Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Amiga'ya Rüzgar dümeni Takıldı HYDROVANE

B

Burak Doneray

Amiga'ya Rüzgar dümeni Takıldı HYDROVANE
OP: 01 Mayıs 2020, 02:43:26
2020 yılına girmeden rüzgar dümenini almıştım. Takılması salgın  öncesine denk geldi.Hydrovane'nin montajını kendiside yarışçı olan bir dönem beraber yarıştığım Hydrovane yetkili servisi olan Niegal ile beraber yaptık 3 günümüzü aldı ama güzel oldu .

Rüzgar dümenlerinin bir çok hassas noktası var o nedenle  Montajının çok doğru yapılması gerekiyor çok basit gözüksede Bu işin erbabı olan birisiyle İngiliz disipliniyle yapılınca sonuç güzel oluyor.

2020 yılında Amiga envanterine 1 takım hafif hava için anayelken ve Cenoa eklendi North sails Göcek loftu Erdal Bey madem sponsor istemiyorsunuz yarışlarda al sana yelken der gibi bir fiyat verince Amiganın yelken dolabı  2 takım sıfır anayelken 2 cenoa 2 jib 1 flok 1 fırtına yelkeni 3 spinnaker ile limitlerini doldurdu.

Hypalon 2,40  19 Kilo Sur marine bir dingy 6hp yamaha dıştan takma bir düzine Tylaska Shackle ve Tweaker  100 metre daha dyneema halat ve Hydrovane ile 2020 ye girdik sonumuz hayrolsun.

Hydrovane ile ilgili nasıl çalıştığı rüzgar değişimlerine nasıl tepki verdiği ile İlgili bir video çekimi yapıp paylaşmayı düşünüyorum Şu karantina günleri bittiği zaman böyle bir çekim yapmak istiyorum.

Leo 65 yaş üstü olduğu için o evdeyken Denize çıkmak içimden gelmiyor.Kendimce şöyle bir karar aldım 65 yaş üstü ve 20 yaş altı  kişler sokağa ne zaman çıkar bende o zaman denize çıkarım diye yasak konduğundan beri bu bölgede yasak olmamasına rağmen ben denize Çıkmamayı tercih ettim ve uyguluyorum.

Rüzgar dümeni yelken yaparken her zaman kullanılabilir illa uzun yol gitmek zorunda değilsiniz Sadece rüzgar dümeninin sağlıklı çalışabilmesi için yelkenleri yarışçı olmasanızda doğru trim etmelisiniz .

Rüzgar dümenleri çok iyi bir yelken hocası yakında video paylaşacağım ilgilenenler merak duyanlar buradan seyredebilir.

Aşağıda montaj yapılırken ve bittikten sonraki resimlerini paylaşıyorum

Burdan Niegal'a ve Can hocaya teşekkürler.

Pek yakında
  • IP logged
« Son Düzenleme: 01 Mayıs 2020, 02:47:39 Gönderen: Burak Doneray »

B

Burak Doneray

Eklemeyi unutmuşum eski can salı emekli edilip Yeni Transocean bir cansalı da envantere eklendi diğer başlıkta Atilla Gökova'nın projesini duyurup yenilememek olmazdı. Öcal reise yardımları için teşekkürler..

( Amiga ile yarışıyormusun diye soruyorsanız çok fazla değil ama henüz ikinciliği yok 😁 )
  • IP logged
« Son Düzenleme: 01 Mayıs 2020, 03:21:24 Gönderen: Burak Doneray »

K

Kemal Gündüz

Keyifle kullan Burak

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
Eklemeyi unutmuşum eski can salı emekli edilip Yeni Transocean bir cansalı da envantere eklendi diğer başlıkta Atilla Gökova'nın projesini duyurup yenilememek olmazdı. Öcal reise yardımları için teşekkürler..

