Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Kon-Tiki ile Göcek- Gökova, İngiliz Limanı ve Okluk Koyu

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Evet efendim bendeniz de Okluk Koyu'na gitti sonunda. Zaten bize böyle güzel yerlerin hep hüzünlü kısmı denk gelir. Nasibimiz böyle demek ki.

Sevgili Melih yeni teknesinin Göcek- Ören transferi için Kemal Abi ve beni davet etmişti. Bu sefer bu teknede iş yapmayacaksın, dinlenmeye geliyorsun ona göre diye de tembih etti. Ve öyle de oldu . İlk defa kendi teknem ve eş dost tekneleri dahil seyirde bir tekne de ayrı bir kamarada uyudum. Kapısı bile vardı. Güleceksiniz ama , o kadar seyir yapıyoruz ve ben hep havuzluk yada salonda uyumuşumdur.  Kendi teknelerimde ise Bidarka'ya gelene kadar hiç bağımsız kamara zaten olmamıştı. Neyse konunun özünden sapmayalım , konu çok başka.

Yeni Kon Tiki bir Jeanneau 50 Ds . Kocaman bir tekne ve her zaman olduğu gibi Melih olanca ilgisini yeni teknesine göstermiş. Pruvası neta olsun, ailecek hayallerine keyifle sağlıkla götürsün, getirsin.

Neyse Efendim Pastırma yazının başlangıcına denk gelen güzel bir Kasım sabahı kendimizi Göcek'te buluverdik. Hemde Burak,Tiryaki,Melih , Kemal ve ben ve bir kahvaltı masasında. Epey sohbet muhabbet sonrası  yolcu yolunda gerek dedik ve müsade istedik. Burak bizi uğurladı iskeleden.Kendisi katılamadı bir haftadır Marmaris'te yarıştaymışlar. Leo'yla birlikte tüm kupaları topladıkları için biraz yorulmuşlar. Biz ise yine kuzeyli modunda bota doluştuk doğru alargadaki Kon Tiki' ye.,
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Cumartesi öğlen saat bir gibi yola çıktık. Öyle bir hava varki, anlatacak kelime yok. Rüzgar sıfır, dalga sıfır, güneş olabildiğince parlak. Keyifle yol alıyoruz.
Melih bu seyir için program yapmış. Çiftlik, Knidos, Bozburun gibi yerler uğrayarak gideceğiz. Yol çok uzun olmadığı için üç güne yayılmış keyifli bir seyir planlamış.
Bu sırada havadan sudan barajlardaki su seviyesinden falan konuşup dururken, Melih akşam nerede kalalım diye sordu. Ben de gayri ihtiyari niye kalıyoruz gitsek ya dedim. Hemen karşı soru geldi nereye gidiyoruz?  Bilenler biliyor , benim için denizde olmak, yol almak daha bir keyiflidir, ayrıca seyir öncesi çok fazla hava durumuna falanda bakmam. Aklıma Gökova geldi ben OkluĞa hiç gitmemiştim. Tesadüf Melih ve Kemal Abi de gitmemişler. E bir daha gidemeyecektik belki de . Görmeliydik bu güzelliği.  Hemen yeni seyiir planını oluşturduk Rota direk İngiliz Limanı oluverdi bile. Bu sırada Marmaris yarış haftasından  Göcek yarışına dönen tekneler le karşılaşıyoruz. O da ne ? Clavella ve Leo . O da dönüş yolunda. Tesadüf işte onunla da  selamlaştık. 
ardından harika bir yemek hazırlığı akşam oluyor ve biz vardiya düzenine geçmeye hazırlanıyoruz.
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Bu esnada Ünlü Açık Deniz Yatçısı Tümay Kaptanın özlü sözü aklıma geldi. " Mazotu buldun kap, havayı buldun yürü" çok zaman önce zello da konuşmuştuk , kendisi Böke'ye bir seyrinde böyle uyarıda bulunmuştu. Ben de Çok sevdim sevgili Tümay Kaptanın bu sözünü. Hava öyle güzelki durulmaz böyle bir havada hiç bir yerde. e o zaman havayı bulduk yürüyelim.
Akşam oldu ay doğdu, inanılmaz güzel mehtap var, rüzgar yok , hava havuzlukta üşütmüyor ve yine çok güzel bir gece seyri başladı. İlk vardiya Melih ve bende Kemal Abi yatmaya gider. Bir gecelik yolculukta vardiya olur mu diyeceksiniz ama biz bir akşam önce neredeyse hiç uyumamıştık. Sırasıyla üçer saat Kemal Abi- Melih, Ben - Kemal Abi ve tekrar Kemal Abi - Melih şeklinde devam etti bu dönüşüm. Sabah en son ben yatmıştım, uyandığımda İngiliz Limanına giriyorduk.
Günün ilk ışıklarıyla  koyun ortasına demirledik KonTiki 'yi.
Koy Da bizden başka kimse yok, suyun üstü yarım metre buhar tabakası, güneş 4 parmak yükselmiş olmasına rağmen hala görünmüyor. Harika kuş cıvıltıları, Renklerini korumaya çalışan çam ağaçları, daha tasvir etmeyeyim geri kalanları kendime saklayayım.
Cennetten bir köşe işte.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Ne iyi ettiniz Ahmetcim. Okluk'u görebilmek için zaman daralıyor, yakında keyifle gidemeyeceğiz.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

