doğu karadeniz Rize'liyim 14 yaşıma kadar Rize'de yaşadım.Geceleri rahmetli babamdan gizlicehaftada bir iki gece limandaki balıkçı tekneleri ile açılırdım,o hırçın denızlerde çok maceralı iki yıl geçirdim okul hayatının dışında.okumak için İstanbula geldim 1975 yıllarında İtalya ya kaçmak için italyanca öğrenmeye çalıştım okul yıllarından inğilizce derken KAÇAK olarak bir yük gemisi ile İstanbul'dan ayrıldık iki yıl.Çok zor geçti.Kürkçü dükkanına geri döndüm.evlilik ti okul hayatıydı çocuktu derken kendime geldiğimde yıl 1989 fuardan MURSAN marka fiber kamaralı 6.65 bir kayık aldım kıçınada 25 beygir mercury motorla yeşilköy'de denizle buluştum.
saroz körfezi enez e bir sürat teknesi (7 metrelik )bunlarla birkaç yıl geçirdikten sonra büyükçekmece mimarsinandan 10 metre kurucaşile yapımı bir motoryat sabibi olduktan sora yıl 2019 ekim ayında fethiye'den bir yelkenli alarak bugüne geldim.Aranıza katılmakla şeref duydum inşaAllah sağlıklı bir beraberlik içinde güzel anılar edinmeyi dilerim.Bu arada yelkenle ilgili hiç bir bilgim vede deneyimim yoktur video izleyerek ve deniz dostu arkadaşların söylemleri ile cenova mı açtım tek başıma daha sonra eşimle cenova ve ana yelken yaptım bir kere hepsi bu bilgi ve becerilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.Saygılarımla