( Amiga ile yarışıyormusun diye soruyorsanız çok fazla değil ama henüz ikinciliği yok 😁 )

3. lük de başarıdır üzülmeyin. ;D
Ben hayatımda hiç 1. olmadım. Yarışacağın bir gün beni de yanına al ne olur. :'(
Liseler arası 48 kilo grekoromen 2. liğim  var ama 3. yok ne yazık ki. ;D
Mevzuyu sulandırdım yine çok özür dilerim.

Bu arada ben rüzgar dümeni kıçta ortaya takılmalı diye düşünürdüm. Merkezden kaçık olması performansı düşürmez mi?
  • IP logged
DeDe

• *
Şemasını ilk gördüğüm günden beri beni büyüleyen düzeneklerden rüzgar dümenleri. Güle güle kullanın...  :)
  • IP logged
"...parce que je suis heureux en mer et peut-être pour sauver mon ame..." - Bernard Moitessier

• *
Hayırlı olsun Burak kaptanım... Keyifle kullanın... C:-)

Videoları ben de merak ediyorum, bu konu öğrenmek istediğim konuların arasındaydı. Çok güzel oldu, şimdiden teşekkürler.
  • IP logged

• *
Sağlıkla keyifle kullanmanı dilerim.Rüzgar dümenlerinin çok çeşiti var.Monitor ve hidrovane en çok tercih edilenler.Dilek Ergül  Atlantik gecişi öncesi değişik bir marka taktırmıştı.Deneyimlerin önemli.Yine farklı bir konuyu öğreneceğiz sayende.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
  • Donatan Temsilcileri
E artık, Göcekten bi koşu rahat  rahat gelirsin Burakcım buraya.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

B

Burak Doneray

Zaten şanssız bir nesildik bu pandemi üstüne tuz biber ekti artık ne Kıbrıs ne Beyrut eskisi gibi.Batıya doğru Gitsek Avrupa ne kurallar ne bürokrasiler gerirecekler belli değil.Bizden sonraki nesiller şu yıllar arası yaşayan insanlar Dünyayı bu hale getirmiş diyecekler birde üstüne sanki suçluymuşuz gibi.1920 lerde doğmuş olmayı isterdim.

Geçen sene Bernard Moiressier'ın Tamirstlarını  yaptığı Cape Town daki Royal yacht klube gittim kitabında anlattığı Yelkenlerini diktiği Limandaki depoyu buldum. Malesef artık ne Cape Town Bernard'ın kitaplarında anlattığı yer nede Sadun abinin Anlattığı  Pasifik adaları eskisi gibi .Onların anlatımından sonra bulacaklarım beni hiç mutlu etmeyecek .Bilmeseydim üstadları okumasaydım oraları daha farklı düşünebilirmiydim  yada daha farklı duygular hissedermiydim bilmiyorum.

Atlantik adaları Pasifik turizm merkezlerine dönüşmüş  durumda .İçimde hiç bir yere gitmek isteği yok sadece çıkıp yol yapıp evime dönmek var. Burdan çıkıp Mersine gidip gelmek Bülentin dediği gibi daha keyifli olur gibi geliyor bana .Sanırım çoğumuz bu duygular içindeyiz en azından şimdilik.

• IP logged

B

Burak Doneray

3. lük de başarıdır üzülmeyin. ;D
Ben hayatımda hiç 1. olmadım. Yarışacağın bir gün beni de yanına al ne olur. :'(
Liseler arası 48 kilo grekoromen 2. liğim  var ama 3. yok ne yazık ki. ;D
Mevzuyu sulandırdım yine çok özür dilerim.

Bu arada ben rüzgar dümeni kıçta ortaya takılmalı diye düşünürdüm. Merkezden kaçık olması performansı düşürmez mi?

