Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: LORYMA CUP 9-15 MAYIS 2020

• *
  • Selamlar
Ynt: LORYMA CUP 9-15 MAYIS 2020
#45: 16 Ağustos 2020, 17:13:44
Ekibe kolay gelsin diyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#46: 22 Ağustos 2020, 00:18:35
Artık güzel şeyleri yazmak, güzel yerlerin fotoğrafını çekmek çok içimden gelmiyor. Bana özel kalsın istiyorum, ama dostlar diyor ki mutlaka yazmalısın.

Efendim işte o güzel anlardan oluşan bir hafta yaşadık. Buradan başta Sevgili Burak ve Leo Abimiz olmak üzere tüm ekibe kocaman bir teşekkür ederim.

13 ağustos Cuma günü İstanbul'dan , yenikapı'da buluşup yola çıktık. Yalova'ya geçtikten sonra , çok aç olduğumuzu fark ettik ve  olta balıkçıda karnımızı doyurduk, ardından hemen yanındaki tulumbacıdan tatlılarımızı aldık ve yola çıktık. İstanbul'dan ben Kemal Abi ve profesyonel yarışçı olan arkadaşımız Tolga Edirne vardı.

Bildiğiniz üzere bizim yarışla falan alakamız yok normalde , ama sağolsun Burak ve Leo sayesinde yarış atmosferi ile tanıştık.
Neyse efendim gece yarısı Göceğe geldik tekneye yerleştik. Tiryakiyi arayıp yengeçi görmek, hasbihal etmek istedik ama gidişte de dönüşte de bu mümkün olamadı.
Sabahın köründe Leo ve Burak geldiler, Hemen yarış başlangıcı için Marmaris'e gitmek üzere yola çıktık. Tekne de yapılan güzel bir kahvaltıyla seyir başladı ,başlarda motor seyri idi ama tersane adasını geçtikten sonra yelken seyri başladı. Ortanın üstü sertlikte bir havada yaklaşık 9 saatlik bir yelken seyriyle, tek tramola da Marmaris'e girdik ve netsele bağlandık. Tüm yarış tekneleri oradaydı, yarış bir coğrafi yarıştı.
Katılan yatlar ise F1 Formula arabaları gibiydi. Bizde bu yarışa klasik bir Amrikan arabasıyla katılıyor gibiydik.
Ama güzeldi, sıradışıydı,
Devam edecek....

• IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#47: 22 Ağustos 2020, 13:38:57
Bildiğiniz üzere bu yarışa Burağın teknesi Amiga ile katıldık. Amiga bir HR 352 , fakat baştan aşağı yenilenmiş bir tekne. Şöyle bir örnek vermek gerekirse yelkenler bu yarışta neredeyse ilk defa kullanıldı. Uzun yolculuk konforu limitlerde sağlanmış vaziyette. Merak edener için kabin aynı anda 6 kişinin bağımsız yatabileceği şekilde tasarlanmış. Biz baş kabini hiç kullanmadık .Orayı yelken gardrobu olarak kullandık. Çünkü birden fazla balon, fırtına yelkenleri , cenova ve ana yelken yedekleri , çapa ve kumanya vardı.

Bir sıkıntı vardı, gezi sınıfına bir kategori tanımlanmamıştı. Yani öyle destek sınıfı falan yoktu.Dolayısı ile bizi Irc 3 sınıfına aldılar. Toplamda her grupta 4 er tekne vardı. IRC 1, IRC 2 ve IRC 3 olarak. IRC 2 tamamen RUs teknelerinden oluşuyordu. Irc 1 de de sanırım 2 tekne yabancıydı Yine IRC 3 te de bir tekne yabancıydı. Gerisini siz düşünün artık. Hele hayran kaldığım bir rus  aile vardı, zaten yarıştaki tek aileydi. Adam karısı ve iki kızıyla IRC 2 de yarıştı. Çocuklardan biri çok küçük. Ve ayaklardan birini birinci bitirdi. Diğer tüm takımlar sponsorlu ve profesyonel ekiplerden oluşan takımlardı. Öyleki takımların peşi sıra giden destek tekneleri bile vardı.

