Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Galvaniz Ultra gördünüzmü ?

B

Burak Doneray

Ynt: Galvaniz Ultra gördünüzmü ?
#30: 01 Şubat 2021, 18:49:05
Sağol Merem ben performans olarak fark olduğunu zannetmiyorum paslanmaz ile sanırım işçiliği fazla bu kadar emek verdikten sonra paslanmaz olarak inalata devam edip satmaları şirketin kararı belkide rekabet ettikleri firmalarla ilgilidir . Ben paslanmaz olanı kullandım gayet iyiydi fakat ben tutmayan çapa kullanmadım hiç CQR ,Cobra,Delta ,Rocna ,Fortress, Wasi hepsi aynı fark ben göremedim sadece CQR doğru set edilmesi gerekiyor .Çapanın pahalı olması ile binlerce euro verdiğimiz tekneye bunumu almayacağız mantığını doğru bulmuyorum . Delta ile gelen teknenin çapasının değiştirilmesi ise çok enteresan geliyor bana sadece bir tercih nedensiz olarak görüyorum .Zevk meselesi tabiki beni ilgilendirmez.

Wasi ile gelen bir teknenin çapasını Rocna ile değiştirmek ne kadar mantıksızsa Delta çapayıda benzeri ile değiştirmek anlamsız hepsinin performansları kapasiteleri çok yakın bence Krom güzel duruyor diye alanda oluyordur belki zevk meselesi ama gereklilik değil böyle büyük paraları vermek. Göreceli ucuz aldığım paslanmaz rocna da aynı bence insanın demirlemek içinden gelmiyor derin yada kayalık alanlara cız ediyor insanın içi.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 01 Şubat 2021, 18:58:23 Gönderen: Burak Doneray »

K

Kemal Gündüz

#31: 01 Şubat 2021, 19:13:04
Benim teknem yok ama olursa alacağım en yüksek fiyatlı çapa teknenin ederinin herhalde azami % 1’i seviyesinde olacak. O zaman tercihen Rocna veya Ultra olur hatta, zinciri dahi paslanmaz olur. Kaldıki eğer yanlış bilmiyorsam Grade 60 paslanmaz zincirin kopma mukavemeti bir ölçü büyük galvanizden daha iyi.
Tekrar belirteyim, Nejat Bey markasını sosyal medyada hiç konuşmadı. Ama önce Mantus markasının temsilcisi, sonra yeni ortaya çıkan Wedge markasının sahibi, taciz seviyesinde reklamlarını yapmaya soyundular, ki bu benim gibi bir dinozor adayı için kesinlikle Otur Sıfır Aldın demek olur

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

B

Burak Doneray

#32: 01 Şubat 2021, 19:18:55
Kemal paslanmaz tehlikeli bir malzemedir su altında . Kopma yükü daha iyi değildir hele zincir çok kaliteli olmalı paslanmazda .Paslanmaz kırılır bu salma saplamalarında da böyledir zincirde de .diğer malzeme eğilir ama kolay kırılmaz . Ben böyle biliyorum yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Marka konusu çok çetrefilli Malesef yerli malı yurdun malı öğretisi ile büyüyen nesilden olmama rağmen bugün için bunun geçerliliği yoktur.Nedeni ise her şirket satılık malesef parayı veren şirketi alıyor rengi yokmuş paranın öyle diyorlar benim içinde ne malı olduğunun bir önemi yok artık .Yerli sandığımız yabancı markalar diye google da aratın çok şaşıracaksınız.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 01 Şubat 2021, 19:31:23 Gönderen: Burak Doneray »

K

Kemal Gündüz

#33: 01 Şubat 2021, 19:24:58
Sistemin tamamı paslanmaz olursa sıkıntı olmamalı bence. Tabi paslanmaz deyince Çin değil Alman malı dikkate alınmalı. Hatırlarsan son fuarda bir Türk firması paslanmaz zincir imalatına başlayacağını belirtmişti ve birlikte ziyaret etmiştik standlarını. Acaba başarabildilermi?

• IP logged

K

Kemal Gündüz

#34: 01 Şubat 2021, 19:27:02
Bir arkadaşımın bu sene sattığı 2013 model teknesinde paslanmaz Ultra çapa ve zincir kombinesi vardı. Hiç sıkıntı yaşamadı 7 sene

• IP logged

B

Burak Doneray

#35: 01 Şubat 2021, 19:33:32
Bir arkadaşımın bu sene sattığı 2013 model teknesinde paslanmaz Ultra çapa ve zincir kombinesi vardı. Hiç sıkıntı yaşamadı 7 sene

Ultranın sattığı zincir çok kaliteli(Alman)doğrudur. Galvanizlerde sorun yaşamıyor fiyat performans hiç mantıklı değil 80 m 10 luk krom zincir fiyatlarına bir bak istersen ne gerek var .Denizde kozmetik titiz olunacak son şey bana göre.Armada titiz ol yelkende titiz ol motorunda orjinal yedek parça konusunda titiz ol .Bakım yaparken saatlere uy gerisi çok önemli değil.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 01 Şubat 2021, 19:45:08 Gönderen: Burak Doneray »

K

Kemal Gündüz

#36: 01 Şubat 2021, 19:43:55
Vallahi benim kendi teknem olmadığı için belki böyle konuşuyor olabilirim, ama mesela parayı keneratör ve klima yerine bunlara harcayabilirim.

