Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: CRIME AND PUNISHMENT

B

Burak Doneray

CRIME AND PUNISHMENT
OP: 13 Kasım 2019, 22:30:58
Metazori bir başlangıçtan sonra Ratingler yükselmiş .Konu dışarıya kapalıydı hayret.
Genelden devam edelim .Herkes okusun .

Az sonra .........
  • IP logged

B

Burak Doneray

Ynt: CRIME AND PUNISHMENT
#1: 13 Kasım 2019, 23:27:39
Bu başlık altında yazacağım konular Dostoyovski ile alakalı olmayacak .Böyle bir başlık seçmemin sebebi en önemli klasiklerden olması.

İnsanların okudum derken en çok yalan söylediği kitaplar klasiklerdir birde forumlar var sanırım.Suç ve cezayı okudunuz mu tabiki..Okumazmıyız en sevdiğimiz şey okumak.

Italo Calvino  klasikler o kadar güçlü kitaplardır ki Okumadan okudum diyenlerin hemen yüzünü kızartırlar demiş .

Burda yazdıklarımız gerçekten tam anlamıyla okunuyormu yada içinden işimize geleni alıp  mış gibimi yapıyoruz .
Ben iyi bir okuyucuyum ama iyi yazamam öyle bir ilgim isteğimde yok .Sevdiğim insanların yazdıkları herşeyi çok dikkatli okurum anlamaya çalışırım eleştiri bile olsa fayda çıkarmaya çalışırım .Tanımadığım insaların yazılarınıda çok dikkatli okurum en ufak ön yargı beslemem. Yazılan konuları asla yazanın biyografisini çıkarmak  yada kişiliğini anlamaya çalışmak için kullanmam.

Hata yapsında hemen yüzüne vurayım diye bir beklentim hiç olmaz .Ben bu kişiden ne öğrenebilirim farklı düşünceleri kabullenmeye çalışır kafamda  tartarım .Daha çok fikir ve bilgi sahibi olmaya çalışırım.

Heyamola bu açıdan  inanılmaz doğru bir yerdi benim için  Tan Kaan öyle güzel yazardıki 5 kere tekrar tekrar okurdum iyice anlamak için.
Bülent  farkında değil bence  okadar keyifli yazıyorduki yazdıklarını okumaktan acayip keyif alıyordum yazdığı zamanlar tabi Bu adam yazar olmalıymış diye geçirirdim içimden.
Mücahit'in yazdıklarını okurken sanki okumuyorumda bana  kendi anlatıyormuş gibi gelirdi.Ercan hocayı okurken kendimi kampüste gibi hissediyordum  anlamadığım konular kolay geliyordu .
Murat Erciyes  yazılarında  bana her seferinde vay be herhalde bende böyle yapmalıyım dedirten Slot effect konusunda ise hala aksini düşündüğüm yarışlarda rüzgar üstümde   tekne varsa  tramola atarken slot effect çalışırmıydı acaba deyip denemyeediğim bir bilgi olarak yarışlarda yanımda yer alıyor.

Eyüp Hocam her yarışta Omerta teknesine gidip Eyüp hoca  burdamı diye sorduğum selam gönderdiğim  kendisini yine o güzel yazılarından tanıdığım  Kaan Erdem ,Ali San , Matay yazdikları şeyleri okuyunca kendimi genç hissettiğim  vay be bu adamlar 100 yaşında falan olmalı ne çok şey yapmışlar ne kadar uğraşmışlar deyip izlerini takip ettiklerim.
Merem burda tanışmasakta yazılarını çabalarını görüp okuduğum içimi ısıtan bazen bravo bazen hadi be gene kırdılar adamı dediğim  empati ve sempati duyduğum birisiydi hala öyle .Mustafa abi bir insanın kalbi bu kadar büyük olabilirmi evet olabiliyormuş.

Devam edecek ..

