Sevgili Cem Eğrikavuk konuyla ilgili aşağıdaki mesajı yolladı.. Kayıtlarda olsun, herkes faydalansın diye kendi izniyle yayınlıyorum.
"..Benimkinin değerleri: Saatte 30 litre üretiyor, 12 volt, 10 amper çekiyor.
Hepsi gürültülü... Öyle böyle değil, motor çalıştırmak gibi. Motor seyrinde çalıştırırsan az sorunlu. Yelken seyrinde kendini rahatsız ediyorsun. Koyda çalıştırdığında yakın çevreni.
Her kullanım sonrasında 2-3 dakika tatlı su ile durulamak gerekiyor. Benimki için bu yarım saatte ürettiği su demek. Yani; öyle hergün bir saat çalıştırırım, 30 litre, yarabbi şükür... Değil! Bastın mı en az 4-5 saat çalışacak ki, durulama suyuna değsin.
Kapasitesi daha yüksek birşey bu problemleri çözer, ama fiyat oransal artıyor.
Ben alırken 12 VDC olması konusunda ısrar ettim. Jeneratörsüz çalışabilmeli diyordum.
Bugün olsa ne yapardım? 2000 Watt invertörüm var artık.Muhtemelen 220 VAC olanlara daha bir alıcı gözle bakar, yüksek kapasiteli makul fiyatlı birşey varsa onu alırdım.
Sabit jeneratörüm varsa, kesin 220 VAC alırdım.
Gerek var mı? Tek başına su maliyetini hiç bir zaman karşılamaz. Ama liman maliyetleri ve limanlardan bağımsızlık imkanı açısından değer. Zaten bazı yerlerde düzgün su bulmak bile sorunlu. Ion bölgesinde acayip tuzluydu sular.Hele bir de ilave içme suyu devresi kurarsan..."