Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Deniz de Yedekleme ve Kurtarma Mehmet Erem Zoom Sunumu

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Tarih : 20 Aralık 2020
Saat :  21:00

Meeting ID : 999 666 9663
Pasword : 405060
  • IP logged
« Son Düzenleme: 26 Aralık 2020, 13:14:29 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
Akşam orada olacağız..Yeni taktikler öğrenelim.Nasıl olsa karşımıza çıkıyor.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

B

Burak Doneray

Şahit olmasam bir yelkenli neden yedeklenmeye ihtiyaç duyarki derdim .Hep motorlu tekneler aklıma gelirdi yardıma ihtiyacı olabilecek Mustafa Ertörden öğrendik dümen palasını kaybetmiş bir yelkenli nasıl yedeklenir . Bugüne kadar gördüğüm en usta işi yedeklemeydi katkın olursa çok iyi olurdu Mustafa abi bir çok kişinin bildiğini zannetmiyorum senin yöntemini.
  • IP logged

• *
Beraber yaptık Burak'cım.Hepimiz için çok eğitici oldu.Ahmet ve Senin birlikte hiç bağlantıyı çözmeden yaptığınız sapan efsaneydi.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

B

Burak Doneray

Kendi adıma ben senin talimatlarını uyguladım efsane bir yedeklemeydi .Kaç saat dalgalı açıkdenizde sıfır sorun sıfır hasar.
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Kendi adıma ben senin talimatlarını uyguladım efsane bir yedeklemeydi .Kaç saat dalgalı açıkdenizde sıfır sorun sıfır hasar.

Kesinlikle ders niteliğindeydi, açık denizde o kadar saat sıfır sorunla yedeklemek.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

B

Burak Doneray

Yanlış hatırlamıyorsam 40 millik bir yedekleme darbe emici olarak usturmaça kullanmıştık o bile sağlamdı iş bittiğinde.Mustafa abi bunu öğretmeli.

Yedeklemeyi yapan tekne bir Bavaria 34 Koç boynuzları öyle taş gibi değil yedeklenen tekne aynı boy bir tirhandil ve ağır bir tekne zarar görebilme ihtimali yüksek bağlantılar ahşap . Bu nedenle bu yedekleme yöntemi çok değerli .Motor gücü çok düşük motor yelken yedekleme yapıldı.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 20 Aralık 2020, 18:28:11 Gönderen: Burak Doneray »

• *
Dün akşam Mustafa Ağabey ile uzun uzun konuştuk.
Sağolsun bıkmadan sabırla anlattı.
Sahadan gelen tecrübe ve gözleme dayalı bilgi çok önemli ve değerli.

Hem Kıbrıs'ta hem de Marmara'da birçok kez uyguladığı usturmaça ile yapılan biir düzeneği detaylarıyla anlattı.
Düz denizde esneticiye gerek yok aslında.
3 kollu naylon halat (polyamid) en yüksek esneme kapasitesine sahip. Ancak batıyor.
Esneme kadar bir diğer önemli özellik bu halatın yüzüyor olmasını istiyor çeken tekne kaptanı.
Çünkü manevra esnasında pervaneye takılması istenen bir durum değil haliyle...

Usturmaça hem halatın yüzmesini sağlıyor hem de esneme kapasitesini çok arttırıyor.
Güzel bir uygulama.

• IP logged

B

Burak Doneray

Elinize sağlık
  • IP logged

H
  • *
Seyredemeyenler  için bu sunumu youtube'a koymayı düşünüyormusunuz.
  • IP logged

• *
Bu ve diğer tüm Denizde Zor Anlar sunumları Mekteb-i Sultani Denizcileri YouTube kanalında yayınlanıyor olacak
  • IP logged

Yukarı git