Z

Ziya GÜNEŞ

2 hafta önce oradaydım.
Teknede 4 erkek  (lise arkadaşlarımı konuk  ettim hafta sonu)
Gelmişken Değirmenbükü ve Okluk'u görsünler istedim.
İçeri girdik, İngiliz limanını geçince, karşıdan bir polis botu havalandı son  gaz.
Sarkık bıyıklı bir polis, teknenin etrafında bir tur atıp, "hayrola" dedi.
Koyu gösteriyorum arkadaşlarıma deyince, "buranın ne olduğunu  biliyorsunuz, değil mi" diye sordu.
Biliyoruz dedim, bot ile çıkıştaki Zeytinli Ada'ya tek peşimizden geldi, çıktığımızdan emin olunca geri döndü.
Sözün özü, görmek için çok zaman  kalmadı oraları
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
2 hafta önce oradaydım.
Teknede 4 erkek  (lise arkadaşlarımı konuk  ettim hafta sonu)
Gelmişken Değirmenbükü ve Okluk'u görsünler istedim.
İçeri girdik, İngiliz limanını geçince, karşıdan bir polis botu havalandı son  gaz.
Sarkık bıyıklı bir polis, teknenin etrafında bir tur atıp, "hayrola" dedi.
Koyu gösteriyorum arkadaşlarıma deyince, "buranın ne olduğunu  biliyorsunuz, değil mi" diye sordu.
Biliyoruz dedim, bot ile çıkıştaki Zeytinli Ada'ya tek peşimizden geldi, çıktığımızdan emin olunca geri döndü.
Sözün özü, görmek için çok zaman  kalmadı oraları

...... Neyse.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
  • Donatan Temsilcileri
Ahmetcim, fotograflar çok güzel..

Bizim oralarda "ateş almaya mı geldin" derler..

Bu ne ya, 1.gün Göcek- İngiliz Limanı durmadan neredeyse Ören Marinaya kadar gelmişsiniz..

Öyle olunca da yazacak bişey kalmıyor galiba, bitti mi gezi..

Sevgi ve selamlar..
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Ahmetcim, fotograflar çok güzel..

Bizim oralarda "ateş almaya mı geldin" derler..

Bu ne ya, 1.gün Göcek- İngiliz Limanı durmadan neredeyse Ören Marinaya kadar gelmişsiniz..

Öyle olunca da yazacak bişey kalmıyor galiba, bitti mi gezi..

Sevgi ve selamlar..

Aynen Abicim ateş almaya gelmiş gibi olduk. Hiç durmadan geldik, seyir dışındaki tüm vaktimizi Okluk ve İngiliz Limanında geçirdik. Fırsat bulup tamamlayamadım. Bu vesile ile kalan kısmını da yazayım. Çok selamlar.
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
İngiliz limanında çok keyifli bir kahvaltı hazırlığına giriştik. Güneş biraz yükselince sıcaklığı kemiklerimizi ısıttı. Bir ara bir baktım Kemal Abi suda yüzüyor. epey bir yüzdü . Sonrasında harika bir kahvaltı, bize özel bir koyda kuş cıvıltıları arasında.  Zaten böyle bir ortam ancak bu mevsimde yakalanabilir.
Ören de Bodrumda dünyanın teknesi var niye kimse gelmemiş merak ettim. Oysa cumartesi pazar için harika bir yer. Millet bıkmış demekki. Yada denize sadece yazın çıkılır mantığı mı var acaba. Aman neyse ne biz keyfimize bakalım. Her zaman olduğu gibi denizde yalnızız.
 Kahvaltıdan sonra atladım bota kıyıya gittim. Bir baktım bizim İnebolu'da "mumgele" dediğimiz yada "kocayemiş" diye bilinen yabani dağ çileği ağaçları var. Çoğunu kuşlar yemiş yada gagalamış. Sağlam bulduklarımızdan epeyce yedik.  Sonra Kemal Abi de geldi epeyce yüzdük belkide bu senenin final yüzmesini yaptık.
Öğleden sonra yine ani bir karar ve hareketle demirimizi aldık bu cennetten köşe yerden, başka bir cennet köşeye.

