Bu esnada Ünlü Açık Deniz Yatçısı Tümay Kaptanın özlü sözü aklıma geldi. " Mazotu buldun kap, havayı buldun yürü" çok zaman önce zello da konuşmuştuk , kendisi Böke'ye bir seyrinde böyle uyarıda bulunmuştu. Ben de Çok sevdim sevgili Tümay Kaptanın bu sözünü. Hava öyle güzelki durulmaz böyle bir havada hiç bir yerde. e o zaman havayı bulduk yürüyelim.
Akşam oldu ay doğdu, inanılmaz güzel mehtap var, rüzgar yok , hava havuzlukta üşütmüyor ve yine çok güzel bir gece seyri başladı. İlk vardiya Melih ve bende Kemal Abi yatmaya gider. Bir gecelik yolculukta vardiya olur mu diyeceksiniz ama biz bir akşam önce neredeyse hiç uyumamıştık. Sırasıyla üçer saat Kemal Abi- Melih, Ben - Kemal Abi ve tekrar Kemal Abi - Melih şeklinde devam etti bu dönüşüm. Sabah en son ben yatmıştım, uyandığımda İngiliz Limanına giriyorduk.
Günün ilk ışıklarıyla koyun ortasına demirledik KonTiki 'yi.
Koy Da bizden başka kimse yok, suyun üstü yarım metre buhar tabakası, güneş 4 parmak yükselmiş olmasına rağmen hala görünmüyor. Harika kuş cıvıltıları, Renklerini korumaya çalışan çam ağaçları, daha tasvir etmeyeyim geri kalanları kendime saklayayım.
Cennetten bir köşe işte.