Birkaç hafta önce sınava girdim ve 100 alarak A sınıfı belge almaya hak kazandım. Çağrı işaretimi de 5-6 gün içinde aldım, şansıma tam benim aldığım dönemde Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü son harf gruplarını seçme uygulamasına başladı. Ben de isim soyisim kombinasyonu olan TA2DER seçtim. Destek olan reislerimize çok teşekkür ederim.
Şimdilik UV-82 bir el telsizim bir de Tecsun S-2000 radyom var. Hem SSB'de kısa dalga hem de hava bandını dinleyebiliyor. Uzun dalga, orta dalgası da var. Sabiha Gökçen'in morsla "SAB" vuran NDB'sini duyabiliyorum mesela evden. Kısa dalgada da körfez ülkeleri, İtalya, Rusya yarıçaplı amatörleri dinleyebiliyorum. Radyo yayını olarak ise Çin'den sinyal geliyor. Bunlar hep üzerindeki antenle. Bir iki tane de SDR dongle'ım var. SDR# çok güncellenen bir program, DMR plug-ini yapmışlar. DMR telsizleri de dinliyor SDR. (Amatör bantları dinliyorum elbette ki.)
Çarkçıbaşımız Hasan Abi ile konuşuyorduk geçen watsapp'dan, ABD'de şu anda, istediğin birşey var mı dedi buradan dönerken. Dediğine pişman oldu muhtemelen,
bir tane NanoVNA vektör analizörü bir tane de mini-Whip anten geliyor Mayıs sonu gibi. Buradan tekrar teşekkür edeyim kendisine peşinen...
(Mini-whip ilginç bir dizayn, amatörler arasında çok popüler değil çünkü sadece dinleme yapabiliyor. Kısa dalga dinlemek için dizayn edilmiş ve boyu minicik olmasına rağmen 0-30 MHz arasını dinleyebiliyor. İşin sırrı manyetik alan ile değil elektrik alan ile çiftlenime girmesi imiş, küçük bir kablo ile de beslemek gerekiyor 10-12 V elektrik ile. O yüzden aktif anten diye de biliniyor.
NanoVNA da bir anten analizörü, anteni tüm frekanslarda tarayarak en uygun alıcı-verici frekansını bulmaya yarıyor.)
"...parce que je suis heureux en mer et peut-être pour sauver mon ame..." - Bernard Moitessier