Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Kayıkımsı

• *
  • Bilen bilir
Kayıkımsı
OP: 03 Mayıs 2020, 19:07:00
Dragonun yakışıklı bir resmini bulayım diye gezinirken bu aletleri gördüm.
Marinadan çıksam mı yoksa çekip birayı yatsam mı ikilemi arasındaki birisinin çok dikkatini çekti. ;D
Ahşabın dayanılmaz cazibesi falan derken fiber karbonun ulaşılamaz cazibesi de dikkate değer.
Okyanusu geçip gelen hadi okyanus geçecekler diye 2. ele koyuyor ve satılık  sadece 2 tane kalmış.

https://www.rannochadventure.com/boats
  • IP logged
DeDe

• *
Ynt: Kayıkımsı
#1: 03 Mayıs 2020, 21:03:53
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
#2: 04 Mayıs 2020, 12:05:05
https://www.sabah.com.tr/yasam/2015/03/31/kas-gucuyle-kitalari-asacak
Erden Eruç'un kayığından.

Sevgili hemşehrim. Anne tarafından Bursa'lıyız. Bursa'ya buradan selam olsun. ;)
Erdem Uruç acayip bir adam. Yapmadığı spor nerede ise yok denecek kadar az, fizik kondisyonu ise aynen ben diyebileceğim bir delikanlı. ;D
Bir de bizim aramızdan Enes biraderimiz var tabii ki. :)xx
Başka sayabileceğimiz birileri pek yok gibi.
Tek başına Okyanusa açılmak adeta aya yürümek sayılıyor.
Oysa bu siteyi incelerseniz adamlar sanki ''abi ver şu bisikletini Britanya'nın etrafında bi tur atayım'' modundalar.
Kayıkımsıların 2. el geçmişleri çok ilginç satın alanlar ya Atlantik geçiyor ya adayı dönüyor. Özel eğitimler falan tam biz. C:-)
Üç tarafı denizlerle çevrili güzel ülkeme vah ki vah. Neyse ki onların dört tarafı deniz diye avunabiliriz.
Bizde ise yelken deneyimi olmayan marina deryası dedeler ortalıkta yazı yazıyor. :o
  • IP logged
DeDe

• *
    • Classicboats Turkiye
#3: 05 Mayıs 2020, 07:47:44
Uzun yol kürek kuluvarında okyanus değil ama Türkiye sahilleri boydan boya ve İstanbul- Yunanistan, İstanbul-İtalya parkurlarını gerçekleştirmiş Hüseyin Ürkmez'i  de yabana atmayalım. :)xx :)xx

Ayağını ancak yorganına göre uzatabildiğinden ve kimse de kendisine daha uzun yorgan vermediğinden  >:( bu "kayıkımsı"lardan  edinememiş bir vatan evladıdır.
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
  • Bilen bilir
#4: 05 Mayıs 2020, 09:39:31
Çok teşekkürler Cem biladerime bizleri uyardığı için. ;)

Hemen internet üzerinden google aramasına başladık. Cehaletin özrü okumaktan geçer. :)
  • IP logged
DeDe

C
  • *
#5: 05 Mayıs 2020, 09:48:45
Sizin probleminiz ne biliyonuz mu?
Yeterince Benim Teknem okumuyonuz.
Halbuki orda her şey var denizcilik hakkında sankim ansiklopedidir vesselam.
Bak Hüseyin beyi de anlatmışız..
https://business.facebook.com/benimteknem/posts/2648355885400385
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
#6: 05 Mayıs 2020, 10:23:53
Sizin probleminiz ne biliyonuz mu?
Yeterince Benim Teknem okumuyonuz.
Halbuki orda her şey var denizcilik hakkında sankim ansiklopedidir vesselam.
Bak Hüseyin beyi de anlatmışız..
https://business.facebook.com/benimteknem/posts/2648355885400385

Cücü biladerim günaydın.Son günlerde dede yine bana bulaşmış mı diye foruma çok takılır oldun. ;)

Bak şimdi kaçacak yerin kalmadı ve dedenin bir hikayesini daha okumak zorunda kalacaksın.

Öncelikle benim yazılarım kendi hikayelerimden oluşur. Forumdaki arkadaşlarımı tenzih ederek şunu söylemek isterim ki aranan her türlü bilgiyi nette hepimiz net ortamında olduğumuza göre arayıp bulabiliriz. Yeter ki istiyelim.

Konu da zaten istemekle ilgili dostum. Artık öğrenmekle ilgili isteğimi maalesef kaybettim gibi. Nedeni de bu yaşıma geldim ve insanlardan ümidimi biraz kesmeye başladım.

Neyse ustanın deyimi ile yine sündürdük hikayeyi.