Hydrovane tercih etmemdeki sebeblerden biride bu Utku abi ortalamanız gerekmiyor .
  • IP logged
« Son Düzenleme: 01 Mayıs 2020, 18:50:39 Gönderen: Burak Doneray »

• *
  • Donatan Temsilcileri
belki de onların anlatımıyla değil, kendi koşullarımızla karar vermek gerekir Burak. Muhtemel, Sadun ustanın gördüğü Ege ve Yunan adaları da, bizim gördüklerimizle çok farklı. Ama yalnızca 20 yıl önceki Göcek nasıldı? Bulunduğumuz zamana ve mekana göre daha temiz insanlık varsa, başımın üstünde yeri vardır. Görünce karar vereceğim.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

B

Burak Doneray

belki de onların anlatımıyla değil, kendi koşullarımızla karar vermek gerekir Burak. Muhtemel, Sadun ustanın gördüğü Ege ve Yunan adaları da, bizim gördüklerimizle çok farklı. Ama yalnızca 20 yıl önceki Göcek nasıldı? Bulunduğumuz zamana ve mekana göre daha temiz insanlık varsa, başımın üstünde yeri vardır. Görünce karar vereceğim.

Okuduğunuz bir romanın Sinemadaki Versiyonun hayal kırıklığı. Sanırım hayal gücümüzün detayları işlemesi  bu konuda  fark yaratıyor. Daha temiz bir insanlık umudum benim yok bırakın eskiyi son 15 senede değişen dünya artık eskisi gibi değil Artık Her yer aynı yemekler kıyafetler insan davranışları heryerde aynı şeyler.Herhalde globalizm dedikleri bu olsa gerek .İşim gereği seyehat ettiğm tüm ülkelerde bunu gözlemlemliyorum Afrika, Avrupa,Kuzey Amerika   senede 2 kere Kanadaya giderim orası bile artık benim bildiğim yer değil.Tek bir Kültüre doğru evriliyoruz.Benim tercihim daha az insan ile karşılaşacağım yerler olacak eğer bir gün yollara düşersem.
  • IP logged

K

Kemal Gündüz

Sadun Bey, dünya turundan yıllar sonra davet edildiği bir Pasifik seyahatinde yaşadığı hayal kırıklığını anlatmıştı. Kesin konuşmayayım ama Nurettin İşletici Bey’in dünya turu sunumunda da , sanki bir daha gidermiyim “ kesinlikle hayır “ dediğini hissettim.
Şahsen hakkını vererek Ege ve Akdeniz dolaşılsa ömrümüz muhtemelki yetmez

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
Sağlıkla, huzurla gitmek istediğin yerlere selametle gidesin Burak.

İsteyince gidebiliyor olmanın getirdiği ferahlık yeter.

Nereye olursa olsun.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2020, 01:11:11 Gönderen: Hasan Toparlak »

B

Burak Doneray

Dün akşam eşimle kaç ülke gördüğümüzü saydık çok fazla eşim 53 ülke ile Açık ara önde kazandı ben yarısında kaldım.çalıştığımız  ülke sayısı 44 bunu yazma sebebim gidip görmeden bir karara varılması çok doğru değil .

Sadun abinin  çok beğendiğiniz yere bir daha gitmeyin uyarısını haklı buluyorum hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz diyordu.Haklı bence.Dahada önemlisi benim beğenmediğim yer bir başkasının çok beğendiği yer olabilir bazen ruh halimiz o anki duygularımız bir yeri çok sevme yada beğenmeme ile sonuçlanabiliyor.

Ayşen Gruda  nur içinde yatsın eskiye özlem duymamızın  beynimizin bize bir oyunu olduğunu beynin çalışma şeklinin kötü hatıraları olayları silmesi ile hatıramızda iyi anıların kalmasının bir sonucu olduğunu anlatmıştı.

Belkide doğrudur.

Eşimle ikimizin ortak fikri şu an yaşadığımız yer olan Türkiye  kıyılarından  daha güzelini görmediğimiz .

• IP logged
« Son Düzenleme: 01 Mayıs 2020, 21:30:43 Gönderen: Burak Doneray »

Yukarı git