Selamlar,
Kim bilir bizim videolarımız çekse birileri ne malzeme çıkardı... )))
Şaka şaka!
Sedat Ağabey'e katılıyorum, Ege'de birazcık dolaşmış herkes benzer şeyleri ya kendi yaşamıştır ya da yan teknesi yaşarken görmüştür.
Nitekim olayların tamamı bizim buralarda geçiyor. )))
Bizim burada yaptığımız birazcık Muppet Show'da balkondan bakan yaşlı adamlara benziyor. Ekran başında kıs kıs gülmek kolay.
İlk video ile ilgili durum şu, teknenin kıçını girmek istediği yere ayarlayamıyor, ileri verince de aralık az olduğu için dümen dinleyecek kadar bir mesafe kazanamıyor. Liman dışına çıksa, tornistan yapsa yollu olarak hiç gaz kesmeden aralığa girse gayet kolay olur. Hiç beceremiyorsa baştan da yanaşılabilir...
İkinci videodan ben hiç bişey anlamadım )))
3 video süper seçmeler ama son sahne yanaşma değilde yükleme fail compilation a aday!
Eyüp Ağabey'in tespitine katılıyorum. Standart baş pürmeçe manevrası ile çıkılır, Hatta baştan demir atılmış. Bu şekilde 90 derece açıyla demir atıldığında zincir aş makaradan geçmiyor, o yüzden boşunu almak çok zor.
Ama Ahmet'in çok iyi bildiği rüzgaraltı denilen veya baltik tipi demirleme olarak geçen yöntemle teknenin hem başını hem kıçını cenova vinciyle dışarı almak mümkün olabilir. Teknenin başı için ayrıca karşı kaldırımdan da sahildeki kişilere atılan halat ile açmak mümkün olabilir.
Eyüp Ağabey'in yazısına istinaden açmaz, çapraz, pürmeçe, koltuk ve palamar tabirlerini de biraz konuşsak mı? Ne dersiniz?
[eklenti yönetici tarafından silindi]