Bizde ise dümende Leo, Ana yelkende Tolga, Cenova da Kemal Abi,  Balonda ve koordinasyonda Burak vardı. Bende mutfaktaydım. ;)

İlk gün rotası Marmaristen başlayıp, Turunç tarafında bulunan bir sürü ada arasından geçip, Göcek tarafında  başka bir adayı dönüp çiftlik rotasına gidilen bir rotaydı. Biz bu rotaya çok iyi başladık, hatta Göcek tarafındaki şamandırayı bile rakiplerimizin peşi sıra döndük. Mesafe uzun olunca yarış tekneleri ile aramızda bayağı fark oluyor, çünkü onların çoğu balon seyrine geçince 12 lerin üstüne çıkabiliyorlar. Bizde ise gövde süratini yakalama çabası var. Neredeyse her havada tekneyi gövde süratine çıkarttık . İlk günün sonuna doğru, yaklaşık 1- 1,5 saatlik yolumuz kaldığı anda birden rüzgar anlamsız bir şekilde kaldı. Tam 3,5 saat rüzgar bekledik, hangi alternatifi denediysek olmadı. Hatta akıntıdan yer yer geri gittik. Buna rağman 0,8 knot hızlarla, bulduğumuz küçük esintilerle epeyce ilerledik. Fakat ne yaptıysak olmadı.Bu esnada tabiki rakiplerimizin hepsi bağlanmıştı bile.
Neyse kritik bir karardı , kaptanımız ekibi ve tekneyi fazla yıpratmayalım diye komiteye mesaj geçip makinemizi çalıştırttı. Bimini tente falan olmayınca bu rüzgarsız ortam ekibi çok ezdi. Dalga çok ama rüzgar yok. Saçma bir durum. Sonrasında yaklaşık 45 dakikalık bir seyir sonrasında Çiftlik koyuna girdik. Şaka gibi koya girdik, bir rüzgar başladı, öyleki iskeleye zor yanaştık.
Azmak restaurantın ekibi bizi karşıladı, Tanıyanlar biliyordur orada Yaşar var, bizde yeni tanıştık. adam şakalarıyla bizim tüm yorgunluğumuzu ve moral bozukluğumuzu aldı. Biz yanaşıyoruz, bize diyor ki , benim takım sizsiniz, sizin rakibiniz yokki diyor. Diğer teknelerin hepsi yarış teknesi olunca bizi destek sınıfında tek yarışıyor sandı galiba.  Siz zaten birincisiniz kasmanıza gerek yok , işte böyle serinlikte gelin , ne işiniz var erken gelipte diyor. Bir de diyorki hatta şu teknelerin biri neredeyse öğlen geldi diyor.
Biz artık koptuk gülmekten, gece boyu bu şakalaşmalar devam etti. Tüm yorgunluğu attık , çok keyifli bir akşam geçirdik.

Bakalım 2 gün ne yapmışız?

• IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#48: 22 Ağustos 2020, 13:43:00
Bir kaç foto paylaşayım, Tüm startlarda neredeyse en iyilerden biriydik.
  • IP logged

B

Burak Doneray

#49: 22 Ağustos 2020, 14:39:34
Çok güzel bir 5 gün geçirdik Ahmet ve Kemal'e çok teşekkür ederim .Gerçekten çok yıpratıcı bir hava vardı ekibin hepsi çok uyumlu ve dayanıklı çıktı . Hava sıcaklığının yanında dalga boyu ve rüzgarın sürekli darbeli esmesi tekneyide bizide baya yıprattı . IRC 3 teknelerine karşı herhangi bir kazanma şansımız yoktu bunu biliyorduk zaten harika yelken yaptık güldük eğlendik . Ahmet balonun donatılması set edilmesi ve navigasyonda görev yaptı. Tramolalarda cenovadaydı. Üstüne birde yemek yaptı teknenin neta edilmesinde her şeyi o yaptı .Kemal  Cenovada  ve balonda trim yaptı .Tolga Anayelkende Leo dümende bende herşeyin sorunsuz olması için kontrol Ve balon trimi  görevindeydim .

Her şey sorunsuz gitti  Yarışın ikinci günü yeni değiştirdiğimiz Windex uçtu ve rüzgar değişimlerini cenovadaki tüylerden anlamaya çalıştık Leo çok zorlandı Amiga büyük bir tekne olmasada çok affedici bir tekne rotaların %80 ni orsa idi buna rağmen ortalama hızımız 6 knot üstü oldu Grubumuzdaki teknelerle aramızda saatte 6 dakika olan  avantaj bir işe yaramadı .

