2020 yılına girmeden rüzgar dümenini almıştım. Takılması salgın öncesine denk geldi.Hydrovane'nin montajını kendiside yarışçı olan bir dönem beraber yarıştığım Hydrovane yetkili servisi olan Niegal ile beraber yaptık 3 günümüzü aldı ama güzel oldu .
Rüzgar dümenlerinin bir çok hassas noktası var o nedenle Montajının çok doğru yapılması gerekiyor çok basit gözüksede Bu işin erbabı olan birisiyle İngiliz disipliniyle yapılınca sonuç güzel oluyor.
2020 yılında Amiga envanterine 1 takım hafif hava için anayelken ve Cenoa eklendi North sails Göcek loftu Erdal Bey madem sponsor istemiyorsunuz yarışlarda al sana yelken der gibi bir fiyat verince Amiganın yelken dolabı 2 takım sıfır anayelken 2 cenoa 2 jib 1 flok 1 fırtına yelkeni 3 spinnaker ile limitlerini doldurdu.
Hypalon 2,40 19 Kilo Sur marine bir dingy 6hp yamaha dıştan takma bir düzine Tylaska Shackle ve Tweaker 100 metre daha dyneema halat ve Hydrovane ile 2020 ye girdik sonumuz hayrolsun.
Hydrovane ile ilgili nasıl çalıştığı rüzgar değişimlerine nasıl tepki verdiği ile İlgili bir video çekimi yapıp paylaşmayı düşünüyorum Şu karantina günleri bittiği zaman böyle bir çekim yapmak istiyorum.
Leo 65 yaş üstü olduğu için o evdeyken Denize çıkmak içimden gelmiyor.Kendimce şöyle bir karar aldım 65 yaş üstü ve 20 yaş altı kişler sokağa ne zaman çıkar bende o zaman denize çıkarım diye yasak konduğundan beri bu bölgede yasak olmamasına rağmen ben denize Çıkmamayı tercih ettim ve uyguluyorum.
Rüzgar dümeni yelken yaparken her zaman kullanılabilir illa uzun yol gitmek zorunda değilsiniz Sadece rüzgar dümeninin sağlıklı çalışabilmesi için yelkenleri yarışçı olmasanızda doğru trim etmelisiniz .
Rüzgar dümenleri çok iyi bir yelken hocası yakında video paylaşacağım ilgilenenler merak duyanlar buradan seyredebilir.
Aşağıda montaj yapılırken ve bittikten sonraki resimlerini paylaşıyorum
Burdan Niegal'a ve Can hocaya teşekkürler.


Pek yakında