• IP logged

B

Burak Doneray

#2: 14 Kasım 2019, 00:37:37
Ben etkinlik adı altında bir masa etrafında oturup içmeyi sohpet etmeyi hayatım boyunca sevmedim. Burdaki herkes değerli insanlar tabiki ama etkileşim kurduğum bir şeyler paylaştığım insanlar Benim için çok daha değerli.

Bunu nasıl anlatabilirim bilmiyorum Ahmetle şakasını yapıyoruz bazen birbirimize senin millerin yetmez diye.şöyle bir düşünüyorum binlerce mil yapmışız Karadeniz , Marmara ,Ege, Gokova ,Gocek ,Bodrum ,Marmaris,Mersin,Kıbrıs  Istanbul rotasinda ben bilmiyorum kaç mil oldu aynı yatağı paylaşmışız beraber fırtına yemişiz içerde uyurken canımızı birbirimize emanet etmişiz 

Melih,Ahmet,Mücahit ,Erol ,Serkan,Oğuzhan,Mamo,Kemal Gündüz,Kemal Tesbihçi,Ece,Erman,Mustafa,Ersin Hakan ,Mustafa K. bu kişilere  karşı savunmam yok beni kırabılirler dökebilirler. Kızabilirim kırılabilirim kırabilirim kırıldığımda kalıcı olmaz iyi insanlar olduklarını bildiğimden konduramadığımdan olur asla kalıcı bir küskünlüğüm olmaz hiçbirine. Çünkü olduğumuz gibi gördük birbirimizi bir kere savunmasızken denizin üstünde.

Bu gezileriin çoğunu ben forumdan ayrıyken yaptım. Dostluklara vesile olan bu Foruma ben iyilikten başka faydadan başka bir şey getirmem zarar vermem verilmemesi için çaba gösteririm.

İçinde iyilikten çok kötülük haset taşıyan insanlara söyleyecek hiç bir şeyim yok ama gene içlerindeki iyiliğin ortaya çıkmasına müsade etmelerini dilerim .

Kontiki 1,Kontiki 2 ,Amiga ,Baba Tunca ,Asterix,Tayomar,Serra 3,Bidarka ,KriKri,Ekim Avara .Dorko,Masal.Yengeç.

Bunlar beraber seyir yaptığım arkadaşlarımın Tekneleri Mücahit ile Ece nin 2. Teknelerinin adı aklımdan gitti Ekim var hep aklımda .

Beraber seyir yapmışsın yüzyüze bakmışsın daha sevmediğim hoşlanmadığım bir insan olmadı aralarında bir sıralama yapsam sonlarda olurum iyi kalplilikte herhalde .

Heyamola benim için bu yüzden çok değerli sanal bir yer olmadığı insanlar  etten kemikten olduğu için .
Klavyenin arkasından saldıranlar ise inanın  umrumda değil umarım iyileşirler daha mutlu bir hayatları olur

Yazmak çok zor bir şey mutlaka eksik şeyler kalıyor.

Devam edecek

• IP logged

B

Burak Doneray

#3: 14 Kasım 2019, 01:15:55
Metazori empati yazımda Anlattıklarım eğer okuduysanız benim kendi yaşadıklarım sosyopat bir adamın insanlara ne kadar zarar verebileceği ne kadar kırabileceğini ve bunlar olurken çevreme ve kendime etkileri tepkileri üzerineydi .

Yazdıklarım benim kendi yaşadığım gördüğüm kimseyle dalga gecmediğim  benimle dalga geçien laf sokan dedikodu yapan  bir kaç kişinin  benim tarafımdan nasıl görüldüğü üzerineydi .Bilgi seviyeleri ve söylemler yelken çapa ve diğerleri yazılı olarak sayfalarda duruyor .Sizlerin kendinizle alakalı olmayan konulara tepkisizlığiniz anlaşılabir Metazori empati ile bu konuya dikkat çekmek istedim ben kendim çok rahatladım Arkadaşlarım beğendiklerini ve beğenmedikleri tarafları benimle paylaştı hani derler ya takke düştü kel gözüktü.

