Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: YELKEN TRİM TABLOSU

T
  • *
YELKEN TRİM TABLOSU
OP: 07 Şubat 2017, 16:29:48
 ;D

Yok unuttuydum, yok yeni öğreniyordum yok bize sööölemediler'e son.

İşte, tablolaştırılmış hali  ;)  ;D

• IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
Ynt: YELKEN TRİM TABLOSU
#1: 07 Şubat 2017, 21:47:54
Bu hareketli diyagramları kesin ama kesin Fransız çok bilmişleri çıkartmışlardır. Bayılırlar böyle her bir şeyi formüle edip diyagram haline getirmeye.

E haliyle bu döner "tablö" teknede olduktan soona Atlantik'i geçmek çelikçomak kadar, arzın turu ise pislete binmek kadar kolay diyecek çok "kurt denizci" çıkacaktır ortalığa.

Ense kökü, kulak arkası, yanaklar, avurdda, gözün taa içinde hissedilen rüzgarı da "tablöleştirseler ya " Sıkar mı!?

"Yelken trim tambölüsmüş" Peeh !!!
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

T
  • *
#2: 07 Şubat 2017, 21:58:00
 ;D ;D ;D

Aslen eğitimlerde kullanmak için yapılmış sanırım, nereden bulduğumu da hatırlamıyorum, gözüme çarptı dosyalarımın arasında.
  • IP logged

• *
#3: 08 Şubat 2017, 01:23:22
Adaşım bir Yelken dergimiz dergi eki olarak vermişti. İngilizce orijinali benim arşivde bir yerlerde olmalı.
Ben Uluslararası ilişkiler eğitimine başladığımda benzer bir tabloyu Nato üyelerinin askeri güçlerini görmek için bize vermişlerdi. Oyillarda bize ilginç gelen pratik bir çalışma idi.
Bu da öylesi pratik bir çalışma ama bana hala ensemde hissettiğim rüzgarı söylemiyor.
Çok enteresan bir kesim var kendime ilişkin. Yanlış anlaşılmasın lütfen
Eşim bazen soruyor bunu niye böyle yaptın diye.Bon bön bakıyorum cevabim genellikle öyle hissettim oluyor ve gerçekten niye öyle yaptığımı bende tarifliyemiyorum.
Ama menzile ulaşıyoruz işte ☺
  • IP logged
Saygı, Sevgi ve Selametle. Netsel Marina - Marmaris Dimple Y/Y

• *
#4: 08 Şubat 2017, 10:25:23
Ben de hatırlıyorum bu tabloyu, işin teorisini hatırlamak adına yararlı bir çalışmaydı. Tabi ben o zaman daha, karanfil, trinket, flok, bocurum neyin de varmış bilmiyordum. :)
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#5: 08 Şubat 2017, 13:05:57
Biraz inceledim, benim gibi trimden mirimden çok anlamayanlara faydalı bir şeyler var sanki.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
    • KUTUP YILDIZI
#6: 10 Şubat 2017, 20:46:04
Yeni başlayanlar için öğretici bir diyagram.
  • IP logged
ВЛАДА / TEOS

Yukarı git