Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: ÖNEMLİ VE ÖZEL BİR RİCA.. Uzak diyarlarda ki denizci dostların bize ihtiyacı var

• *
  • Teknede yaşamak..tekneyi yaşamak..
    • Rota Atlantik
Merhabalar,

Sizlerden bir ricam olacak bu sefer olumlu ve olumsuz yorum yazmayıp, sadece evet ya da hayır cevabını kendinize saklayarak okumanızı ve cevabı kendinize vermenizi rica ediyorum.

Uğur iki gün evvel beni aradı..(Cahil Cesareti)

Cabo Verde adalarında tanıştığımız bir aile vardı. Franc ve Malo ve iki tatlı çocukları.. Malo teknelere ekmek yapıp satarak, Franc'da ufak tefek tekne tamirleriyle hayatını kazanırdı. İki çocuklarını kendileri okutuyor ve eğitiyorlardı. Franc iş buldu ve en azından çocukları düzenli bir okula göndermek ve sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla ana karada, Uruguay'da iş buldular. Ve yola çıktılar.. Ancak Atlantik geçişinde bir şeye çarpmışlar.. Franc çok tecrübeli bir denizciydi.. Ciddi tecrübeli..Eminim eğer tamir edebilseydi yapardı.. Ancak ne yazık ki teknelerini ve yaşamlarına ait herşeylerini kaybettiler.. İki çocuklarıyla bir gemiye zar zor kendilerini atmışlar. Uruguya'a Uğur ve Maral (Cahil Cesareti)'ın yanına gelmişler. Uğur aradı, ne Fransız konsolosluğu ne de orada ki denizci topluluğu umursamamış..

Evet biliyorum.. bu yola çıkan her türlü riski almış, tek başınadır aslında.. Sonrasında olacak herşey reisin kendine aittir. Ve biliyorum, kendi vatandaşları düşünmeliydi..ama dedim ya rica ediyorum.. bu sefer tüm yorumlar kendimizde kalsın..

Gönlünüzden ne koparsa, hiç fark etmez.. Aşağıda ki linke Fransız açıklaması ile destek olmak amaçlı para atarsanız çok sevinirim.

http://cahilcesareti.org/destek.php

Bir sabah erken vakitte sırf ben yalnız hisetmeyeyim diye, bana sıcacık bir somun ekmeği getiren denizciler Franc ve Malo..

Elimden sessizlik gelmedi..

Umuyorum anlatabilmişimdir.

Sevgi ve Saygılarımla,
Dilek Ergül
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Bu sayfaya yorumu kapatalım, herkesi kendi muhakemesi ile baş başa bırakalım, Dilek'in dediği gibi.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
  • Teknede yaşamak..tekneyi yaşamak..
    • Rota Atlantik
Çok iyi olur Bülent sağol..  :-[
  • IP logged

Yukarı git