Rüzgar hep darbeliydi 12-15-21-23 ölçülen rüzgar 5 saniyedeki değişim böyle esti tüm hafta boyu dalga da cabasıydı .Kısaca rüzgar bizimle dalga geçti .

Katılan takip eden başarı dileyen herkese teşekkür ederim . En çok resmi çekilen tekne olduk bizim ödülümüzde keyifli geçirdiğimiz yelken yaptığımız anlar ve bu resimler oldu . Sevgiler.

• IP logged
« Son Düzenleme: 22 Ağustos 2020, 14:57:35 Gönderen: Burak Doneray »

• *
#50: 22 Ağustos 2020, 15:38:09
Son fotoğrafa bayıldım, harika görünüyor. Tüm ekibin eline emeğine sağlık...  :)xx :)xx
  • IP logged
"...parce que je suis heureux en mer et peut-être pour sauver mon ame..." - Bernard Moitessier

• *
#51: 22 Ağustos 2020, 18:57:40
Burak çok teşekkür ederim, benim için kesinlikle çok eğitici ve keyifli bir haftaydı, Mücahittin temennisi tuttu ve gerçekten güzel eğlendik.
Daha önce bir yarışın içinde bulunmamıştım, gördüğüm kadarı ile teknelerin aşırı streslendiği start anlarında Leo ve Burak’ın tecrübeleri ile biz hep doğru yerde ve doğru trim ile güzel startlar aldık ve bu müthiş keyifliydi. Teknemizin ulaşabileceği maksimum süratlere ulaşarak çok keyifli seyirler yaptık, hele havanın serteldiği dalga boyunun büyüdüğü anlarda teknenin kalitesi ortaya çıktı ve çok güvenli, denizle uyumlu seyirlerden büyük has aldım, rotanın el verdiği dönemlerde trapezde teknenin denizde seyrini izlemek benim için müthişti.
Güvenliğin hep en önde tutulduğu bir disiplin içinde güzel bir ekip ile bu yarışta bulunmuş olmaktan çok mutluyum, tekrardan çok teşekkür ederim.
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
#52: 22 Ağustos 2020, 19:14:30

Allah içinize sindirsin. Önemli olan güzel anı biriktirmek. Hepinizi yürekten kutluyorum.  :)xx :)xx :)xx
  • IP logged
DeDe

• *
  • Selamlar
#53: 22 Ağustos 2020, 19:15:29
Tekrar tebrikler, çok keyifli seyir yapmışsınız

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
#54: 22 Ağustos 2020, 22:23:29
... gördüğüm kadarı ile teknelerin aşırı streslendiği start anlarında Leo ve Burak’ın tecrübeleri ile biz hep doğru yerde ve doğru trim ile güzel startlar aldık ve bu müthiş keyifliydi,,,,,

Buna biz de şahit olduk.Ahmet Reisle.Koca guletler önlerinden hızla fırlayan BabaTunca'ya bakıp şaşırıyorlardı.Bodrum Cup onursal başkanı Erman Aras ''Sizin Rüzgarı okumanız müthiş.Çok güzel yarıştınız'' dediğinde.Burak ve Leo'yu göstermiştim.Ekibin beyni onlar demiştim.

Bu yarış sağlığım yerinde olsaydı kesin katılmak isteyeceğim ve gurur duyacağım bir yarıştı.Müthiş keyif aldığınızı ve eğlendiğinizi,dostluğu pekiştirdiğinizi biliyorum.Aranızda olabileceğim yeni yarışları,seyirleri bekleyeceğim.Hepinize sevgiler.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
  • Donatan Temsilcileri
#55: 24 Ağustos 2020, 10:27:28
Çok güzel bir 5 gün geçirdik Ahmet ve Kemal'e çok teşekkür ederim .Gerçekten çok yıpratıcı bir hava vardı ekibin hepsi çok uyumlu ve dayanıklı çıktı . Hava sıcaklığının yanında dalga boyu ve rüzgarın sürekli darbeli esmesi tekneyide bizide baya yıprattı . IRC 3 teknelerine karşı herhangi bir kazanma şansımız yoktu bunu biliyorduk zaten harika yelken yaptık güldük eğlendik . Ahmet balonun donatılması set edilmesi ve navigasyonda görev yaptı. Tramolalarda cenovadaydı. Üstüne birde yemek yaptı teknenin neta edilmesinde her şeyi o yaptı .Kemal  Cenovada  ve balonda trim yaptı .Tolga Anayelkende Leo dümende bende herşeyin sorunsuz olması için kontrol Ve balon trimi  görevindeydim .

