Alıntı yapılan: Zafer Dedeoğlu - 27 Ocak 2021, 11:18:50Dün gece marmaris netsel marinadan hortum geçmiş.E ve F pontonlar ve karadaki tekneler hasar görmüş. Anlık 71 knot ölçülmüş. Kaan Erdem kaptanımız teknesinin tentesi hasar görmüş. Geçmiş olsun Kaan kaptanım. .Zafer reisim teşekkürler.Doğrusu denizde 57 knot havayı yaşamış biri olarak böyle bir şey görmedim yaşamadım.Anladım ki doğa karşısında koca bir hiçiz.Yan komşum Amerikalı 71 knot olçmüş.Marmaris belediyesi 130 km/h rapor etti. Neye uğradığımızı şaşırdık.Bizde evet bir tente hasarı ve eğilen 2 puntel var.Ama komşu teknelerde bimini sprey hood uçan kopan güneş panelleri gibi hasarlar var.Enteresan olanı sadece E pontonunda çok F pontonunda 1 tekne etkilendi ki F deki tekne bir yan gövdeleri katlanan bir trimarandı ve yaklaşık denize 70 derece civarı bir açı ile duruyor ve direği de yandaki motor yatın üzerine uzanmıştı.Bizim pontonda iki adet 40 feet civarı iki teknenin gurcataları birbirine geçmiş idi.Kısacası tek bir hat üzerinde ilerleyen bir hava akımı: öyleki bizim hattın sonunda çekekte karadaki bir 72 feet teknenin başı zeminde kıçı havada idi.Tekrarını yaşamayalım diyeceğim ama sanırım ufak ufak kendimizi bu yeni meteorolojik olaylar silsilesine alıştırmamız gerekecek.
Dün gece marmaris netsel marinadan hortum geçmiş.E ve F pontonlar ve karadaki tekneler hasar görmüş. Anlık 71 knot ölçülmüş. Kaan Erdem kaptanımız teknesinin tentesi hasar görmüş. Geçmiş olsun Kaan kaptanım. .
Kaan abi size ve Dimple’a geçmiş olsun . Şimdi bir şirket çıkar bu aleti tak teknene hortum seni göremez invisible oluyorsun diyebilir .Şaka bir yana Netsel marinayı iyi bilen biri olarak geçtiği koridor çok enteresan hortumun. Clavella umarlarım iyidir C pontonunda gidip bakamadık marinada haber vermedi. Çok geçmiş olsun.
... Burda tonoz halatının ucunda metal kasa var kendi halatımızı içinden geçirip 2 Koç boynuzuna bağlıyoruz .Metal kasa tonoz halatını kesiyor malesef .