Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Android Navionics RtlSdr Ais

• *
Android Navionics RtlSdr Ais
OP: 19 Nisan 2020, 01:17:54
Merhaba sevgili kaptanlar uzun zamandır foruma girip bakmıyordum, sokağa çıkma yasağında meşgale ararken sizlerede bir faydam olur diye bu konu başlığı ile hayata geçirdiğim bir projemi anlatacağım. Biliyorsunuz tekne navigasyon ve ais fiyatları eurodaki artışla birlikte çok yükseldi, navionics'i çoğunuz cep telefonlarınızda ve tabletlerinizde kullanıyorsunuz. Çok basit ve ucuz bir yöntem ile navionics haritalarınıza ais bilgilerinide ekleyebilirsiniz. Binlerce euroluk sistemi tek bir ekranda basit bir şekilde çok ucuza birleştirebilirsiniz. Ais bilgileri için internete gerek yoktur. Basit bir RTL-SDR alıcı ile internet olmadan ais dataları alabilirsiniz. Bu sistem sadece alıcı modda çalışmaktadır yani sizi diğer tekneler ve gemiler ais ekranlarında görmez. Alttaki resimlerde ilk denemelerimi görebilirsiniz.

Bu sistem için kullandığım ekipmanlar;
* 7 inç android 9.0 Gps Araç multimedia teyp (isteğe bağlı android tablette kullanılabilir)
* DVB-T RTL Chipsetli USB Dijital tv alıcısı

Kullanılan Programlar;
* RtlSdr Driver Apk
* Ais Share Apk
* Boating Navionics Apk (İnternetsiz çalışır)
* BoatBecon Apk (Harita için internet gerekli)

• IP logged
Bazıları oturur ve hayatı seyreder; bazıları denize açılır ve hayat onları seyreder!  M/Y HIZ

• *
Ynt: Android Navionics RtlSdr Ais
#1: 19 Nisan 2020, 05:20:11
Çok güzel olmuş eline sağlık Oğuzhan reisim. Tebrikler.
Ben daha elimdeki AIS receiver ı fırsat bulup da bağlayamadım iki senedir.  :)
  • IP logged

• *
#2: 19 Nisan 2020, 12:17:04
Öcal abi, alıpta fırsatını bulup bağlayamadığımız o kadar çok şey varki tekneye, bazen teknede birşey ararken başka birşey bulup ben bunu ne zaman almışım dediğim çok oluyor.   ;D
  • IP logged
Bazıları oturur ve hayatı seyreder; bazıları denize açılır ve hayat onları seyreder!  M/Y HIZ

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#3: 19 Nisan 2020, 16:40:49
Hey gidi, 2014 yılında henüz Navionics AIS'i tanımazken anlatmışım! :D
https://www.gemitrafik.com/ucuz-ais-receiver-yapmak/

Oğuzhan ellerine sağlık! Harika görünüyor.
Kullandığın anten, sinyal alım menzilin gibi bilgileri de paylaşırsan sevinirim.
  • IP logged
><(((º>

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#4: 19 Nisan 2020, 17:02:51
Oğuzhan ve Özgür ellerinize sağlık . Bizde heveslendik , herhalde yapacağız.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#5: 20 Nisan 2020, 02:26:51
Hey gidi, 2014 yılında henüz Navionics AIS'i tanımazken anlatmışım! :D
https://www.gemitrafik.com/ucuz-ais-receiver-yapmak/

Oğuzhan ellerine sağlık! Harika görünüyor.
Kullandığın anten, sinyal alım menzilin gibi bilgileri de paylaşırsan sevinirim.

Saol Özgür reis, senin kaynaklardan heveslenerek ve faydalanarak başladık bu işe :)

Henüz tekneye bağlamadım daha doğrusu sokağa cıkamadığımız için tekneye gidemedim evde yaptığım denemelerde çatıda bu işe frekans olarak pek uygun olmayan senao anten ile yaptığım denemelerde 7-8nm mesafeden yayın alabiliyorum. Tekne için Glomex RA300 anten aldım ayrıca şuan kullandığım dvb-t alıcı seninde bildiğin gibi ilk versiyon olanından ve ppm değeri kararsız (doğru ppm değerini buluncaya kadar lanet ettirdi) ısındıkça osilatörü kayıyor, çinden yeni tip versiyon 3 olan modelinden sipariş ettim 1ppm olan. Cihaz gelince üzerinde biraz soğutma modifiyesi ile daha stabil ve daha iyi sinyal alacağımı düşünüyorum.

Test Anteni

Tekneye Takılacak Anten
  • IP logged

• *
#6: 20 Nisan 2020, 02:32:22
Oğuzhan ve Özgür ellerinize sağlık . Bizde heveslendik , herhalde yapacağız.

Ahmet reis, ben kendi üzerimde testleri yapıyorum kobay olarak kullanıyorum kendimi :) Sen nezaman istiyorsun onu söyle yeter sanada yaparız hemen.  :)
  • IP logged

Yukarı git