Bu arada teknesinde klima olmayan arkadaşlar. İngiltere’de Force4 adında bir firma ( force4.co.uk ) total cool adında bir ürün satıyor. AC/DC çalışan, firmanın verilerine göre oldukça düşük enerji harcayan ve iyi soğutma yapan bir ürün satıyor. Eğer doğru ise jeneratörler çöpe atılabilir. Fiyatlarıda bir ünite için yaklaşık 400 £

• IP logged

B

Burak Doneray

#37: 01 Şubat 2021, 19:50:03
Vallahi benim kendi teknem olmadığı için belki böyle konuşuyor olabilirim, ama mesela parayı keneratör ve klima yerine bunlara harcayabilirim.

Bu arada teknesinde klima olmayan arkadaşlar. İngiltere’de Force4 adında bir firma ( force4.co.uk ) total cool adında bir ürün satıyor. AC/DC çalışan, firmanın verilerine göre oldukça düşük enerji harcayan ve iyi soğutma yapan bir ürün satıyor. Eğer doğru ise jeneratörler çöpe atılabilir. Fiyatlarıda bir ünite için yaklaşık 400 £

Harcama diye yazıyorum zaten. Tekne delta ile geldi kullandın tarıyormu tutmuyormuki değiştiriyorsun. Çapa yoksa teknede canın ne istiyorsa onu al karıştırılmasın. Tekneni kaybetmezsin Orjinal bir çapa ile .
  • IP logged
« Son Düzenleme: 01 Şubat 2021, 20:04:31 Gönderen: Burak Doneray »

K

Kemal Gündüz

#38: 01 Şubat 2021, 20:07:04
Bahsettiğim soğutucunun teknik föyü
  • IP logged

B

Burak Doneray

#39: 01 Şubat 2021, 20:15:51
Kemal kızma bana ama neresi teknik bu föyün kaç m2 yi soğutacaksın bunla kaç btu yok .Şu kadar enerji harcar demiş sadece fan bu bildiğin.
  • IP logged

K

Kemal Gündüz

#40: 01 Şubat 2021, 20:32:50
Her kabine bir tane koymak gerekiyor. Firmanın sitesindeki bilgiler galiba daha iyi

• IP logged

K

Kemal Gündüz

#41: 01 Şubat 2021, 20:35:15
Zaten özellikle belirtiyor. Soğuk su kondupunda o ısıyı daha başarılı yayıyor ortama. Yanlış anlaşılmasın klima değil zaten sadece ortamı soğutuyor. Bence bir şekilde jeneratör yatırımı yapamayan ama akü kapasiteleri yeterli olan teknecilere çok hitap eder diye düşünüyotum

• IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#42: 01 Şubat 2021, 20:40:10
Ultra kesinlikle iyi bir çapa , ama benim gibiler o kadar para verdikleri bir çapayı denize atamaz.  Dibini bilmediğim hiç bir yere kıymetli bir ana demiri atmam. Atarsamda klavuz halatı donatır atarım.  Bunun için harika başka bir çözümüm var, feda edilebilecek başka demir kullanıyorum.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

B

Burak Doneray

#43: 01 Şubat 2021, 21:08:14
Kemal sana tekneni ben aldırtacağım ve bugüne kadar yediğim kazıkların yaptığım hataların hiç birini sana yaptırtmayacağım. 😀 Arkadaşlık bunu gerektirir dimi ama. Sevgiler.

(Mamo’ya sor  teknesini almadan önce ne demişim aldıktan sonra neler demişim o neler yapmış satarken ne demiş)

Tecrübe ettikten sonra bana doğru geleni söylüyorum çok şey bildiğimden müneccim olduğumdan değil okuyarak öğrendiklerimi doğru anladığıma emin olmadan kimseyle paylaşmamaya çalışıyorum çok tehlikeli bir çizgi var bildiğini sanmak ile bilmek arasında.

• IP logged
« Son Düzenleme: 01 Şubat 2021, 21:23:42 Gönderen: Burak Doneray »

• *
#44: 01 Şubat 2021, 21:46:04
Ultra kesinlikle iyi bir çapa , ama benim gibiler o kadar para verdikleri bir çapayı denize atamaz.  Dibini bilmediğim hiç bir yere kıymetli bir ana demiri atmam. Atarsamda klavuz halatı donatır atarım.  Bunun için harika başka bir çözümüm var, feda edilebilecek başka demir kullanıyorum.

Tam da gollük paslar. Ultura asla tek başına ultura değildir!

Şimidi bu yaz adamın biri Gazipaşa Marina'ya geldi. Beton iskeleye bordalamak yerine (haklı nedenlerle ) limanın ortasına demir attı. Eh balıkçı barınağı olarak kullanılan bir marina mendireği en nihayetinde. Çapa takılmış. Ultura olunca Alanya'dan Otelden dalgıç çağırmak durumunda kaldık.

Yani Ultura çapanız varsa ya gittiğiniz limanlarda dalgıç telefonları önceden tedariğinizde olsun ya da küçük tüplü dalış takımınız olsun.  ;)

Prensip olarak dalamayacağınız derinliğe demir atmayınız. Mecbur kalırsanız örnek 9 metreye demir atılıyorsa ve sizin nefes üç metreye yetiyorsa ulturanın ucuna canlı renklerden 6 metre bir yüzen halat bağlayın.

siz de Ahmet gibi o kadar parayı denize atamıyorsanız Admiralti alın. Başlarda biraz zorlanırsınız ancak sonra alışırsınız. Kaybettiğiniz zaman da dediğim yöntemle kolayca çıkarırsınız.

• IP logged

Yukarı git