Her şey sorunsuz gitti  Yarışın ikinci günü yeni değiştirdiğimiz Windex uçtu ve rüzgar değişimlerini cenovadaki tüylerden anlamaya çalıştık Leo çok zorlandı Amiga büyük bir tekne olmasada çok affedici bir tekne rotaların %80 ni orsa idi buna rağmen ortalama hızımız 6 knot üstü oldu Grubumuzdaki teknelerle aramızda saatte 6 dakika olan  avantaj bir işe yaramadı .

Rüzgar hep darbeliydi 12-15-21-23 ölçülen rüzgar 5 saniyedeki değişim böyle esti tüm hafta boyu dalga da cabasıydı .Kısaca rüzgar bizimle dalga geçti .

Katılan takip eden başarı dileyen herkese teşekkür ederim . En çok resmi çekilen tekne olduk bizim ödülümüzde keyifli geçirdiğimiz yelken yaptığımız anlar ve bu resimler oldu . Sevgiler.

BU fotoğrafı yollamıştı Burak bana. Açıp açıp bakıyorum. Sahiden müthiş... HR reklamında kullanılacak kadar keyifli.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#56: 25 Ağustos 2020, 23:23:38
Evet Efendim, 2. gün Çiftlikten avara olduk , start hattına geldik. Hakem botunun yanından geçiyoruz. Selamladık, onlarda bize siz gelene kadar az da olsa rüzgar vardı ,şimdi hepten kaldı diye espri yaptılar.  Gülüşmeler ve sonrasında rüzgar bekleme merasimi. Bir saatten fazla start verilemedi. Sonra güçlü bir batı rüzgarı geldi. Yine herşey orsa.
Yine çok iyi bir start aldık, bu sefer kıyıya da bir şamandıra attılar. O şamandırayı da tüm grupla döndük. Sonrasın da Bozukkale tarafına sert orsa bir rota. Tekneyi gövde sürati limitlerinde götürdük. Hava bir ara çok sertledi. Ana yelken ve cenovaya camadan vurduk. Çatal adaların arasından geçerken , öyle sağnaklar vardı ki, inanılmazdı. Bizden daha dar orsaya giren IRC tekneleri burayı bizden daha önce geçtiler. Onların geçtiği zaman hava daha yumuşaktı. Biz geçtiğimiz zamanlarda 20 nin altına hiç inmedi. Karaburunu dönmek için attığımız son tramola da dalga boyu o kadar büyüdü ki, sıradan tekneler dalga çukuruna nasıl düşerlerdi kimbilir. Tabiki yarış olmasa bu kadar sert orsa gidilmez , hatta kıyılara girip makine çalıştırılır , hatta en güzeli Bozukkaleye girip dinlenilir diye düşünüyorum.
Karaburunu dönünce kızılburuna gidene kadar Syminin  biraz saçak altı oldu. Hızımızı koruduk , dalgalar biraz azaldı, konforumuz arttı. Tabi bu sıralar IRC tekneleri finishe varmışlardı. Sonrasında  Kızılburun'u dönünce , Tüysüzce Adasında bulunan finish hattına pupa yelken varıverdik.
Yarış geç başladığı için  varışımızda geç oldu.  Akşam üzeri Octobus restaurantın iskelesine bağlandık. Bolca yüzdük. Keyifli bir akşam yemeği yedik. Sessiz sokaklarda biraz yürüdük, çok geç olmadan yattık. Çiftliğin çalkantılı ve soluganlı denizine nazaran burada  göl gibi bir suda deliksiz uyuduk.