• IP logged
« Son Düzenleme: 10 Kasım 2019, 01:24:53 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Öğleden sonra Okluk koyu için karşıya geçtik. Öncek Denizkızına bir selam çaktık, sonra döndük koyun içine. Yavaş yavaş girdik, daha önce gelmediğimiz için tahmin üzerine denizkızı ve Yücel retaurant iskelelerini bulduk inceledik yanaşmayı düşünmedik. Koyun dibine Rahmetli Sadun Boro 'nun mekanına doğru yol aldık. 9,5 metreye demirimizi bıraktık. Hoş demir atmasaymışızda sabaha kadar kımıldamamdan dururmuş tekne burada.
Hakikaten cennetten bir köşeymiş buraları , biz alargaya demirledik ve keyfini çıkartmaya başladık buraların. Bir müddet sonra Sadun boro yürüyüş yoluna bakmaya gittik. İskelede bir kaç kişi çipura tutuyordu. Bizde epey denedik ama tutamadık.
Yürüyüş yolu artık yok, yakında orman olur, tabelası oradaki mavi isimli teknenin üzerindeydi.  biraz üzüldük. Denizkızı restaurana kadar yürüdük. Tamamen boşaltılmış. Dönüşte Yücel Restaurana uğradık, onlarda binayı boşaltıyorlardı. Biraz hüzünlendik döndük tekneye. Geç gelmişiz buralara.

• IP logged

• *
  • Viya böyle!
En güzel mevsimde ve tam zamanında, çok keyifli bir gezi olmuş. Çok imrendim.

Yolcu gemisi boyutlarında bir tekneyle olunca daha da keyifli olmuştur.

• IP logged
Yolu denizden geçen herkesle, elbet bir gün, bir yerde buluşuruz!

• *
Ahmet cim.
Okluğa girmekle çok iyi yapmışsınız.
Her ne kadar hüzünlü dönemine denk geldiyseniz de sanırım uzun süre biz denizcilerin görme imkanı  olmıyacak.
4 unutulmaz kış geçirdiğim Okluk benim için birçok anılarla dolu .
Okluğa ilk 1993 yılında kiraladığımız mavi tur guleti ile gelmiştim,İngiliz limanı muhteşem di .
Sonraki deniz gezilerimde fırsat buldukça bir haftalık aile ce charter tekneleri ile Marmaris -Datça -Okluk rotasını
defalarca sert havalar dahil gitmişizdir.
2013 Sonbahar da teknesinde yaşayan Kuzenime moral destek nedenlerle birlikte olmak için
2018 Nisan a kadar kışlama yaptıık.
Okluk  güzel dostluklar kurduğumuz harika doğasında yaşadığım bir yer oldu. .
Umarım gelecekte iyi günler de bu cennet yerlerde konaklama yapabiliriz
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Bir de sahiden oraların ruhundan habersiz birileri işgal etmeyecek mi, çok ağırıma gidiyor.
  • IP logged

• *
Gün olur devran döner.
Dün, 10 Kasım'da şunu düşündüm, bazı kitlelere göre çok efsanevi liderler geldi: İnönü, Menderes, Evren, Özal, Demirel, Ecevit...
Hangisini ölüm yıl dönümünde anıyoruz. Şeklen değil, yürekten anmadan bahsediyorum.
Geçecek bu devran...

Artık Armutalan'ın bir önemi kaldı mı, Marmaris'n güzide bir beldesi olmak dışında... ya da zamanında çokça bedeller ödenen resimler duruyor mu hala bir yerlerde. Belki yalakalık müzesinde?
Bir de papatyaları hatırlarım.

Emekliliğimde Okluk'ta teknemi bağlayacağıma  inancım yüksek. Şimdi emekli olup, bağlayamayanlar ... Onlar için de nazar olsun.
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
  • Selamlar
Çok uzak değil bence o günler

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

Yukarı git