Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Denize Çıkma Yasağı

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
Denize Çıkma Yasağı
OP: 17 Nisan 2020, 20:12:39
Koronavirüs tedbirleri kapsamında İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin 17.04.2020 Cuma günü yaptığı olağanüstü toplantıda alınan kararlardan bir tanesi de pandemi sona erene kadar İstanbul'da özel teknelerin denize çıkma yasağı.

İlgili sirküler burada;

Bu konuda Tümay Gören (S/Y ÖZİ) 'in SG ile yaptığı telsiz görüşmesi kayıtları da burada;
  • IP logged
><(((º>

B

Burak Doneray

Ynt: Denize Çıkma Yasağı
#1: 17 Nisan 2020, 20:41:37
Tedbir mi cezamı anlayamadım ben . Özel araba kullanımınıda yasaklansınlar  o zaman .Arabalar otoparkta olacak cadde üstüne bırakamazsın.

İstanbul yakında ada olacak bir adada en önemli ulaşım aracı teknedir adalı olmayı öğrenmek zaman alacak orası kesin.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 17 Nisan 2020, 20:49:18 Gönderen: Burak Doneray »

K

Kemal Gündüz

#2: 17 Nisan 2020, 21:29:54
Ama gündüz denizde tekne gördüm.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

B

Burak Doneray

#3: 17 Nisan 2020, 21:37:12
 Sahil güvenlik komutanı Sirküyü yeterli bulmamış bende bir şeyler ekleyeyim başım derde girmesin diye düşünmüş  demirdede tekne bırakamazsın kalamazsın hadi bakalım marinalara barınaklara bağlayın ceza yazarım demiş yaratıcı baya.Bizim memurumuz kanunu çok daha iyi yorumluyor fazlası olsun azı olmasın bize bir şey olmasın .
  • IP logged

B

Burak Doneray

#4: 17 Nisan 2020, 21:38:08
Ama gündüz denizde tekne gördüm.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sokağa  çıkma yasağıyla başlıyor muş.
  • IP logged

• *
#5: 19 Nisan 2020, 07:37:26
Bu salgın herkesi hazırlıksız yakaladı. Mantık altyapısı olmayan her kim varsa da saçmalamaya devam ediyor. Seyir yasağı var dersin olur biter. Seyir ne demek hepimiz biliyoruz. Demirde tekne olmayacak demek, yayınlanan emrin kapsam dışına çıkmaktır.

Ayrıca bunun duyurulma şekli de garip. Bana ne DTO’dan? Ne bir amatör denizci olarak ben, ne de özel teknem DTO’nun muhatabı değiliz. Bu gibi seyir kısıtlayıcı duyuruların yeri SHODB’nin Denizcilere Duyurular kısmıdır ve bizleri bağlar.

Ülkenin çocuklarına daha fazla yumurta yedirmeyi öneriyorum. Yarın kimin ne olacağı belli değil.
  • IP logged
BALIM SY

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#6: 19 Nisan 2020, 16:46:06
Ayrıca bunun duyurulma şekli de garip. Bana ne DTO’dan? Ne bir amatör denizci olarak ben, ne de özel teknem DTO’nun muhatabı değiliz. Bu gibi seyir kısıtlayıcı duyuruların yeri SHODB’nin Denizcilere Duyurular kısmıdır ve bizleri bağlar.
Ben de en çok bu başıboşluktan düzensizlikten şikayetçiyim!

Hepsinin milyon dolarlık altyapıları, binlerce elemanları, hanları hamamları, sözde itibarları var ama bu tip önemli duyuruları ne Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, ne Denizcilik Müdürlüğü, ne Liman Başkanlıkları, ne SHOD ne de Kıyı Emniyeti web sitelerinden (veya sosyal medya hesaplarından) ulaşamıyoruz!
hatta Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığının bile web sitelerinde halka yönelik doğru düzgün bir duyuru sistemi yok.

DTO ne yazık ki denizcilikle ilgili duyuruları en düzenli ve zamanında alabildiğimiz tek kaynak..
  • IP logged
><(((º>

• *
#7: 19 Nisan 2020, 18:11:20
Deveye neden boynun eğri diye sormuşlar , negatif ayrımcılığa karşı olduğum için demiş. :)
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#8: 19 Nisan 2020, 18:52:41
Teknesinde yaşayan, marinalara para verme durumunda olmayan veya bu parayı verdikleri takdirde bütçeleri zorlanacak denizciler ne yapacak?
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#9: 19 Nisan 2020, 19:18:29
Teknesinde yaşayan, marinalara para verme durumunda olmayan veya bu parayı verdikleri takdirde bütçeleri zorlanacak denizciler ne yapacak?

İstanbul'da alargada teknede yaşayan kimse yok.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#10: 19 Nisan 2020, 19:38:33
Sildim.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 19 Nisan 2020, 19:43:02 Gönderen: Enes Save »
Güvenlik daha çok batıl bir inançtır. Doğada bulunmaz... Helen KELLER

• *
#11: 19 Nisan 2020, 19:42:15
Sildim.
  • IP logged
Güvenlik daha çok batıl bir inançtır. Doğada bulunmaz... Helen KELLER

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#12: 19 Nisan 2020, 20:11:51

İstanbul'da alargada teknede yaşayan kimse yok.

Ama güneydekiler sıkıntılı, gerçi bu gün güzel şeylerde  duydum , ihtiyacı  olanlara dün gece sahil güvenlik ekmek getirmiş.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#13: 20 Nisan 2020, 06:50:56
Güneyi bilmem, Gökova’da sokağa çıkma yasağında kimse (zaten az sayıda tekne var marina dışında) seyir yapmıyor. SG ile ilgili bir problem duymadım.
  • IP logged
BALIM SY

Yukarı git