Bugün Caddebostan'da Tarım il müdürlüğüne gittim. Giriş bariyeri açık olduğu için güvenliğe bakmadan sormadan arabam ile içeri girip park ettim. Su işleri müdürlüğü danışmasına gittim. Dilekçem olmadığı için girişte trafonun yanındaki caddeye göre 2. sıradaki binaya girdim. Danışmaya amatör denizci belgesi almak istediğimi söyledim. Kimlik fotokopisi istedi. yok deyince kimliğimi alıp fotokopisini çekti. Fotoğrafın izometrik olması gerekiyormuş. bendeki normaldi . Amatör balıkçı belgesi olduğu için kabul ettiler. Matbuu dilekçeyi verdi . Doldurdum.
Tekrar arka sıradaki binada su ve balık işleri müdürlüğüne gittim. Girişteki danışmaya evrakları verdim. Dilekçenin üstüne bir etiket yapıştırıp üst kata yolladılar.
Üst katta 18 numaralı odaya gittim. ordaki görevli dışarı harici göreve çıkmış. 19 numarada yan odaya gidin dediler. Odadaki kız evrağımı aldı. Sisteme girdi. Cep telefonunuza mesaj gelecek dedi. Geldi dedim. Şimdi o mesajla Halkbank'a gidin dedi. Müdürlükten çıkıp Bağdat caddesinde Göztepe istikametinde karşı kaldırımda 10 dakika yürüdükten sonra bankaya ulaştım.
Bankada önümde sadece 1 kişi vardı. Bankodaki görevli bayana telefondaki mesajı uzattım, kimliğimi görmek istedi. Sonra da 50 TL verdim. Dekontu imzalayıp Tarım müdürlüğüne geri döndüm.
19 numaralı odadaki kıza dekontu uzatınca gerek yok, sistemde gördüm. Evrakınız 15 dakikaya hazır olur, yan taraftaki evrak kayıttan alırsınız dedi. Koridordaki broşürleri inceleyip vakit geçirdim. Evrak kayıttaki görevli daha yeni ulak çağırıp imza defterini imzaya yolladı.
Ben broşürleri incelemeye devam ettim. 18 numaradan karadenizli yaşlı bir memur koridora çıkıp yeter çok ayakta kaldınız , ilerde boş sandalye var gidip oturun dedi. Ben zaten bütün gün oturan tayfayım, burda ayakta durup koridorda volta atmak hoşuma gidiyor dedim ( Odalarda hiç bakmaya değecek kız yoktu yanlış anlaşılmasın
)
Neyse imza defteri geldi. Gelen kimlikler kesildi biçildi. Makinaya konup PVC kaplandı ve teslim edildi.
Belgeyi alınca bir satır dikkatimi çekti.
Dalış belge NoDemek ki dalış belgesine sahip denizciler belgelerini belgeye kaydettirip zıpkınla av yapabilir dimi.
10.40 da geldiğim müdürlükten saat 12 de işim bitip çıktım.
Koridorda bu işlem için gerekli süre 2 gün yazıyor. Eğer size evraklarınız tam olduğu halde zorluk çıkarıp vermiyorlarsa önce müdürlüğe , yoksa vali yardımcısına ulaşmak için gerekli telefon ve mail adresleri yazılmış
Belge almanızı tavsiye ederim. Ben balık tutmam ama teknemde birisi tutmaya kalkarsa 3-5 bin lira ceza ödemekten kurtuldum