Herhangi bir tepki doğurmak yada kimseyi kötülemek haddim değil yapmamda  sadece ne kadar komik  gözüktüğünü görebildinizmi bilmiyorum belki benimle benzer şeyleri yaşayanlar görmüştür diye umuyorum.

Yeni bir gezi planımız var sağlığımız elverirse ...... Yakında

Devam edecek.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 14 Kasım 2019, 01:17:56 Gönderen: Burak Doneray »

• *
#4: 14 Kasım 2019, 01:50:28
Ben anlatmak istediğinizi ve tepkinizi anlıyorum. Şahsen benim cesaret edemeyeceğim kadar da açık yazıyorsunuz. Geçmişte bir iki tanesinin yakasına yapıştığım da oldu, elimin yapış yapış kaldığıyla kaldım. Söylenecek başka birşey yok benim açımdan dolayısı ile.

Hiçbir yazınızda kınanacak bir taraf görmediğim gibi aksine bazı şeylerin söylenmesi gerektiğini ve bunları söyleyecek kadar da cesur olduğunuzu düşünüyorum. Tepki gösterenler olduğu gibi sessizce tasdik edenler de var. Bilmenizi istedim sadece...
  • IP logged
"...parce que je suis heureux en mer et peut-être pour sauver mon ame..." - Bernard Moitessier

• *
    • KUTUP YILDIZI
#5: 14 Kasım 2019, 01:55:40
Burak kardeşim çok güzel yazıyorsun devam lütfen
  • IP logged
ВЛАДА / TEOS

• *
    • KUTUP YILDIZI
#6: 14 Kasım 2019, 02:01:41
Bu arada Doğan hocam,
 kahvehanemize ilk üye olduğunuzda bir hışımla dalmıştınız ortama.
Bende vay be,;
Kiziroğlu Mustafa bey.
Bir beyin oğlu.
Zor beyin oğlu.
Peh peh demistim.
  • IP logged
ВЛАДА / TEOS

• *
    • KUTUP YILDIZI
#7: 14 Kasım 2019, 02:07:57
Neden sonra rüzgarın alıp gittiği
Nesnenizin ardından bırakın üzülmeyi.
#Oh be#
dediniz sanırım.
Hoşgeldiniz  Halil İbrahim sofrasına.
Bu kinaye değil gerçekten hoşgeldiniz doğrucu Davut meyhanesine diyorum.

Bizleri kim döver ya da atar bilemem.
Atılana kadar üç beş kelam ederiz şunun şurasında.
  • IP logged
ВЛАДА / TEOS

• *
  • Donatan Temsilcileri
#8: 14 Kasım 2019, 13:40:40
Burakcım, methiye için teşekkürler... gel gör ki, hikaye yazacağımız yere dava dilekçesi yazarak geçiyor ömür.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

B

Burak Doneray

#9: 15 Kasım 2019, 12:56:47
Seyir başladı .Kaptan Jane ben basit işlerle ilgileniyorum yelkenler,ayarlar, halatlar. Usturmaçaları topla falan .

Kaptan soruyor nereye gidiyoruz ....Sen nereye istersen  Yancı olmak güzel Kaptan daha güzel.

Devam edecek.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#10: 15 Kasım 2019, 13:29:10
Seyir başladı .Kaptan Jane ben basit işlerle ilgileniyorum yelkenler,ayarlar, halatlar. Usturmaçaları topla falan .

Kaptan soruyor nereye gidiyoruz ....Sen nereye istersen  Yancı olmak güzel Kaptan daha güzel.

Devam edecek.

Haydi selametle  C:-)
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#11: 15 Kasım 2019, 14:27:39

Devam edecek.

Valla aynen böyle. Çok güldürdün, sen de gülesin.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
    • instagram
#12: 15 Kasım 2019, 15:18:13
İstersen, yani gerçekten istersen, beni bir ararsan sevinirim...

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#13: 15 Kasım 2019, 15:43:15
Selametle.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/