Tekneyi yarış boyunca gövde sürati limitlerinde götürmemize rağmen , sınıfımızdaki Irc teknelerinin arasında 22 dakika farkla 4. olduk. Mesele yarış değildi , teknemizde yarış teknesi değildi ama bu mücadele sürecini görünce insan mutlu oluyor.

• IP logged

• *
    • instagram
#57: 28 Ağustos 2020, 22:19:31
Fotoğraf muhteşem.. her şeyi anlatıyor gibi bize. 
Ne iyi ettiniz  Ahmet abi.. Burak'a ve Amiga ekibine tebrikler...

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#58: 01 Eylül 2020, 13:06:40
... gördüğüm kadarı ile teknelerin aşırı streslendiği start anlarında Leo ve Burak’ın tecrübeleri ile biz hep doğru yerde ve doğru trim ile güzel startlar aldık ve bu müthiş keyifliydi,,,,,

Buna biz de şahit olduk.Ahmet Reisle.Koca guletler önlerinden hızla fırlayan BabaTunca'ya bakıp şaşırıyorlardı.Bodrum Cup onursal başkanı Erman Aras ''Sizin Rüzgarı okumanız müthiş.Çok güzel yarıştınız'' dediğinde.Burak ve Leo'yu göstermiştim.Ekibin beyni onlar demiştim.

Bu yarış sağlığım yerinde olsaydı kesin katılmak isteyeceğim ve gurur duyacağım bir yarıştı.Müthiş keyif aldığınızı ve eğlendiğinizi,dostluğu pekiştirdiğinizi biliyorum.Aranızda olabileceğim yeni yarışları,seyirleri bekleyeceğim.Hepinize sevgiler.

Şöyle bir şeydi Mustafa Abi;

• IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#59: 07 Eylül 2020, 23:13:43
Bu yarışın 3. gününü yazmayı bir türlü tamamlayamadım.
Efendim 3. gün sabah keyifli bir kahvaltı, güzel tostlar yaptık diye hatırlıyorum Akabinde yine söğütköy girişindeki Adanın orada start hattında yerimizi aldık. Bu gün rüzagar çok güzeldi, yarış tam zamanında başladı. Biz de yine harika startlarımızdan birini aldık. Rota körfez içinde , bir kaç dönüş gerektiriyordu. Coğrafi noktalardan dönüşler var, tamamı orsa seyri. Neyse efendim Son dönüş Datça Limanı önündeki kayanın etrafından dönülecek , yine aynı dönüşler yapılıp Kurtoğlu burnundan Göcek Peksimet Adası rotasına girilecek. Volta volta Datçaya kadar çıktık, dönüşte keyifli bir balon seyri ile o kadar zamanda gittiğimiz yolu çabucak geldik. Bu durum çok sinir bozucu. Dünya kadar yolu saatlerce git, sonra çabucak geri gel. Körfez içi Coğrafi rotaları tamamlarken rüzgar gücünü kaybetti. Zaten akşam olmak üzereydi. Kurtoğlu burnunu dönmek üzereyken rüzgar kaldı. Ne yaptıysak 200 metrelik mesafeyi aşamadık. akıntıdan burunun kayalıklarına sürüklendik. Burunda olan lokal oluşan 300 metrelik alandaki rüzgarla, volta volta çıkmaya çalıştık ama olmadı. akıntı bizi tekrar kayalıklara sürükledi. Grubun tamamı bizden bayağı önce buradan geçmişti, onlar geçtiğinde buralarda rüzgar vardı.
Sonra kritik karar verildi saat tutularak motora basıldı ve kayalıklardan kurtulundu. Fakat burunu döndükten sonrada rüzgar yoktu. Hatta önümüzdeki bir buçuk saat boyunca da olmadı. Bizde bu esnada yarıştan çekilme kararını komiteye bildirdik.
Sonra Gece boyu Göceğe kadar sürecek olan keyif seyri başladı. Akşam yemeği hazırlandı, harika bir soslu makarna, yanında salata. Kumanya o kadar boldu ki bu yarışta resmen kilo aldık. Gece sabaha kadar vardiyalı bir şekilde Göceğe vardık. Herşey çok harikaydı.  Bir arada olmak çok güzeldi. Amiga , Leo ve Tolga ile uzun seyir yapmak daha bir keyifli idi. Tekrar teşekkürler.
  • IP logged

Yukarı git