Bir gün kızım boş boş otururken ''baba sen de annem gibi neden okumuyorsun,bak yeni kitaplar aldım Grange'ın eskilerini sevmiştin yeni kitabını da seversin''dedi.Kızım bunca zaman okudum, öğrendim tecrübe kazandım de ne oldu torunlara bile bir şey anlatıyorum, kalkıp tamam dede deyip gidiyorlar. Ben de artık yazmak yerine düşünüyorum dediğimde de ''tamam sen de yaz o zaman'' diyerek babasından bir tık ilerde olduğunu kanıtladı.
Cevabım ise yazacağım da ne olacak artık kimse okumuyor ki oldu.
Ama tabii ki burada günde 25 000 tıkın altına düşmeyen blogger Cücü biladerimi kastetmemiştim. C:-)

• IP logged
DeDe

• *
#7: 05 Mayıs 2020, 20:00:34
Sevgili hemşehrim. Anne tarafından Bursalıyız. Bursa'ya buradan selam olsun. ;)
Çobanbeyli Utku abim, hemşehrim. Enes Reis ile tanışma fırsatı bulamadık.  Bursa'dan da sana selamlar. Bir de Mustafa Ertör reis var Tirilyeli...Ona da buradan selam gönderelim. :)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 05 Mayıs 2020, 20:02:32 Gönderen: Nedim Yıldız »

• *
  • Bilen bilir
#8: 05 Mayıs 2020, 23:09:19
Çobanbeyli Utku abim, hemşehrim. Enes Reis ile tanışma fırsatı bulamadık.  Bursa'dan da sana selamlar. Bir de Mustafa Ertör reis var Tirilyeli...Ona da buradan selam gönderelim. :)

Anne annemin soy ağacı Osman gazinin beylerinden Çobanoğluna gider. Evimiz Osmangazi çıkmazında idi. Yoksam daha önce sizinle bu muhabbeti yapmış mıydık. ;)
  • IP logged
DeDe

• *
#9: 06 Mayıs 2020, 16:00:03

Anne annemin soy ağacı Osman gazinin beylerinden Çobanoğluna gider. Evimiz Osmangazi çıkmazında idi. Yoksam daha önce sizinle bu muhabbeti yapmış mıydık. ;)

Hemşeriler toplanmış haberim yok. :)
Nedim reis ile ben de hala tanışamadım, Bursada bir denk gelemedik,bir Trilye yada Yalova etkinliğine bekliyoruz artık.
Utku abiyi ben Orhangazi Sölözlü diye bir yerlerde okuduğumu hatırlıyorum.
Çıka çıka bizim mahalleli çıktı ,ben de 45 yıl setbaşı-namazgah caddeliydim , annemim ailesi yaklaşık 150 yıllık belki daha fazla oralı.Çobanbey mahallesi yamaçlarında çok oynardık.
Mahalle savaşlarında Utku abiden dayak yemişliğimiz bile olabilir. ;D

• IP logged
« Son Düzenleme: 06 Mayıs 2020, 16:03:14 Gönderen: Kenan Biçen »
Her hata bir ders, ne hata biter ne de ders.(Mevlanadan denizcilere)

• *
  • Bilen bilir
#10: 06 Mayıs 2020, 18:36:31
Rahmetli anne annemin anlattığı Orhangazi'de zaytinlikler olduğu ve oradan gelenler ile geçinildiği. Ben oraları görmedim. Çocukken yazları Osmangazi çıkmazındaki evimize gelirdik. Türbenin yanında diye hatırlıyorum bir çeşme vardı ve akşam üzeri el ayak orada yıkanır ve eve öyle gelinirdi.
Türkiye'nin nereden nereye geldiği ile ilginç bir tespitim ise şöyledir.
Tophane adını içindeki toptan alırdı ve bu top ramazanda iftar ve sahurda patlardı. İçine çaput ve barut basarlardı tabii ki. Bu çaputlar yamaçtan aşağıya oralardaki çalılık ve ağaçlara savrulurdu. O yamaçlara patika benzeri bir yol vardı. En son ki 30 yıl gibi bir zaman sonra, en son gidişimde, gördük ki türbelere gelenler tarafından dilek tutulup çaputlar bağlanmış. Bütün yamaç çaput kaplı.
Osman ve Orhan gaziler kalkıp baksalar kesin tövbe estağfurullah derlerdi.
Ben gazi falan değilim ama dedim. ;D
  • IP logged
DeDe

• *
#11: 07 Mayıs 2020, 00:48:28
Ne güzel tesadüfler.Ben de Namazgâh -Yeşil-Şible arasında BabaZakir mahallesi'ndenim.İlkokul Namık Kemal idi.Çobanbey yokuşuna kızak kaymaya giderdik.Mahalle kavgaları kırmızı fırın çocuklarıyla yapılırdı.Tirilyelilik sonradan olma.Eve gitmeden mahalle çeşmesinde yüzü,kolları,bacakları yıkamak bizim de yaptığımız işti.Daha az azar işitmek için yapardık.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
#12: 07 Mayıs 2020, 01:02:33
Utku Abi Tophanedeki topun patlatılması nı İtfaiyeciler yapardı.Topun içindeki barutu paçavralarla sıkıştırdıkları için aşağıdaki ağaçların dalları püskül, püskül çaput olurdu.Ben top patlayınca ezan okunur ,minare ışıkları yanar zannederdim.Ama Bursa'da Ulucami'den batı minaresinin ışığı ile İtfaiye erine işaret verilir ışığı gören itfaiye eri topu patlatırdı.Babamın dükkan Ulu caminin hemen yanında Medrese Han'da idi.Çocukluk günlerime gittim sayenizde.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
#13: 07 Mayıs 2020, 03:15:09
Yapmıştık Utku abi. Ben unutmadım. ;)
  • IP logged

• *
#14: 07 Mayıs 2020, 03:23:37
Hemşeriler toplanmış haberim yok. :)
Nedim reis ile ben de hala tanışamadım, Bursa'da bir denk gelemedik, bir Tirilye ya da Yalova etkinliğine bekliyoruz artık.

Kenan reisim en yakın zamanda görüşmeyi diliyorum. Çok yakın dostum Nihat Salih'te ortak arkadaşımızmış. Selamlar.
  • IP logged

Yukarı git