, 01:27:40
Çok teşekkürler Ahmet bey,size zahmet veridim.
  • IP logged

E
  • *
#23: 02 Mayıs 2021, 01:28:30
Direği var,makina volvo penta 18 hp
  • IP logged

• *
#24: 02 Mayıs 2021, 10:11:31
Çok iş var ama yavaş yavaş ilerlersiniz.Herşeyi ölçerek,videoya kayıt ederek tekneyi soyun. Bodoslama,kıç ayna,omurga,sargı iyi gibi görünüyor.Ne durumda olduğu boyayı sökünce meydana çıkar.Havuzluk ve kamara üst güvertesi uygun teknik ve malzemeyle yapılmamış,Çürüme ve su alma buralardan olmuş.Eğrilerin durumunu göremiyoruz.Teknenizin formunu çok beğendim.Kamara yüksekliği biraz fazla yapılmış sanki.  Orjinal planları varsa bakmak lazım.
 Kolay gelsin .
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

E
  • *
#25: 02 Mayıs 2021, 13:45:38
Mustafa bey merhaba,
   Sizin için sakıncası yoksa bana telefon numaranızı yazarsanız memnun olurum.Size watsup'tan daha fazla resim ve video gönderebilirim.Teknemi beğendiğinize çok sevindim selamlar,saygılar.
.
  • IP logged

• *
#26: 02 Mayıs 2021, 14:13:49
numaram profilde yazıyor.Bence fotoğrafları burada paylaşın.Ahşap tekne restorasyonu ile uğraşan,artık bundan bıkan  dostlarımız var forumda,Adı efsane olan Yengeç tirhandilinin sahibi.Yine başka efsane Karabiber guletinin sahibi aramızdalar.Ben uğraşırken her çeşit fikir,bilgi yardımı çok işime yaramıştı.Siz paylaştıkça üstadlar destek olur.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

B

Burak Doneray

#27: 02 Mayıs 2021, 15:37:32
Planlara çok sadık kalınmamış yapılırken benim gördüğüm . .Plana göre yapıldıysa  eğer Şu an için gördüklerim direk yeri yanlış çok geride .Direk boyu nedir  ölçtünüzmü ?
  • IP logged

B

Burak Doneray

#28: 02 Mayıs 2021, 16:21:05
Üst yapıyı yenilerken direğin yeri öne alınabilir arma orjinal plana uygun ölçülerdeyse . Yapılacaklar çarmığ bağlantılarınında yerleri öne alınacak direğin bastığı üst yapı değiştirilirken omurgaya basan desteğinde yeri değişecek .Eksikliklerden bir taneside runner düşünülmemiş teknede bağlantı plate yok sancak ve iskele kıç tarafta yerleri hazırlanmalı .

(Kafanız karışmasın diye açıklama :Bahsettiğim tekne planı değil teknenin yelken arma planı . Teknenin plana uygun yapıldığını varsayıyorum.)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2021, 16:31:11 Gönderen: Burak Doneray »

B

Burak Doneray

#29: 02 Mayıs 2021, 17:28:27
Teknenin randa arma olduğunu varsayarak planına bakarak yazdım gördüklerimi .Marconi ise  yelken planına bir daha bakmak lazım .
  • IP logged

Yukarı git